Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2010 - Anul XV, nr. 176 (4467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atitudine

PSD Suceava protestează public faţă de majorarea pragurilor la achiziţiile publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social democraţii suceveni, prin vocea preşedintelui executiv al organizaţiei judeţene, Ovidiu Donţu, protestează public faţă de majorarea pragurilor la achiziţiile publice, măsură care, în opinia lor, a fost luată „pentru satisfacerea intereselor clientelei PD-L”.

Donţu a arătat că, potrivit noilor reglementări pentru contractele de servicii, pragul a crescut de la 100.000 de euro la 125.000 de euro, iar pentru contractele de lucrări de la 750.000 de euro la un milion de euro. Până la aceste sume, achiziţiile publice se fac prin cerere de ofertă, iar ce depăşeşte aceste sume prin licitaţie publică.

„În loc să se ocupe de soarta milioanelor de români, în loc să găsească soluţii pentru a nu fi reduse salariile şi pensiile, în loc să găsească soluţii pentru ca TVA să nu producă majorări de preţuri, astăzi Guvernul se preocupă de majorarea pragului privind achiziţiile publice. Este în mod evident o preocupare în afara problemelor cetăţenilor, o preocupare pentru grupurile de interese PD-L şi pentru a face bani pentru partid. În paranteză fie spus, de când au preluat guvernarea, aceşti oameni au urcat pragurile pentru achiziţiile publice de la 40.000 de euro, cât era în urmă cu cinci ani, la 100.000 de euro pentru contractele de furnizare, de la 40.000 la 125.000 de euro pentru contractele de servicii şi de la 250.000 de euro la un milion de euro pentru contractele de lucrări. Mi se pare inacceptabil”, a declarat Donţu.

El  arătat că motivaţia potrivit căreia pragurile la achiziţiile publice trebuie armonizate cu cele din Uniunea Europeană „este puerilă şi ridicolă”. „Stimaţi guvernanţi, actualizaţi şi salariile românilor cu cele din UE şi mai apoi putem începe să discutăm despre astfel de actualizări”, a încheiat Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava protestează public faţă de majorarea pragurilor la achiziţiile publice.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava protestează public faţă de majorarea pragurilor la achiziţiile publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei