Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2010 - Anul XV, nr. 149 (4440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Donţu: „Asistăm azi, în România, la eşecul cotei unice de impozitare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, Ovidiu Donţu, aseamănă situaţia economică actuală a României cu cea din 1997, când cursul de schimb s-a dublat, iar dobânzile bancare ajunseseră la 150%, apreciind că „atacul asupra economiei a început din nou”. Donţu a amintit de impozitul minim obligatoriu care a dat lovitura firmelor mici, de recuperarea sau compensarea TVA care se face cu o întârziere de şase-nouă luni, lovind astfel în companiile medii şi mari şi de avansul la impozitul pe profit, măsură care a afectat toate afacerile din ţară.

„După toate aceste lucruri, după ce numărul firmelor care au dat faliment în judeţul Suceava în 2009, comparativ cu 2005, a crescut cu 45%, după ce şomajul real a atins cel mai mare procent din ultimii 20 de ani, după ce că sucevenii sunt printre cei care sunt cel mai prost plătiţi din întreaga ţară, considerăm că România are nevoie de încredere, iar guvernanţii în fiecare zi transmit din ce în ce mai multă neîncredere”, a spus Donţu.

El a arătat că „haosul  a pus stăpânire din nou pe România” odată cu anunţul unui oficial BNR privind creşterea cursului de schimb leu / euro la 6-7 lei, cu măsura de creştere a TVA de la 19% la 24% şi cu anunţul privind disponibilizarea a 100.000 de bugetari în acest an. „Stimaţi guvernanţi, este momentul să recunoaşteţi eşecul cotei unice în România. Nu vă mai ascundeţi după perdea, după tot felul de alte lucruri, nu vă mai văitaţi de crize pe care le-aţi generat. Asistăm azi, în România, la eşecul cotei unice de impozitare”, a conchis Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu: „Asistăm azi, în România, la eşecul cotei unice de impozitare”.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Donţu: „Asistăm azi, în România, la eşecul cotei unice de impozitare”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Canta la alta masa nene trimis de
(28 iun 2010, 12:11:03
Cota unica a fost cel mai bun lucru care s-a intamplat mediului economic romanesc de la revolutie incoace. Sa spui ca a fost un esec imi arata cat de limitat esti. Daca nu ar fi fost cota unica atunci cresterea economica din mandatul liberalilor ar fi fost mult mai mica. Poate ai vrut sa spui ca Boc e o panarama de prim ministru si ar fi esuat in orice conditii (cota unica/impozit progresiv). Voi astia din PSD nu vreti sa intelegeti ca suntem o gramada de oameni care iubim cota unica dar uram PDLul. Aici pierdeti o gramada de votanti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei