Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atitudine

PSD Suceava condamnă concedierile „celor care nu aplaudă portocaliii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concedierile din sectorul bugetar sunt condamnate de preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza. Acesta a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că singurul criteriu care se aplică la restructurarea bugetarilor este lipsa de entuziasm faţă de „puterea portocalie”.

„Pe fondul reducerii cheltuielilor de personal, se produce o epurare politică fără precedent, rămâne doar clientela politică cu carnet de partid portocaliu. Nu există nici un criteriu al valorii, al profesiei, al specializării. Această politică se transferă de la centru la judeţe şi apoi spre localităţi. La Suceava, de exemplu, la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi la alte instituţii, se va îndrepta împotriva celor care nu au aplaudat suficient portocaliii în campania electorală, pentru că ceea ce a însemnat PSD a plecat demult. Doar pe ici, pe colo, dacă a mai rămas întâmplător vreun salariat”, a declarat Mîrza.

El a amintit şi de cazul directorului adjunct de la Finanţe, Silvia Boliacu, intrată în conflict deschis cu directorul coordonator, Petrică Ropotă, precum şi de măsurile nepopulare anunţate de unii dintre miniştrii cabinetului Boc şi retractate ulterior, precum reducerea alocaţiilor copiilor cu părinţi înstăriţi sau impozitarea tuturor pensiilor.

 

„Sabotaj naţional”

Senatorul PSD s-a arătat nemulţumit şi de eventualitatea eliminării unor programe sociale, precum „Cornul şi laptele”, cu atât mai mult cu cât s-ar părea că aceste produse ar urma să fie înlocuite cu mere de import.

„Guvernarea Băsescu-Boc este mai catastrofală decât guvernarea Ciorbea. Nu există nici o strategie de combatere a efectelor crizei, nici o măsură de stimulare a creşterii economice sau a menţinerii economiei la un anumit nivel. Au fost înlăturate programe sociale care de mulţi ani s-au derulat în România, cum ar fi programul şcolar Cornul şi laptele. Cică introducem mere din Turcia, via Italia, că de la merele româneşti tuşesc copiii. Este sabotaj naţional şi atentat la interesul naţional. Dacă lucrurile merg în continuare în această direcţie greşită, vom fi a doua ţară din Europa, după Grecia, în situaţie de blocaj economic şi financiar”, a mai spus Gavril Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava condamnă concedierile „celor care nu aplaudă portocaliii”.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava condamnă concedierile „celor care nu aplaudă portocaliii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei