Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Opinie

Băişanu sugerează PD-L şi PSD să organizeze sărbători lunare în care să se laude

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, consideră că una dintre preocupările principale ale reprezentanţilor partidelor de guvernământ este organizarea de festivaluri, şi nu guvernarea României. Băişanu a precizat că numai în luna august, la nivel naţional, se organizează 380 de festivaluri.
„Sunt 380 de locaţii în care se fac festivaluri pentru ca românii flămânzi şi şomerii să-şi umple timpul cu ceva. Festivaluri care secătuiesc bugetul localităţilor şi al judeţelor, în loc ca banii să ajungă la învăţământ, sănătate sau alte domenii în care este nevoie de fonduri”, a spus Alexandru Băişanu.
El a adăugat că cea mai mare parte a acestor festivaluri sunt organizate de reprezentanţi ai PSD şi PD-L, cu rolul de a-şi face campanie electorală. Astfel, Băişanu le-a sugerat celor două partide aflate la guvernare să stabilească „sărbători legale lunare, pentru propagandă şi de slăvire a PD-L şi PSD”.
Liderul interimar al PNL Suceava a criticat şi faptul că, în timp ce banii publici sunt cheltuiţi inutil pe festivaluri, Guvernul anunţă concedieri masive în rândul bugetarilor.
„Statul român a ajuns să fie condus ca o firmă privată, în care dacă ceva nu merge bine sunt daţi oameni afară. Numai că cei de la guvernare nu îşi dau seama că tot statul va trebui să-i plătească pe cei care sunt daţi afară, însă de data aceasta plata se face din banii pe care îi plătesc firmele private ca şi contribuţii la bugetul de stat”, a subliniat preşedintele liberalilor suceveni.

 

Băişanu dă exemplul fiicei sale, pentru a aduce critici sistemului de învăţământ

Pe de altă parte, Alexandru Băişanu a precizat că nu este de acord cu modul în care actualii guvernanţi încearcă să promoveze pachetul de legi în domeniul educaţiei. El a arătat că în loc să se grăbească, Guvernul ar trebui să supună dezbaterii publice toate proiectele de legi ale învăţământului, respectiv cele propuse de comisia prezidenţială condusă de Mircea Miclea, de Ministerul Educaţiei şi de către PNL. Băişanu consideră că doar după o analiză a tuturor acestor proiecte se va reuşi elaborarea unei legi a învăţământului care să asigure respectarea celor două principii după care ar trebui să funcţioneze sistemul educaţional, respectiv evoluţia pozitivă a tinerilor şi asigurarea de condiţii normale pentru profesori.
„Actualele legi nu au în vedere aceste principii. Mă uit la fetiţa mea care are nouă ani, este în clasa a treia, însă în clasa a doua a avut de citit Moromeţii. Probabil că în clasa a patra va trebui să citească Capitalul lui Marx. Şi se poate să nu mai trebuiască să facă şi clasa a şasea, pentru că va face tot ce trebuie în clasa a cincea. Oricum, sunt lucruri hilare în învăţământul românesc”, a declarat Alexandru Băişanu. El consideră că de aceste „lucruri hilare” sunt vinovaţi parlamentarii care votează doar la comandă politică. Mai mult, liderul PNL Suceava a declarat că unii parlamentari nu ar avea dreptul moral să dezbată şi să voteze legile învăţământului, în condiţiile în care „au făcut studii din greşeală, la fără frecvenţă sau la seral”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu sugerează PD-L şi PSD să organizeze sărbători lunare în care să se laude.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Băişanu sugerează PD-L şi PSD să organizeze sărbători lunare în care să se laude5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce vorbesti? trimis de
(19 aug 2009, 09:52:09
La barul din Mall se pot tine sarbatorile,poate mai scoti si tu un ban.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei