Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iun 2010 - Anul XV, nr. 137 (4428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sub noua conducere

În PSD Suceava, atitudinile critice publice faţă de partid sau faţă de colegi vor fi sancţionate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean al PSD Suceava a completat, sâmbătă, echipa de conducere a filialei judeţene a partidului şi a adoptat o rezoluţie prin care atitudinile critice publice faţă de partid sau faţă de colegi vor fi sancţionate, de acum încolo, conform statutului. Candidaturile au fost „om/loc”, negociate şi convenite înainte între toate organizaţiile locale, astfel încât procedura a fost rapidă şi eficientă.

Funcţia de preşedinte executiv este ocupată de Ovidiu Donţu, cea de secretar de Lorand Ercse, iar trezorier va fi Doiniţa Cocriş. Pentru funcţiile de vicepreşedinţi au fost validaţi Mirela Adomnicăi, Iulian Băncescu, Niculai Bereanu, Neculai Bosancu, Sorin Ciobanu, Cătălin Coman, Mihai Grozavu, Constantin Huţanu, Gheorghe Iacob, Virginel Iordache, Ovidiu Milici, Gavril Mîrza, Nistor Atanasă, Petrea Titi şi Ioan Stan.

Tentativele lui George Petrescu şi Ioan Corjuc de a candida la funcţiile de secretar, respectiv vicepreşedinte, au fost înăbuşite din faşă, explicându-li-se că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a-şi atinge scopul şi că, aşa cum stau lucrurile, oricum nu au nici o şansă. „Am învăţat la Bruxelles că politica e negociere şi compromis”, a punctat preşedintele Nechifor.

 

Bejinariu şi Mîrza şi-au declarat apartenenţa la echipa lui Nechifor

Cu excepţia lui Petrescu şi Corjuc, ceilalţi lideri judeţeni şi locali şi-au afirmat de la pupitru susţinerea pentru actualul preşedinte, Cătălin Nechifor, inclusiv fostul său contracandidat, deputatul Eugen Bejinariu, şi fostul preşedinte, senatorul Gavril Mîrza.

„Politica nu este obligatorie pentru nimeni, se face benevol. Nu sunt funcţii pentru toţi. Conducerea partidului a luat o decizie pe care trebuie să o respectăm. Dacă vom învăţa să fim disciplinaţi, vom avea rezultate. Dacă vorbim, pe la colţuri şi la televizor, nu. Nu am acceptat o funcţie de vicepreşedinte, dar rămân în echipa PSD şi îmi voi face datoria, iar cei de vârsta mea şi cei de vârsta a treia trebuie să înţeleagă şi să lase loc, cu bună ştiinţă şi de bună voie, tinerilor”, a spus deputatul Bejinariu.

La rândul său, senatorul Gavril Mîrza i s-a adresat lui Nechifor cu „domnule preşedinte” şi a spus că, dacă în 2004, „am dat drumul democraţiei totale în partid”, efectul a fost că jumătate din judeţ a rămas neacoperit de activiştii PSD, care şi-au găsit alte ocupaţii. Acum, a arătat el, disciplina propusă de preşedintele Nechifor este binevenită şi şi-a exprimat speranţa că se vor vedea şi roadele.

Cătălin Nechifor şi-a avertizat colegii că „urmează doi ani de frustrări şi muncă asiduă” şi le-a propus să adopte o rezoluţie conform căreia „toţi cei care vor fi împotriva partidului în public să fie sancţionaţi, aşa cum prevede statutul”. Decizia a fost aprobată în unanimitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În PSD Suceava, atitudinile critice publice faţă de partid sau faţă de colegi vor fi sancţionate.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
În PSD Suceava, atitudinile critice publice faţă de partid sau faţă de colegi vor fi sancţionate3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei