Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2009 - Anul XIV, nr. 201 (4187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Strategie

Ioan Pavăl: „Refuz să împroşc cu noroi ca să arăt ce mare liberal sunt”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei doi candidaţi la preşedinţia Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Ioan Pavăl, consideră că principalele argumente cu care îşi va convinge colegii de partid să-i acorde votul la alegerile din 5 septembrie a.c. sunt promisiunile pe care le-a îndeplinit în mai puţin de 2 ani pentru cei 9.700 de locuitori din Dumbrăveni, în calitate de primar, apoi scorurile de 44% la alegerile parlamentare din 2008 şi 29% la alegerile europarlamentare din vara acestui an obţinute pentru PNL şi faptul că atitudinea sa politică se bazează pe promovarea propriului partid şi nu pe atacarea adversarilor. „Alegătorului trebuie să-i spui onest ce a făcut bun partidul tău şi de ce a greşit, atunci când a greşit. Refuz să împroşc cu noroi ca să arăt ce mare liberal sunt, pe mine mă interesează ce pot să fac pentru partidul meu, cum să conving oamenii să voteze cu PNL, nu să nu voteze cu alţii”, a spus primarul de Dumbrăveni. Liberalilor care nu se simt confortabil să fie conduşi de un primar de comună, economistul Ioan Pavăl, venit la primărie din funcţia de director la Termocentrale Borzeşti, le aminteşte că, din vara anului trecut, de când a preluat mandatul de primar, a promovat proiecte eligibile, acceptate la finanţare pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare, asfaltare, modernizarea a trei şcoli, săli de sport, modernizare bază sportivă şi parc comunal, panouri solare pe programul „Casa verde” pentru încălzirea primăriei, ateneului şi a unei grădiniţe.

 

Dumbrăveni este singura comună din România primită în programul de reabilitare termică a blocurilor

Dumbrăveni este singura comună din ţară care a obţinut finanţare guvernamentală pentru reabilitarea termică a patru blocuri de locuinţe, şi asta în ciuda faptului că proiectul a fost promovat de un primar din opoziţie. Suma alocată pentru cele patru blocuri cu 45 de apartamente este de 3,6 miliarde de lei vechi, proiectarea este realizată de o firmă din Rădăuţi şi costă 360 de milioane de lei vechi, care vor fi plătiţi de primărie. Licitaţia de execuţie a fost câştigată de o firmă din Suceava, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat luni. Pentru modernizarea spitalului şi a căminului cultural se lucrează la studiul de fezabilitate şi tot pentru spital primăria a cumpărat o ambulanţă. A balastat 46 km de drum şi a rezolvat alimentarea cu apă potabilă a tuturor şcolilor din comună.
Pentru culte, primarul a sponsorizat în nume propriu pavajul, în valoare de 4,6 miliarde de lei vechi, la toate cele nouă biserici din comună, trei ortodoxe şi şase neoprotestante. Confesional, Ioan Pavăl aparţine cultului penticostal, la fel ca 45 la sută dintre locuitorii comunei, dar spune că asta nu l-a împiedicat să trateze cu aceeaşi unitate de măsură şi cu acelaşi respect toate cultele religioase.

 

„Nu-mi permit să mint”

Întrebat cum ar putea conduce un partid de opoziţie atâta vreme cât marea majoritate a primarilor privesc cu speranţă la pixul cu care împarte banii preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Pavăl a răspuns: „De când sunt primar, de la Consiliul Judeţean am primit 300 de milioane de lei vechi. Cu câţi bani am, fac treabă, nu mă duc la CJ să cer. Am un buget propriu de 9 miliarde de lei vechi, am proiecte, mă descurc. Banii de la CJ nu sunt chiar atât de importanţi cum vor să lase să înţeleagă primarii care nu ştiu să-i gospodărească. Administraţie publică nu înseamnă să cheltuieşti banii care îţi sunt daţi, ci să-i gestionezi în folosul oamenilor pe cei pe care îi obţii tu”. Ioan Pavăl este categoric, fie la putere, fie în opoziţie, un primar are suficiente pârghii să-şi îndeplinească mandatul şi se dă pe el ca exemplu. „Eu nu-mi permit să mint. Dacă voi câştiga alegerile în partid, voi duce PNL la peste 20% în judeţ, dacă nu, mă încolonez în spatele preşedintelui care va fi ales şi vom face împreună campanie pentru Crin Antonescu. Cel puţin la Dumbrăveni, vă garantez că PNL va avea 55% la alegerile prezidenţiale”, a promis primarul Ioan Pavăl.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Pavăl: „Refuz să împroşc cu noroi ca să arăt ce mare liberal sunt”.
 Vizualizări articol: 1064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
Ioan Pavăl: „Refuz să împroşc cu noroi ca să arăt ce mare liberal sunt”4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FOARTE BINE trimis de
(29 aug 2009, 12:58:01
asa da '' batalie '' , fara cearta , fara improscari cu noroi, civilizat si respect reciproc, bravo , ma bucur sa vad ca se poate si altfel............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei