Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iun 2009 - Anul XIV, nr. 142 (4128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mărturisiri

Nechifor spune că PSD mai rabdă PD-L cinci luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD este pregătit să suporte toate şicanele din partea partenerului de guvernare, PD-L, şi a lui Traian Băsescu, în speranţa că alegerile din toamnă vor aduce plecarea de la Cotroceni a liderului spiritual al democrat-liberalilor. Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în ciuda aspririi din ce în ce mai accentuate a relaţiilor dintre PSD şi PD-L, social-democraţii nu vor ieşi de la guvernare, deoarece nu vor să lase ţara pe mâna PD-L şi a lui Traian Băsescu.
„Avem un gir pe care 34 la sută dintre români l-au dat în toamna anului trecut pentru PSD. Oamenii care ne-au votat atunci aşteaptă ca noi să luăm în continuare măsuri de stânga. Dacă plecăm din Guvern, ne vom trezi cu impozit forfetar mărit, cu TVA mărit, cu foarte multe măsuri de dreapta. Ar fi o situaţie catastrofală ca noi să plecăm din Guvern. Mai avem cinci luni în care vom suporta cu stoicism acest tip de colaborare cu PD-L. După alegerile prezidenţiale, suntem siguri că PSD va avea un cuvânt mult mai important de spus în cadrul Guvernului, aşa încât politicile de stânga să fie duse mult mai aproape de cetăţeni”, a arătat Nechifor.
Potrivit deputatului, „cinci luni nu este un efort prea mare nici pentru România, nici pentru PSD” considerând că „este un preţ pe care trebuie să-l plătim şi sper ca românii să înţeleagă nevoia de schimbare în toamnă”. „Nu vrem să fim acuzaţi că noi suntem cei care pun piedici guvernării, în nici un fel”, a afirmat parlamentarul sucevean.

 

Nechifor: Băsescu este cel care dezbină Guvernul

Cătălin Nechifor susţine că principalul responsabil al incidentelor dintre cele două partide aflate la guvernare este preşedintele României, Traian Băsescu, pentru că acesta „a uitat orice limită constituţională, orice limită de separaţie a puterilor în stat şi a intervenit brutal în activitatea Guvernului”. „Iată că şi acum Traian Băsescu se apucă să facă ce ştie mai bine, anume să dezbine pentru a conduce. Aşa a făcut întotdeauna, chiar şi când era ministru al Transporturilor n-a făcut altceva decât să contribuie la prăbuşirea primului Guvern CDR-ist, condus de prim-ministrul Victor Ciorbea”, a spus Nechifor, care a mai precizat că „ PSD rămâne la guvernare pentru că nu vrem să dăm ţara pe mâna PD-L şi a lui Traian Băsescu în totalitate, vrem ca în acest moment PSD să continue să pună presiune, atât cât este permis de lege şi de comportamentul în cadrul unei coaliţii de guvernământ, pentru implementarea unor măsuri de stânga, astfel ca România să treacă mai uşor prin această criză financiară”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor spune că PSD mai rabdă PD-L cinci luni.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nechifor spune că PSD mai rabdă PD-L cinci luni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei