Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

PNL Suceava dă în judecată Consiliul Local Slatina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Judeţeană Suceava a PNL a dat în judecată Consiliul Local din Slatina, după ce deliberativul local din această comună nu a adoptat o hotărâre de excludere a consilierului local Gheorghe Mogîrzan. Liderul liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu, a explicat că Mogîrzan a fost ales consilier local pe listele PNL, apoi viceprimar al comunei Slatina, însă la începutul lunii august a.c. acestuia i-a fost retras sprijinul politic şi a fost exclus din PNL Suceava.
Băişanu a spus că, potrivit Legii privind statutul aleşilor locali, Gheorghe Mogîrzan trebuia să fie exclus din Consiliul Local Slatina, în condiţiile în care calitatea de consilier local încetează de drept, înaintea expirării duratei normale a mandatului, în urma pierderii calităţii de membru al partidului politic pe ale cărui liste a candidat.
“PNL Suceava a depus o cerere la primăria din Slatina din care rezultă că domnul Gheorghe Mogîrzan nu mai are calitatea de membru al partidului nostru, deoarece acesta a fost exclus din partid ca urmare a hotărârii Delegaţiei Permanente Teritoriale. În aceste condiţii, Consiliul Local al comunei Slatina avea obligaţia legală de a lua act de situaţia creată, declarând vacant locul ocupat de Gheorghe Mogîrzan”, a explicat Băişanu.
El a adăugat că, potrivit legii, în prima şedinţă a Consiliului Local după depunerea acestei adrese, membrii deliberativului ar fi trebuit să ia act de această situaţie şi să declare vacant postul de consilier local. Cu toate acestea, Alexandru Băişanu a arătat că în şedinţa Consiliului Local Slatina de la începutul lunii septembrie, proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcţia de consilier a lui Gheorghe Mogîrzan a fost respins.
“Din cei 14 consilieri locali prezenţi la şedinţa de Consiliu Local, şapte dintre ei au votat împotriva încetării mandatului de consilier al lui Gheorghe Mogîrzan, în speţă consilierii locali PD-L, iar şase au votat pentru adoptarea acestui proiect, un consilier PNL, unul de la PSD şi patru consilieri PNG, în timp ce dl Mogîrzan Gheorghe nu a avut drept de vot, deoarece era vorba despre un proiect de hotărâre privitor la el. Şi trebuie subliniat faptul că în Consiliul Local Slatina au mai fost astfel de cazuri, cu unii consilieri PD-L, însă în această situaţie deliberativul a hotărât eliberarea respectivei persoane din funcţie”, a mai declarat preşedintele PNL Suceava.

 

PNL Suceava vrea să vadă toate contractele de achiziţie din judeţ

Pe de altă parte, Alexandru Băişanu a mai adăugat că în perioada imediat următoare, PNL Suceava va solicita tuturor primăriilor din judeţ informaţii privind contractele de achiziţie publică încheiate în ultimii ani. Băişanu a precizat că liberalii doresc să afle conţinutul acestor contracte pentru a verifica dacă au fost respectate prevederile legale cu privire la achiziţiile publice.
„Aceste informaţii sunt de interes public, motiv pentru care vrem să vedem exact dacă a fost respectată legea atunci când au fost atribuite respectivele contracte”, a spus Alexandru Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL Suceava dă în judecată Consiliul Local Slatina.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
PNL Suceava dă în judecată Consiliul Local Slatina3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei