Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2010 - Anul XV, nr. 93 (4384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bănuială

Băişanu îl suspectează pe ÎPS Pimen că a înregistrat o convorbire oficială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, s-a declarat deranjat de faptul că numele său a apărut într-o broşură a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor distribuită preoţilor, în care Înalt Prea Sfinţitul Pimen acuză autorităţile judeţene de tergiversarea retrocedării Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina.

Băişanu spune că în broşura respectivă este publicată o discuţie oficială pe care el a avut-o cu ÎPS Pimen, suspectându-l pe acesta că ar fi înregistrat toată convorbirea. Băişanu spune că la întâlnirea respectivă ÎPS Pimen a fost însoţit de „un domn mai tânăr, îmbrăcat în haine preoţeşti”.

„Domnia sa încearcă să relateze o discuţie cu mine, avută în cadrul Prefecturii Suceava, de acum câţiva ani. Ceea ce este demn de remarcat este că acea discuţie a fost redată în broşură cuvânt cu cuvânt. Lucru ce duce cu gândul la faptul că ori Înalt Prea Sfinţia Sa Pimen, la vârsta dumnealui, are o capacitate debordantă de memorare a discuţiilor pe care le poartă, ori acea convorbire a mea cu dumnealui avută în cadru oficial la Prefectura Suceava a fost înregistrată. Dacă a fost înregistrată, este ruşinos. Dacă a fost memorată, îl felicit şi îi doresc ţinere de minte mulţi ani de acum înainte. Nenorocirea este că a fost memorată doar până la un punct. Au fost omise ultimele cuvinte care dădeau sensul şi înţelesul discuţiei mele cu domnia sa”, a spus Alexandru Băişanu.

De asemenea, liderul PNL Suceava a spus că nu i se pare corect ca numele lui să apară alături de cel al preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, respectiv Orest Onofrei.

„Pentru mine este supărător faptul că am fost pus în aceeaşi oală cu Gheorghe Flutur şi cu Orest Onofrei, care acum se află în PD-L. Îi aduc aminte Înalt Prea Sfinţiei Sale că eu sunt membru al PNL, şi nu al PD-L. Şi îi aduc aminte că nu eu eram printre cei care au înfiinţat acea fundaţie privată a Fondului Bisericesc Ortodox, ci Gheorghe Flutur, împreună cu dumnealui”, a mai declarat Băişanu.

 

„Mi-am pus totdeauna întrebarea dacă Dumnezeu vrea pădure”

Preşedintele liberalilor suceveni a mai precizat că ÎPS Pimen ar fi trebuit să ştie că el este cel care în campania electorală pentru alegerile parlamentare din anul 2008 a promovat în rândul opiniei publice un proiect prin care pădurea şi veniturile obţinute din exploatarea acesteia ar fi urmat să rămână în judeţul Suceava. „Pădurile trebuie să ajungă la cetăţenii din judeţul Suceava, adică la toate categoriile sociale. Dacă domnul Pimen vrea pădurile pentru biserică, am să spun în mod răspicat: biserica nu este o entitate separată de comunitatea în care trăieşte, iar aceste păduri trebuie să ajungă şi la biserică, dar prin intermediul comunităţii. Pădurea trebuie fie a comunităţii. Până atunci, daţi-mi voie să cred că este vorba doar despre o afacere. Un mare tun pe care cineva vrea să-l dea”, consideră Băişanu.

El mai adăugat nu este de acord ca pădurea din judeţul Suceava să ajungă în proprietatea a câţiva oameni, iar ÎPS Pimen ar trebui să înţeleagă faptul că se află în slujba divinităţii şi a enoriaşilor.

„Mergând pe principiul că preoţii sunt slujitorii Domnului, mi-am pus totdeauna întrebarea dacă Dumnezeu vrea pădure. Nu, Dumnezeu nu vrea pădurile. Dumnezeu a făcut totul. Nenorocirea este că a făcut şi oameni şi a mai dat acestora şi lăcomia. Domnul Pimen este reprezentantul Bisericii, nu este un simplu domn. Este cel care e pus în slujba divinităţii şi a relaţiei cu enoriaşul. Către acesta trebuie să ne îndreptăm cu toţii gândurile şi pentru ei trebuie să facem tot ce ne stă în putere, să nu mai stăm cu mâinile întinse. Iar foloasele obţinute de pe urma pădurilor noastre să rămână aici şi să nu mai fie jecmănite de statul român prin instituţia numită Direcţia Silvică”, a mai spus Alexandru Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu îl suspectează pe ÎPS Pimen că a înregistrat o convorbire oficială.
 Vizualizări articol: 1524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Băişanu îl suspectează pe ÎPS Pimen că a înregistrat o convorbire oficială4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De apreciat, trimis de
(23 apr 2010, 15:48:24
De apreciat opinia domnului Baisanu in legatura cu padurile Fondului Bisericesc din Bucovina, sau cum ii zice. 1) De ce oare, Gigi Becali, intr-o vreme, se invartea pe langa Inalt Preasfintitul Pimen, ba il unsese si sef neoficial al partidului sau din judetul nostru? 2) De ce toata lupta asta indarjita pentru recuperarea - sau acapararea - a cat mai multe terenuri, imobile si nu mai stiu ce, mi se pare ca aduce prea tare cu tunurile date de marii rechini (unii, interlopi de anvergura)? Dumnezeu sa ma ierte, dar, desi stiu ca preotii sunt lasati numai la judecata lui Dumnezeu (de ce?), nu pot sa nu spun ca o femeie simpla, in varsta, de la tara, a obtinut de la Pimen o apostila de mica importanta, doar dupa ce i-a dat 100.000 de lei vechi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei