Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2009 - Anul XIV, nr. 281 (4267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal electoral

Pândă şi agenţi electorali prinşi cu poliţia la Câmpulung

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania electorală capătă accente din ce în ce mai dure la Câmpulung Moldovenesc, iar sâmbătă seară s-a ajuns cu echipele de campanie la poliţie.
Incidentul s-a petrecut în jurul orei 22, dar momentul în cauză a fost doar punctul culminant. Totul a pornit încă din campania pentru primul tur, cu şicane privind afişe social-democrate distruse inexplicabil şi cauciucuri ale membrilor echipei de campanie tăiate. Social-democraţii au bănuit că adversarii democrat-liberali ar fi implicaţi, dar nu aveau dovezi şi nu au acuzat oficial pe nimeni. Au fost ulterior informaţi de simpatizanţi că în cutiile poştale apar peste noapte materiale denigratoare la adresa candidatului Geoană şi altor membri marcanţi ai PSD. Pentru că situaţia a continuat şi în campania pentru turul al doilea, social-democraţii au fost convinşi că totul e opera adversarilor portocalii şi au decis să îi “fileze” ca să afle adevărul. Nu s-au aşteptat ca rezultatul să le ofere ca autor pe unul dintre “peştii mari” la nivel local, dar în final au constatat că în operaţiunea “fluturaşul otrăvit” s-au implicat inclusiv persoane din conducerea locală a PD-L.
“După exact o săptămână de urmărire ca la carte, am depistat de unde sunt ridicate materialele şi am rămas mască. O echipă de patru tineri, coordonată evident de vicepreşedintele lor, avocatul Daniel Popel, a ridicat nişte sacoşe încărcate de la benzinăria preşedintelui organizaţiei de seniori a PD-L, dl Gheorghe Niga. Nu ştiam ce vor să facă şi am fost discret în urma lor. Am văzut că la fiecare scară de bloc intră doi cu materiale din sacoşe şi ies fără ele. Popel rămânea afară cu încă unul şi îi dirija. La a treia scară, am chemat discret poliţia şi a venit imediat. I-am prins chiar între blocuri, dar iniţial dl Popel a susţinut că se îndreptau spre sediul partidului, unde voiau să ducă materiale. Nu ştiau că au fost urmăriţi şi se ţineau tari că se plimbă şi e dreptul lor legal să umble pe drum. Poliţiştii au mers însă imediat în scările de bloc şi au găsit materialele, aşa cum am spus noi că s-a petrecut. Au ajuns şi oamenii noştri şi împreună i-am însoţit la poliţie. Acolo s-au numărat peste 800 de materiale în sacoşe, pe care domnii de la PD-L nu le puteau justifica. Am depus plângere pentru că au depus ilegal materiale în cutiile oamenilor şi pentru că au încercat să manipuleze electoratul în mod murdar. Sincer să fiu, dacă fluturaşii erau doar materiale prin care să îi facă reclamă lui Băsescu, nu aş fi depus plângere, i-aş fi înţeles că fac şi ei campanie cum îi duce mintea şi poate ne făceam că nu ştim nimic. Dar aşa ceva nu se poate tolera”, ne-a explicat după incident vicepreşedintele Organizaţiei Municipale PSD Câmpulung, Nelu Becica, autorul strategiei de urmărire şi cel care a depus plângerea oficială la poliţie.
Incidentul a continuat să facă valuri sâmbătă, după ce s-a aflat. Cortul de campanie al PD-L din centrul localităţii a rămas închis, iar social-democraţii au avut surpriza să fie vizitaţi de primarul Gabriel Şerban. “Domnul primar liberal Şerban a venit şi ne-a felicitat pentru că am reuşit să oprim aceste practici abuzive, de derutare a electoratului. Primarul liberal se pare că a fost atât de impresionat, încât a cerut chiar afişe cu candidatul Geoană, să le pună la el acasă pe poartă. A ţinut şi dumnealui să ne îndemne pe toţi la o campanie civilizată. În ce ne priveşte, noi nici nu ne dorim altceva, dar nici nu putem accepta ca alţii să îşi bată joc de câmpulungeni prin manevre murdare”, ne-a mai spus Becica.
Social-democraţii încearcă acum să afle şi unde au fost imprimate materialele denigratoare şi pe banii cui, pentru că nu au găsit pe ele, ca pe orice material electoral, inscripţii referitoare la tipografia şi tirajul în care au fost imprimate. Precizăm că am încercat să aflăm şi punctul de vedere al liderilor locali PD-L nominalizaţi de social-democraţi ca implicaţi în incident, dar aceştia nu au putut fi contactaţi telefonic la numerele cunoscute de noi până ieri la prânz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pândă şi agenţi electorali prinşi cu poliţia la Câmpulung.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Pândă şi agenţi electorali prinşi cu poliţia la Câmpulung3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scandal trimis de
(30 nov 2009, 12:04:50
Cred ca primarul respectiv din PNL a uitat cum PSD ii distrugea afisele electorale inainte de 22 noiembrie!

Ipocrizenia e in floare...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei