Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 aug 2010 - Anul XV, nr. 192 (4483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Strategia UE pentru Regiunea Dunării va fi un eşec fără alocarea unor fonduri suplimentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L, suceveanul Petru Luhan, consideră că strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării ar putea fi compromisă de lipsa unor fonduri speciale alocate ţărilor din această zonă. El a arătat că discuţiile privind Strategia Dunării vor fi reluate de către comisiile de specialitate ale Parlamentului European la sfârşitul lunii august.
„Principala problemă în implementarea Strategiei este că documentul nu prevede alocarea de fonduri speciale, dedicate proiectelor ce se vor subsuma acestei Strategii. Comisia recomandă să fie utilizate fonduri deja puse la dispoziţia statelor membre prin intermediul programelor de cooperare teritorială, dar aceste fonduri trebuie să fie utilizate în scopurile pentru care au fost planificate. Trebuie să găsim şi alte surse de finanţare, la nivel european. Voi încerca să găsesc soluţii alături de ceilalţi colegi din grupul PPE al Parlamentului European”, a declarat Petru Luhan.
El a spus că responsabilitatea implementării acestei strategii nu revine unei instituţii speciale. “Cred că abordarea macro-regiunii Dunării este o provocare atât pentru Comisia Europeană cât şi pentru autorităţile locale şi regionale. Este un caz fără precedent având în vedere dimensiunea extinsă a acestei macro-regiuni, diversitatea nivelurilor de dezvoltare economică şi socială, precum şi diferenţele instituţionale. Vom discuta cu experţii Comisiei, pentru a identifica împreună soluţiile existente, pentru că altfel va fi extrem de greu să se atingă obiectivele pe care Strategia le va propune”, a spus europarlamentarul PD-L.  

Luhan consideră că România ar putea obţine beneficii importante din Strategia Dunării
Petru Luhan a precizat că România poate obţine beneficii importante din această strategie, pe motiv că deţine cea mai mare suprafaţă din bazinul Dunării şi sectorul cel mai lung al fluviului. „Am cerut Comisiei Europene să fie  alocate fonduri suplimentare pentru priorităţile ce vor fi stabilite în cadrul Strategiei UE privind Dunărea din fondurile structurale”, a precizat Luhan. El a mai spus că deja Comisia Europeană a alocat o sumă considerabilă regiunii Dunării prin intermediul numeroaselor programe de finanţare ale UE, de exemplu aproximativ 100 miliarde de euro prin Fondurile Structurale 2007 -2013. „UE trebuie să sprijine Regiunea Dunării pentru creşterea valorii sale economice”, a mai spus Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strategia UE pentru Regiunea Dunării va fi un eşec fără alocarea unor fonduri suplimentare.
 Vizualizări articol: 849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Strategia UE pentru Regiunea Dunării va fi un eşec fără alocarea unor fonduri suplimentare4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei