Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Imobiliare

PSD l-a blocat pe Flutur în CJ să vândă teren cu 700 de euro/ar la Adâncata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vânzarea a două terenuri din patrimoniul Consiliului Judeţean Suceava, unul la Adâncata şi altul la Fălticeni, a fost blocată, ieri, deoarece nu a întrunit majoritatea de două treimi dintre voturile consilierilor, necesară pentru înstrăinarea unor bunuri din patrimoniu.
Proiectul de hotărâre iniţiat de preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, prevedea ca licitaţia publică pentru vânzarea celor două terenuri, care ar fi fost organizată de Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului, să înceapă de la un preţ de 700 de euro/ar la Adâncata şi de la 1.500 euro/ ar la Fălticeni. Gheorghe Flutur a arătat că preţurile au fost stabilite printr-un raport de evaluare întocmit de un expert autorizat şi a citat din expunerea de motive a vicepreşedintelui Daniel Cadariu, conform căreia „vânzarea acestor bunuri se impune, cu atât mai mult în actuala conjunctură, când se impune identificarea oricăror surse de venit astfel încât să poată fi realizate cât mai multe investiţii şi obiective de interes public judeţean”.
CJ intenţionează să vândă un teren cu suprafaţa de 6.654 mp lângă cabana Adâncata, cu un preţ de începere a licitaţiei de 190.540 de lei fără TVA (45.113 euro, la cursul de ieri) şi construcţii de depozitare cu o suprafaţă construită de 995 mp şi teren în suprafaţă de 7.600 mp în municipiul Fălticeni, strada Pleşeşti Gane nr. 5, la un preţ de pornire de 862.541 de lei, din care construcţiile cu 401.000 de lei şi terenul cu 461.541 de lei.

 

Flutur s-a supărat iar pe PSD

Numai pentru teren preţul ar fi de 1.500 euro/ar. Consilierii PSD au apreciat că sumele sunt prea mici şi au sugerat majorarea lor afirmând că, cel puţin pentru Fălticeni, dacă s-ar dubla preţul banii încasaţi ar fi suficienţi pentru a se finaliza reparaţiile la o şcoală din Vicov de Jos. După numărătoarea voturilor, preşedintele Gheorghe Flutur a anunţat „a picat proiectul, deşi n-am văzut argumente”. „Trecem la punctul următor, vă mulţumesc pentru colaborare”, a mai spus el sec, cu trimitere la funcţionalitatea coaliţiei PD-L - PSD.
O altă tranzacţie imobiliară, de închiriere a terasei din Parcul Central, din spatele Muzeului de Ştiinţe ale Naturii, a fost aprobată cu abţinerea celor patru consilieri PNL şi un vot împotrivă al unui consilier PSD. Terasa va fi închiriată pentru trei ani, după licitaţia care va avea ca preţ de pornire 15 lei/mp/lună. Licitaţia va fi organizată de Complexul Muzeal Bucovina, iar jumătate din suma încasată din chirie va fi vărsată de muzeu în conturile Consiliului Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD l-a blocat pe Flutur în CJ să vândă teren cu 700 de euro/ar la Adâncata.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD l-a blocat pe Flutur în CJ să vândă teren cu 700 de euro/ar la Adâncata0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei