Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2010 - Anul XV, nr. 28 (4319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atitudine

PNL şi PSD au refuzat să voteze repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele 114 localităţi ale judeţului îşi pot vota bugetele de venituri şi cheltuieli pentru acest an. Asta după ce deliberativul judeţean, întrunit ieri în şedinţă ordinară, a aprobat repartizarea sumelor primite de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale. Este vorba de 45,8 milioane de lei, cote defalcate din TVA şi din impozitul pe venit. Suma reprezintă aproximativ 15% din banii alocaţi judeţului Suceava prin Legea bugetului de stat pe 2010. Cea mai mare parte din suma destinată echilibrării bugetelor locale, adică 80%, a fost repartizată de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice în baza unei formule stabilite de lege, iar restul de 20%, de către Consiliul Judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a ţinut să precizeze că la împărţirea banilor s-a avut în vedere un grad mediu de colectare a veniturilor la nivelul localităţilor, precum şi nevoile primăriilor pentru asigurarea funcţionării în condiţii normale şi pentru cofinanţarea unor proiecte de dezvoltare locală. Flutur a recunoscut că repartizarea sumelor va crea şi nemulţumiri, însă a dat asigurări că în acest an va mai fi cel puţin o rectificare bugetară pozitivă.

Liberalii şi social-democraţii au reclamat faptul că proiectul de hotărâre l-au primit cu două ore înainte de şedinţă

Nemulţumirile au venit din zona consilierilor judeţeni ai PSD şi PNL, care au refuzat să participe la vot, cerând amânarea proiectului de hotărâre. Atât liberalul Brînduşel Nichitean, cât şi social-democratul Petru Ştirbu au anunţat plenul deliberativului judeţean ca la votul pentru împărţirea banilor pe localităţi să se considere că PSD-iştii şi PNL-iştii nu sunt în sală. Ei s-au arătat nemulţumiţi de faptul că proiectul de hotărâre respectiv le-a fost adus la cunoştinţă cu doar două ore înainte de şedinţă şi nu au avut timp să verifice cum s-a făcut împărţirea sumelor pe localităţi. „La o primă vedere consider că aceste sume s-au împărţit neortodox, pentru că diferenţele sunt prea mari între unele comune cu acelaşi număr de locuitori”, a spus liberalul Nichitean. „Îmi fac aici harakiri dacă îmi demonstraţi că repartizarea sumelor s-a făcut în mod realist”, a spus la rându-i social-democratul Ştirbu. Asta după ce vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilie Vasile a arătat că sunt localităţi cu primari PD-L, precum Salcea, Liteni, Arbore, care au primit sume foarte mici comparativ cu localităţi cu primari PSD, ca Stroieşti, Dorna Arini, Mălini sau Iaslovăţ, care au primit sume de 3-4 ori mai mari. Înainte de a se trece la vot, Petru Ştirbu a ţinut să precizeze: „consideraţi că am părăsit sala ca să nu deranjăm”. Proiectul privind repartizarea sumelor de la bugetul de stat pe localităţi a trecut cu votul consilierilor PD-L şi al preşedintelui Flutur, adică cu 19 voturi. Flutur şi-a exprimat regretul faţă de atitudinea celor de la PSD şi PNL, cu atât mai mult cu cât iniţial fuseseră de acord cu ordinea de zi pe care figura şi proiectul privind repartizarea sumelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL şi PSD au refuzat să voteze repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PNL şi PSD au refuzat să voteze repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei