Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Replică

PSD cere democrat-liberalilor să plece ei de la guvernare, dacă nu le convine parteneriatul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

PSD nu are nici cea mai mică intenţie să rupă protocolul de colaborare cu PD-L, din „Parteneriatul pentru România”, a declarat preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza. Mîrza a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că tensiunile inerente care apar între două partide aflate într-o coaliţie trebuie discutate şi rezolvate la nivelul conducerii celor două partide, tot aici trebuie să se ia deciziile, apoi acestea să fie transmise Guvernului şi parlamentarilor celor două partide pentru a se imprima un mod de acţiune unitar. „În coaliţie trebuie să se stabilească măsuri care să fie transmise atât Guvernului de coaliţie cât şi Parlamentului, să susţină ceea ce s-a stabilit pentru Guvern. Or văd că o parte a Guvernului, prin vocea lui Boc, spune ceea ce trebuie să se întâmple în coaliţie şi în Parlament, de parcă parlamentarii PSD ar fi subordonaţii Guvernului şi ai lui Boc. Se fac nişte jocuri periculoase pentru respectarea regulilor democratice şi pentru un mod corect de funcţionare a unei coaliţii”, a declarat Gavril Mîrza.
El şi-a exprimat convingerea că la nivelul celor două partide, PD-L şi PSD, va exista „înţelepciunea că nu-i momentul unei crize politice la nivel naţional”, că măsurile necesare pentru guvernarea ţării vor fi adoptate în consens şi vor fi însuşite de Guvern şi în Parlament. „Nu unul din cele două partide stă la remorca celuilalt şi un membru al Guvernului spune ce trebuie să facă întreaga coaliţie şi întregul Parlament. Dacă în coaliţie nu se ajunge la un consens şi nu-i convin cuiva unele măsuri, cel căruia nu-i convine îşi poate da demisia, inclusiv premierul. De ce să plece numai PSD şi să nu plece cine este într-o situaţie de neacceptare, de nemulţumire?”, a întrebat senatorul PSD.

 

Mîrza îi cere lui Flutur să nu pedepsească politic copiii de şcoală

În opinia lui Gavril Mîrza, un „test de fidelitate” pe asumarea pachetului de legi pentru învăţământ nu este oportun şi apreciază că liderii coaliţiei ar trebui să se axeze pe acordul cu FMI, „în ideea menţinerii locurilor de muncă, pentru investiţii, sănătate, probleme sociale şi măsuri anticriză propuse de PSD”.
În ceea ce priveşte ultimatumul dat de PD-L Suceava, preşedintele social democraţilor suceveni l-a tratat drept un exerciţiu de imagine, iar despre cei doi parlamentari PD-L care l-au făcut public, Orest Onofrei şi Ioan Bălan, a spus că îi amintesc de „CPEx-ul lui Ceauşescu”.
Gavril Mîrza a mai spus că i-a solicitat liderului PD-L Gheorghe Flutur o întrunire a coaliţiei la nivel judeţean pentru mâine, ca să discute „ca nişte oameni serioşi” probleme care sunt de competenţa administraţiei judeţene, mai ales repartiţia fondurilor către localităţi. Mîrza a subliniat că multe localităţi cu primari PSD nu au primit bani şi acest lucru va avea repercusiuni inclusiv asupra pregătirii şcolilor pentru anul şcolar care începe luna viitoare. Senatorul a arătat că nu este normal să fie pedepsiţi politic copiii din localităţile judeţului şi că ei „nu trebuie să simtă împărţirea din pix a fondurilor, să fie pedepsiţi pentru că o localitate are primar PSD”.
Cât despre reproşuri şi nemulţumiri, le are şi PSD pe ale sale, vizavi de activitatea miniştrilor PD-L, cu nominalizarea miniştrilor Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Gheorghe Pogea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD cere democrat-liberalilor să plece ei de la guvernare, dacă nu le convine parteneriatul.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD cere democrat-liberalilor să plece ei de la guvernare, dacă nu le convine parteneriatul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei