Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2009 - Anul XIV, nr. 161 (4147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hotărâre

Băişanu: „PNL nu va mai fi la butoniera PSD şi PD-L”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele interimar al PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că nici un membru din noua structură de conducere a organizaţiei judeţene nu mai are nici o datorie faţă de lideri ai PD-L sau PSD Suceava.
El a arătat că odată cu numirea unei noi structuri de conducere interimară a PNL Suceava, nici unul dintre liderii filialei nu mai are datorii faţă de cele două formaţiuni politice aflate la guvernare.
„Declaraţia de independenţă” a lui Alexandru Băişanu a fost făcută după ce, în cursul săptămânii trecute, deputatul Gheorghe Coroamă şi-a anunţat înscrierea în PD-L, iar primarul din Câmpulung, Gabriel Şerban, şi-a declarat susţinerea şi simpatia faţă de democrat-liberali.
„Ne dorim să devenim parteneri egali cu ceilalţi contracandidaţi. PNL nu va mai fi la butoniera nici unuia dintre cele două partide şi sunt convins că vom face o surpriză plăcută la alegerile prezidenţiale”, a declarat Băişanu.
El a precizat că plecarea lui Gheorghe Coroamă la PD-L nu reprezintă pentru PNL decât o pierdere minimă, mai ales că scorul electoral obţinut de acesta la alegerile europarlamentare în colegiul Rădăuţi, pe care îl coordona, nu a fost satisfăcător. „Dar din discuţiile avute cu dumnealui, după gestul pe care l-a făcut, am tras o singură concluzie, şi anume regretul că a făcut acest pas, că a ajuns într-un partid în care dictatura este cuvântul de ordine”, a spus liderul PNL Suceava.
El a adăugat că nu este exclus ca Gheorghe Coroamă să revină în PNL. Mai mult, Alexandru Băişanu a declarat că până în prezent a avut discuţii cu o parte dintre deputaţii şi senatorii celorlalte partide, existând posibilitatea ca unii dintre aceştia să se înscrie în PNL.

 

„Primarul din Câmpulung îşi va reveni din rătăcirea pe care o mai au bărbaţii”

În acelaşi timp, Băişanu a precizat că şi primarul din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Şerban, s-ar putea reîntoarce la PNL, acest lucru urmând a se întâmpla după alegerile prezidenţiale.
„Trebuie reţinut faptul că această supărare va fi cu siguranţă una temporară. În urma rezultatelor pozitive pe care PNL scontează că le va avea în alegerile prezidenţiale, sunt convins că domnul primar îşi va reveni din rătăcirea ocazională, aşa cum mai fac uneori bărbaţii”, a afirmat preşedintele interimar al PNL.
El a explicat că primarul Şerban a optat pentru PD-L după ce, în ultima şedinţă a PNL din Câmpulung Moldovenesc, a fost schimbat de la conducerea filialei, fiind înlocuit cu Niculai Vranău.
Nu în ultimul rând, făcând referire la declaraţiile deputatului PD-L Ioan Bălan, care afirmase că şi alţi deputaţi, senatori şi primari ai partidelor sucevene se vor alătura democrat-liberalilor, Băişanu a declarat că nu are cum să creadă în astfel de afirmaţii.
„Primarii din PNL cu care am avut discuţii de-a lungul timpului nu vor deraia, nu vor pleca din PNL. Şi vreau să spun că PNL nu îşi va face un obicei din a răspunde unui deputat ca Ioan Bălan şi de a lucra în baza gogoriţelor pe care le scoate acest deputat. Probabil acest deputat va avea de lucru după ce PNL îi va spune cine este, de ce este şi până când va mai fi”, a declarat Băişanu.

 

Băişanu crede că Gheorghe Flutur îl are ca model pe Gavril Mîrza

Alexandru Băişanu a condamnat atitudinea preşedintelui PD-L al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, precizând că primarii PNL sunt „bombardaţi” în permanenţă de insistenţele acestuia pentru a se alătura democraţilor. Băişanu a precizat că Flutur foloseşte aceleaşi metode practicate de fostul preşedinte PSD al CJ Suceava, Gavril Mîrza, care, în ultimul său mandat, a atras alături de PSD aproape toţi primarii din judeţ.
„Acelaşi lucru încearcă şi Gheorghe Flutur, spunându-le primarilor PNL că banii sunt la mâna lui şi că, dacă vor să facă ceva, ar trebui să treacă la PD-L. Din acest motiv am decis ca şedinţele BPJ ale PNL Suceava să se desfăşoare săptămânal în toate colegiile din judeţ, unde să fie invitaţi toţi aleşii locali, preşedinţii din filiale, astfel încât să fim alături de ei”, a mai spus Alexandru Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: „PNL nu va mai fi la butoniera PSD şi PD-L”.
 Vizualizări articol: 917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Băişanu: „PNL nu va mai fi la butoniera PSD şi PD-L”2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei