Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2010 - Anul XV, nr. 198 (4489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

UNPR Suceava strânge semnături pentru impozitarea averilor mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a demarat la nivel naţional, începând de ieri, o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea proiectului de lege privind impozitarea averilor mari. În acest sens, UNPR Suceava a instalat în centrul oraşului Suceava, în faţa Casei de Cultură, un cort la care tineri din organizaţia judeţeană vor fi prezenţi în perioada 23-30 august, între orele 8:00 şi 20:00, pentru a prezenta sucevenilor prevederile proiectului de lege.

Preşedintele executive al UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a spus că la cortul din centrul Sucevei se vor strange şi semnături pentru susţinerea acestui proiect de lege. Vartic a mai precizat că acţiuni similare de strângere de semnături se vor desfăşura în toate oraşele din judeţul Suceava. Cătălina Vartic a explicat că impozitul de solidaritate propus de UNPR este o măsură care va aduce la buget aproximativ 9 miliarde de euro, în trei ani de aplicare, bani care vor fi folosiţi pentru echilibrarea bugetului şi pentru plata pensiilor.

“Această iniţiativă se bazează pe două principii. Primul este că în situaţii excepţionale trebuie să luăm măsuri excepţionale, iar al doilea, că cei care au mult trebuie să contribuie cu mai mult la ieşirea din criză, iar cei care au puţin trebuie să contribuie cu mai puţin”, a spus preşedintele executiv al UNPR Suceava.

 

Taxă de 1% pentru cei care deţin bunuri imobile cu valoare totală mai mare de 450.000 de euro

Cătălina Vartic a mai declarat că proiectul de lege prevede ca persoanele fizice care deţin bunuri imobile constând în locuinţe sau terenuri, precum şi bunuri mobile constând în avioane, elicoptere, ambarcaţiuni sau autoturisme a căror valoare însumată este mai mare de 450.000 euro, să achite anual o taxă de solidaritate în cuantum de 1% din valoarea totală a acestora, care devine venit la bugetul de stat.

În cazul în care valoarea totală a bunurilor mobile şi imobile este mai mică de 450.000 euro, se vor taxa doar bunurile imobile a căror valoare individuală este mai mare de 300.000 euro, precum şi bunurile mobile a căror valoare individuală este mai mare de 50.000 euro. În acest caz, taxa de solidaritate va reprezenta 0,5% din valoarea individuală a bunurilor respective.

„UNPR consideră că iniţiativa aceasta poate întruni consensul unor partide şi al unor lideri care, în orice alte privinţe, se situează pe poziţii diametral opuse. Ne dorim să convingem toate grupurile parlamentare să voteze legea privind impozitul de solidaritate. Românii au nevoie de solidaritate, iar politicienii trebuie să fie primii care să dea dovadă de unitate şi acţiune comună în interes naţional”, a declarat Cătălina Vartic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UNPR Suceava strânge semnături pentru impozitarea averilor mari.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
UNPR Suceava strânge semnături pentru impozitarea averilor mari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine-s astia? trimis de
(24 aug 2010, 21:52:09
Cine-s UNPR-istii astia? N-au nici macar imaginatie sa-si denumeasca facatura lor, asa incat au luat initialele de la fostul Partid al Unitatii Nationale Romane (PUNR), le-au amestecat in caciula si asa cum au iesit, le-au inventat cuvintele. Uniunea? Nationala? Pentru Progresul Romaniei??? Dar litera B, de la fondatorul acestui partid, unde-i? Apoi triada, presedinte fondator, presedinte executiv, presedinte de onoare, este de coma. Mai mult ridicol de atat nu se poate. Sau, la noi se poate orice? O CARICATURA POLITICA, asta este UNPR.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei