Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2010 - Anul XV, nr. 47 (4338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Apreciere

Un nou partid de stânga, bine văzut de Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Apariţia unui nou partid de stânga pe scena politică românească este bine văzută de vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur, care apreciază că „este loc”. „Grupul independenţilor din Parlament începe să capete contur. Cred că cei veniţi din PSD ştiu cel mai bine dacă este loc de un partid de stânga şi, din moment ce vor să-l facă, probabil ştiu că e loc”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Flutur. Liderul PD-L a afirmat că, după congresul din 20 februarie, în PSD sunt mişcări „de plăci tectonice”, deoarece trecerea de la generaţia veche la tineri, „la juni”, s-a făcut brusc, iar generaţia de mijloc nu se regăseşte în partid.

În opinia lui Flutur, „adevăratul congres al PSD” va fi în toamnă, la Conferinţa Naţională. Deşi Victor Ponta este foarte tânăr, Gheorghe Flutur crede că, prin alegerea sa în funcţia de preşedinte al PSD, acest partid a revenit la situaţia de înainte de 2005, când preşedinţia PSD a fost preluată de Mircea Geoană.

„În momentul de faţă, sunt nişte mişcări de plăci tectonice şi în PSD. E trecerea cam bruscă de la generaţia veche şi foarte veche la tineri. Vârsta medie din PSD probabil că nu se simte reprezentată, sunt cei care în urmă cu patru-cinci ani au vrut să facă reformă în PSD şi nu le-a mers”, consideră Flutur.

Grupul parlamentarilor independenţi a ajuns, după ultimele demisii din PSD, la 27 de membri, 17 deputaţi şi zece senatori. Din rândurile PSD provin mai mult de jumătate, adică 17, iar restul au demisionat din PNL.

După demisia lui Diaconescu din PSD şi înscrierea sa în acest grup, liderul său, Gabriel Oprea, a reamintit intenţia mai multor senatori independenţi de a forma un nou partid, care s-ar putea numi Uniunea pentru Progres.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou partid de stânga, bine văzut de Flutur.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou partid de stânga, bine văzut de Flutur0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei