Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explicaţie

Votanţii pe liste suplimentare au optat majoritar pentru PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Coordonatorul campaniei electorale la alegerile europarlamentare în judeţul Suceava, Ion Lungu, a afirmat că o bună parte dintre cei care au votat pe listele suplimentare au optat pentru PD-L. Explicaţia dată de Ion Lungu, ieri, într-o conferinţă de presă, a fost aceea că, din cauza caniculei şi pentru că au avut un weekend prelungit, mulţi dintre membrii şi simpatizanţii PD-L din oraşe au plecat la ţară şi au votat la secţii de votare din mediul rural.
„În urma unor discuţii pe care le-am avut cu cetăţeni din municipiul Suceava, se pare că foarte mulţi au votat corect, legal, pe liste suplimentare. Având în vedere weekendul prelungit, canicula, au plecat la ţară şi au votat acolo. Sigur că ei au votat tot PD-L”, a arătat Lungu. Acesta a precizat că declaraţia sa nu arată un control al votului, ci că ştie cum s-a votat pentru că este vorba „de oameni de-ai noştri, chiar membri de partid, am avut cazuri concrete la mine în familie”.
Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, a întărit afirmaţia lui Ion Lungu, precizând că „o parte din electoratul PD-L a fost la ţară şi a votat tot cu PD-L, pentru că e consecvent”.
„Probabil reuşita e transferată undeva în zonele unde au fost ei duminică”, a spus Flutur, ca exemplificare şi a votului masiv pentru PD-L în zone tradiţional „roşii”, precum Dolhasca şi Mălini. Potrivit lui Flutur, votul pentru PD-L în aceste localităţi a fost, însă, şi vot negativ la PSD.

 

Cinci la sută dintre suceveni au votat concomitent EBA şi PD-L, anulându-şi votul

Ion Lungu a mai spus că, în municipiul Suceava, se aştepta ca scorul PD-L să fie mai bun, dar a apreciat că împreună cu votul pentru Elena Băsescu rezultatele sunt mulţumitoare, cu atât mai mult cu cât au fost mulţi alegători care au votat concomitent EBA şi PD-L, ceea ce a dus la anularea a peste cinci la sută din voturi.
„Reprezentanţii noştri la urne au constatat că foarte mulţi nu au înţeles exact procedeul de vot, au votat atât PD-L, cât şi Elena Băsescu. Numai într-o singură secţie de votare din Obcini am avut 400 de voturi şi 100 au fost nule, ştampilate atât la PD-L, cât şi la Elena Băsescu”, a afirmat Ion Lungu.
Procentul mai mic realizat de PD-L în municipiul Suceava faţă de alegerile de anul trecut nu-l îngrijorează pe Lungu, care spune că nu încap astfel de comparaţii.
„Am văzut că ies cârcotaşii la rampă, că primarul Lungu este în cădere. Cred că nu au bază de comparaţie alegerile locale cu cele europarlamentare. La precedentele alegeri europarlamentare, am avut 16 la sută şi eram tot eu primar, apoi la alegerile locale am avut 72 la sută. Eu nu lucrez electoral, împreună cu domnul Flutur vrem să schimbăm la faţă municipiul Suceava. S-a muncit mult şi am recuperat zone care erau roşii sută la sută, iar rezultatele sunt bune şi foarte bune”, a mai spus Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Votanţii pe liste suplimentare au optat majoritar pentru PD-L.
 Vizualizări articol: 351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Votanţii pe liste suplimentare au optat majoritar pentru PD-L1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PCR trimis de
(11 iun 2009, 11:16:21
O reusita - ca de obicei - remarcabila !

FELICITARI !

Totul e desartaciune ...

p.s. - Va rog eu mult de tot : NU NE LUATI DE PROSTI !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei