Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2009 - Anul XIV, nr. 284 (4270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Demersuri

Plângeri penale depuse de PSD Suceava împotriva celor care au postat afişe calomnioase la adresa lui Geoană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Social-democraţii suceveni au anunţat, prin vocea liderului lor judeţean, senatorul Gavril Mîrza, că PSD a depus miercuri, la Parchetul Curţii de Apel Suceava, o plângere penală împotriva preşedintelui PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, pentru instigare la discriminare, fals privind identitatea şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, iar împotriva primarului Sucevei, Ion Lungu, pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.
Plângerea penală se referă la materialele electorale realizate de PD-L care aduc atingere imaginii candidatului PSD la Preşedinţie şi care au fost interzise prin decizii ale BEJ Suceava şi BEC.
Mîrza a arătat că materialele calomnioase au fost elaborate de PD-L şi au un format asemănător celor aparţinând PSD, producând confuzie cu privire la partidul politic care le-a promovat şi încercându-se inducerea în eroare a opiniei publice doar pentru un scop personal patrimonial, şi anume păstrarea puterii şi a accesului la resursele financiare ale statului de către PD-L şi candidatul acestui partid la alegerile pentru preşedintele României.
El a precizat că, deşi BEJ şi BEC, prin deciziile lor, obligă primarii şi administratorii să dispună îndepărtarea materialelor calomnioase, acest lucru nu s-a produs. Ba mai mult, a subliniat Mîrza, pe Casa Culturii din Suceava a apărut un mash de dimensiuni gigantice. „Am depus plângere penală împotriva lui Gheorghe Flutur în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PD-L, organizaţie care a încheiat contractele pentru postarea afişelor calomnioase. Am luat legătura cu firmele care au postat afişele, şi dau aici ca exemplu societatea Trecătorul SRL din Şcheia, de la care am aflat că are contract cu PD-L. Am făcut notificare societăţii, iar dacă nu renunţă la contract, înseamnă că se află într-o postură ca cel care nu respectă o hotărâre judecătorească. Vom depune plângeri penale împotriva tuturor celor care sunt parte în aceste contracte”, a spus Mîrza.
El a menţionat că l-a sesizat personal pe şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Nicuşor Todiruţ, căruia i-a solicitat să se comporte imparţial şi să respecte legea.

 

Mîrza spune că materialele PSD au fost vandalizate în zona Câmpulung Moldovenesc

În altă ordine de idei, Gavril Mîrza a declarat că materialele electorale din zona Câmpulung Moldovensc au fost vandalizate „iniţiatorul acestei fapte huliganice fiind viceprimarul comunei Pojorîta, Vladimir Cîrloanţă”.
„În noaptea de marţi spre miercuri, cei de la PD-L au afişat un material interzis pe Casa de Cultură din Suceava la dimensiuni gigantice şi care costă enorm. Pe aceşti oameni nu-i interesează costurile, pentru că am mai înţeles că mai defrişează câteva mii de hectare din pădurile Bucovinei şi vor mai realiza vreo 50 de hectare de bannere, maşh-uri, afişe cu mutre portocalii, că au impresia că nu sunt suficient de vizibili în judeţul Suceava. La această dată, din informaţiile noastre, în fiecare localitate sunt depozitate şi se împachetează câte cinci tone de făină, cinci tone de zahăr şi cinci tone de ulei pentru pomeni electorale. Îi sfătuiesc pe oameni să ia aceste daruri, pentru că nu sunt adunate cu sudoarea lui Traian Băsescu sau Gheorghe Flutur, ci sunt realizate din diverse hoţii, şi să voteze cu Geoană”, a mai spus Mîrza.



Lungu susţine că nu ştie cine a postat afişele calomnioase la adresa lui Geoană

Primarul PD-L al municipiului Suceava, Ion Lungu, susţine că nu ştie cine a postat afişele calomnioase la adresa lui Mircea Geoană interzise de BEJ şi BEC, dar declară că va analiza situaţia şi va dispune celor care le-au postat să le dea jos.
„O situaţie similară s-a petrecut şi în 2004, când PSD a pus un banner pe Casa de Cultură fără autorizaţie. Am dat dispoziţie să fie dat jos şi PSD mi-a făcut dosar penal pentru distrugere materială. Şi acum, dacă dau dispoziţie să-l dea jos, risc să mă aleg cu dosar penal pentru distrugere materială. Vom vedea cine a pus mash-ul pe Casa de Cultură şi să-l dea jos aşa cum l-a pus”, a declarat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plângeri penale depuse de PSD Suceava împotriva celor care au postat afişe calomnioase la adresa lui Geoană.
 Vizualizări articol: 1156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Plângeri penale depuse de PSD Suceava împotriva celor care au postat afişe calomnioase la adresa lui Geoană5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceveni treziti-va!!! trimis de
( 3 dec 2009, 14:05:31
A venit momentul sa-l dam jos pe tiran,caci acum este mai rau ca pe vremea comunistilor.Numai care nu a prins aceea perioada poate spune ca este mult mai bine decit atunci: teroare la serviciu ca daca nu esti cu ei esti impotriva lor,racuiala la bani in fiecare luna caci nu le mai ajunge niciodata.Asa ca mai analizati odata inainte de a merge la vot si votati in consecinta.
1.1  RE: Suceveni treziti-va!!! trimis de
( 3 dec 2009, 14:13:27
Aia-s primari PSD care le zic taranilor din sate ca daca nu voteaza cu prostanacul comunist nu isi vor primi pensiile. Iliescu si Hrebenciuc, cei care il controleaza pe Geoana de la spate nu vor ajunge din nou la putere! JOS COMUNISMUL!!!!!!!
2.   Marzule, marzucule... trimis de
( 3 dec 2009, 14:31:48
Mai lasa-ne taica, suntem teribil de plictisiti.

Cei din PSD daca altceva nu mai stiu decat sa acuze, ma intreb cine o sa-i mai ia in serios. Ei cate bannere au distrus numai ei stiu, asa ca nu mai faceti mutrite de ingerasi si treceti la munca.

Ciudat Mariane! Acelasi lucru i s-a intamplat matusii mele. A fost data afara de la serviciu pentru ca nu vroia sa intre in PSD. Eu nu pot sa votez cu un partid care se foloseste de orice metoda numai pentru a denigra.

Nu-i vreau pe Iliescu si pe Patriciu! Nu vreau sa se privatizeze posta si CEC-ul, nu vreau sa vina inapoi cei care au facut partide si partide in 90 si au batut oameni.

Voi vota cu singurul om caruia ii pasa ca eu am votat DA la referendum, omul care a inceput reformarea tarii, care de cand e la putere n-a mai lasat magnatii sa fure (ba au facut si inchisoare, nu domnule Patriciu??), a marit pensiile si alocatiile, ne-a credibilizat la nivel european.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei