Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2009 - Anul XIV, nr. 175 (4161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neîncredere

PD-L Suceava priveşte cu scepticism disponibilizările din învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Judeţeană Suceava a PD-L nu vede cu ochi buni anunţul Ministerului Educaţiei de a reduce numărul de posturi din învăţământ. Liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă întoarcerea din concediu a partenerilor de la PSD pentru a analiza această problemă în cadrul coaliţiei de guvernare, însă apreciază că o astfel de decizie ar fi trebuit să aibă anterior un studiu de impact, din care să reiasă efectele asupra procesului didactic.
„Referitor la reducerea de personal – am aflat că, inclusiv la Suceava, peste 700 de locuri de muncă intenţionează să reducă Ministerul Educaţiei, în primul rând cred că nu s-a făcut un studiu asupra impactului, pentru că vorbim despre acoperirea catedrelor, despre calitatea învăţământului şi cred că aici trebuie să fim mult mai atenţi când vorbim de reducere. Îndată începe anul şcolar şi trebuie să fim mult mai atenţi când vorbim de încărcătura profesorilor, calificarea lor. Este târzie această anunţare”, a arătat Flutur.
Acesta a amintit că în judeţul Suceava o problemă serioasă a învăţământului o reprezintă lipsa de fonduri pentru continuarea investiţiilor începute şi a menţionat un proiect de hotărâre depus la minister pentru alocarea de fonduri la Liceul Sportiv.
„Trebuie să avem o discuţie extrem de serioasă pe priorităţile în investiţiile din învăţământ. Au început multe lucrări, peste 4000, nu e terminat aproape nimic, sunt restanţe la bani de anul trecut, şi ieri le-am discutat în coaliţie”, a afirmat Gheorghe Flutur.
Ieri, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat că nu va fi dat afară nici un profesor şi că de fapt intenţia Ministerului Educaţiei este să ocupe posturile vacante cu profesori titulari şi nu cu suplinitori necalificaţi, pentru creşterea calităţii sistemului de învăţământ. Andronescu susţine că profesorii titulari, adică cei cu contract de muncă, nu vor fi afectaţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L Suceava priveşte cu scepticism disponibilizările din învăţământ.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PD-L Suceava priveşte cu scepticism disponibilizările din învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei