Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac

Onofrei îl acuză pe Geoană că se foloseşte abuziv de funcţia de preşedinte al Senatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul Senatului, senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei, l-a acuzat pe liderul social-democrat Mircea Geoană că se foloseşte în mod abuziv de funcţia de preşedinte al Senatului, făcând referire la faptul că în şedinţa de miercuri a Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului s-a folosit de votul său pentru a nu include pe ordinea de zi scrisoarea şefului statului, Traian Băsescu, privind convocarea unui referendum pentru Parlament unicameral odată cu alegerile prezidenţiale.
„Mircea Geoană a condus şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului când a respins la vot scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu de a convoca referendumul, scrisoare care trebuia prinsă pe ordinea de zi. Votul membrilor Birourilor reunite a fost egal, însă în mod abuziv Mircea Geoană a spus că el, în calitate de preşedinte al Senatului, are un super vot şi că votul lui contează”, a declarat Onofrei.
El a precizat că scrisoarea preşedintelui României a fost trimisă comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului, lucru care, în opinia lui, încalcă Constituţia şi Regulamentul de funcţionare a Birourilor reunite.

 

PD-L îi cere lui Geoană să se suspende din funcţie

Potrivit secretarului Senatului, Regulamentul spune foarte clar că mesajele şi cererile preşedintelui sunt prinse cu prioritate pe ordinea de zi.
„Dacă pentru astfel de lucruri Mircea Geoană a fost în stare să încalce Constituţia şi Regulamentul, ne punem întrebarea cum va proceda dacă, Doamne fereşte, va ajunge preşedinte al României şi vor fi în discuţie chestiuni mult mai importante. Geoană a avut ocazia astăzi, în şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, să arate ce fel de preşedinte ar fi fost. Din păcate a pierdut această şansă”, a spus Onofrei.
El a adăugat că PD-L îi cere din nou lui Mircea Geoană să se suspende din funcţia de preşedinte al Senatului pe perioada campaniei electorale şi să nu se mai folosească în mod abuziv de funcţia pe care o deţine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei îl acuză pe Geoană că se foloseşte abuziv de funcţia de preşedinte al Senatului.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Onofrei îl acuză pe Geoană că se foloseşte abuziv de funcţia de preşedinte al Senatului1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei