Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2009 - Anul XIV, nr. 226 (4212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Adomnicăi consideră referendumul solicitat de Băsescu drept o capcană întinsă românilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de a organiza un referendum în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale pentru a consulta populaţia în legătură cu Parlamentul unicameral reprezintă de fapt „o capcană întinsă românilor”, este de părere vicepreşedintele PSD Suceava, Mirela Adomnicăi.
Asta, susţine Adomnicăi, pentru ca şeful statului, care se pregăteşte să candideze pentru un nou mandat, să-şi poată face campanie electorală fără a trebui să dea socoteală pentru cei cinci ani de mandat „în care nu şi-a îndeplinit nici una din promisiunile făcute în 2004”.
„În ceea ce priveşte subiectele care interesează români - problemele legate de criză, sloganul să trăiţi bine şi tema luptei împotriva corupţiei pe care a abordat-o preşedintele în 2004 - sunt subiecte incomode pentru dumnealui la dezbaterea publică. De aceea a simţit această nevoie a unei manevre electorale, pentru a distrage atenţia de la aceste probleme, de la cei peste 600.000 de şomeri, de la cele peste 100.000 de firme care au falimentat”, a spus Adomnicăi.



„Economii la buget se puteau face renunţând la Ministerele Turismului şi Tineretului”

Mirela Adomnicăi apreciază drept cinic argumentul şefului statului cum că s-ar face economii la buget de cinci milioane de euro anual, apreciind că economiile puteau fi realizate mult mai uşor, prin desfiinţarea Ministerelor Turismului şi Tineretului.
„Această abordare de lipire a referendumului de data alegerilor prezidenţiale reprezintă o mare păcăleală. În primul rând, preşedintele Băsescu profită de faptul că majoritatea românilor înţeleg prin Parlament unicameral în primul rând reducerea numărului de parlamentari, iar reducerea poate fi făcută simplu, printr-o lege organică. Nu este nevoie de o revizuire a Constituţiei. În al doilea rând, preşedintele lasă impresia românilor că, la votul din 22 noiembrie, prin acest referendum se obţine un Parlament unicameral, ceea ce este fals, pentru că procedura de revizuire a Constituţiei este mult mai complicată şi se poate întinde pe o durată de 2-3 ani”, a mai spus Mirela Adomnicăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomnicăi consideră referendumul solicitat de Băsescu drept o capcană întinsă românilor.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Adomnicăi consideră referendumul solicitat de Băsescu drept o capcană întinsă românilor2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MIRELA!Las-o balta. trimis de
(27 sep 2009, 07:23:07
Economii la buget se puteau face daca se renunta la socialismul burghez si la 322 de parlamentari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei