Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Optimism

Oamenii de afaceri din PD-L Suceava văd partea bună a crizei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Organizaţia oamenilor de afaceri PD-L din municipiul Suceava solicită parlamentarilor democrat-liberali să facă demersuri la guvern în vederea punerii în practică a unor măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri sucevean.

Printr-o rezoluţie adoptată în cadrul şedinţei Consiliului de Coordonare Local al Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, desfăşurată la finele săptămânii trecute, oamenii de afaceri democrat-liberali au propus o serie de măsuri anticriză, pornind de la premisa că în această perioadă economică dificilă capitalul investit trebuie protejat.

Una dintre ele se referă la creditare, democrat-liberalii având convingerea că bănci precum CEC sau Eximbank ar putea să acorde credite speciale, eventual garantate parţial de stat pentru societăţi care realizează producţie în România.

Oamenii de afaceri din PD-L Suceava consideră că o altă categorie de credite ar trebui să fie destinată cofinanţării programelor europene.

„Descentralizarea şi reducerea birocraţiei reprezintă o altă prioritate. Considerăm că este loc de mai bine în reducerea birocraţiei prin măsuri cum ar fi reducerea şi simplificarea procedurilor, autorizaţiilor, avizelor, ghişeu unic, plata unică. O altă măsură considerăm că ar fi realizarea unui sistem informaţional şi a inventarului complet al taxelor nefiscale şi al avizelor, autorizaţiilor şi licenţelor, care să constituie suportul de aplicare şi de simplificare a procedurilor administrative privind înfiinţarea şi funcţionarea întreprinderilor”, se spune în rezoluţia Organizaţiei oamenilor de afaceri din PD-L Suceava condusă de Gelu Onofrei.

 

„Această criză nu înseamnă doar pierderi de locuri de muncă, ci şi noi oportunităţi”

Oamenii de afaceri democrat-liberali doresc o legătură cât mai apropiată între mediul de afaceri sucevean pe de o parte, Consiliul Judeţean, Prefectură, primării şi instituţii deconcentrate, pe de alta, pentru a identifica şi a pune în practică modalităţi concrete de sprijin a mediului de afaceri astfel încât să fie evitate falimentele şi pierderea locurilor de muncă.

„Deşi situaţia economică este deosebit de dificilă, credem că această criză nu înseamnă doar pierderi de locuri de muncă, ci şi noi oportunităţi. Mai mult, economia românească are astfel şansa de a deveni competitivă datorită selecţiei pe care o va face această criză”, este concluzia rezoluţiei Organizaţiei oamenilor de afaceri din PD-L Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii de afaceri din PD-L Suceava văd partea bună a crizei.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Oamenii de afaceri din PD-L Suceava văd partea bună a crizei2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cer prea mult? trimis de
( 1 apr 2009, 02:31:24
Vreau sa stiu si eu cine face parte din "Organizatia oamanilor de afaceri din PD-l Suceava"!!! O fi afaceristul-gaterist Flutur sau Tigareta2-Balan? O fi Cristalul Hasovsky sau Costica "Pavea" Lungu? Care oamenid e afaceri? Poate bisnitari...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei