Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2010 - Anul XV, nr. 157 (4448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Bălan bate şaua ca să priceapă PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, deputatul Ioan Bălan, face apel la decenţă în acţiunile de ajutorare a sinistraţilor suceveni, arătând că o politizare excesivă a acestora nu ajută pe nimeni. Democrat-liberalul nu crede că este în regulă ca această campanie de sprijinire a celor afectaţi de inundaţii să fie tratată ca o campanie electorală de pe urma căreia politicienii să adune puncte şi să-şi facă imagine pe suferinţa oamenilor. În opinia liderului democrat-liberal, dacă cineva simte că trebuie să facă ceva pentru ajutorarea oamenilor, ar trebui să o facă „cu acea decenţă de care până la urmă avem nevoie şi noi şi cei pe care-i ajutăm”.

 

„Nu cred că este momentul acum pentru politică, ci pentru decenţă”

Afirmaţiile deputatului Bălan bat spre social democraţi, care au declanşat şi ei o campanie de ajutorare a sinistraţilor numită generic operaţiunea Cod Roşu.

„Nu cred în ceea ce ne propune Cătălin Nechifor, adică să fie înlocuite găleţile portocalii cu tricouri roşii în aceste acţiuni. Ei au declanşat acţiunea Cod Roşu în sensul că se vor îmbrăca în roşu în campania de ajutorare a sinistraţilor. PSD-iştii au reclamat pe de o parte găleata portocalie, iar acum vin şi ne propun să o înlocuim cu tricoul roşu?  E mai avantajos tricoul roşu decât găleata portocalie? Sub Codul Roşu vin tineri de pe la Timişoara îmbrăcaţi cu tricouri roşii care fac nu ştiu ce. E important cu ce eşti îmbrăcat sau ce faci? Despre asta este vorba”, a declarat Bălan, care a adăugat „nu cred că e momentul acum pentru politică, ci pentru decenţă”.

Deputatul democrat-liberal a arătat că el personal s-a comportat cu discreţie în această campanie de sprijinire a sinistraţilor, deşi a fost prezent cu ajutoare în mai toate localităţile afectate.

„Poate părea foarte mult 15.000 de sticle de apă minerală, dar în perioada asta am distribuit camioane întregi de sticle cu apă minerală. E o necesitate apa, dar nu numai apa rezolvă lucrurile, pentru că oamenii nu pot trăi numai cu apă”, a spus Bălan, făcând aluzie la afirmaţiile deputatului PSD, Cătălin Nechifor, care a anunţat că PSD a distribuit 50.000 de litri de apă în localităţile afectate şi că apa este produsul cel mai de preţ la ora actuală.

Ioan Bălan crede că poate pe oameni i-ar ajuta un concurs între PD-L şi PSD de genul care aduce mai multe tiruri cu ajutoare la sinistraţi „dar asta trebuie să fie o realitate şi nu o demagogie”.

 

„Cred că unii ar trebui să mai părăsească studiourile de televiziune şi să fie mai aproape de oameni”

El consideră că în aceste zile cei afectaţi de inundaţii au nevoie de sprijin material şi chiar moral de la politicienii pe care i-au ales. „Cred că ar trebui ca unii să mai părăsească studiourile de televiziune şi redacţiile de ştiri şi să fie mai aproape de oameni. Asta chiar dacă ei cred că din studio pot fi aproape de oameni”, a spus Bălan.

Referindu-se la liderii PD-L, deputatul Bălan a arătat că aceştia vin des la sinistraţii suceveni, dar o fac pentru că au soluţii la rezolvarea problemelor cu care se confruntă aceştia.

 „Emil Boc a venit duminică la Suceava, iar astăzi  (n.r. - ieri) dimineaţă deja erau pe drum tiruri încărcate cu materiale de construcţie de la Rezerva de Stat pentru 20 de case. Dacă azi (n.r. - ieri) a ajuns Radu Berceanu la Suceava, cu siguranţă se va mişca ceva şi în zona refacerii obiectivelor de infrastructură afectate de inundaţii”, a mai spus Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan bate şaua ca să priceapă PSD.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bălan bate şaua ca să priceapă PSD5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei