Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2009 - Anul XIV, nr. 17 (4003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Discuţii

Situaţia lui Galan naşte tensiuni între PD-L şi PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Protocolul de colaborare între Organizaţia PD-L Suceava şi Organizaţia PNŢCD Suceava în vederea constituirii majorităţii în Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a lăsat fără replică PSD, partenerul de guvernare al democrat-liberalilor.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a declarat, ieri, că a aflat din presă că la Suceava între cele două formaţiuni politice a fost semnat un protocol, în condiţiile în care, fiind parteneri de guvernare, majorităţile în consiliile locale ar trebui asigurate după aceleaşi reguli ca în „Parteneriatul pentru România”.

„La alegerile locale au fost diferite înţelegeri între formaţiunile politice, dar dacă undeva apare o situaţie deosebită, normal ar fi să se discute în condiţiile de azi, între PD-L şi PSD, adică discuţiile despre majorităţi să aibă loc între aceşti parteneri. Cred că nu este normal să se încerce alte majorităţi decât cele stabilite la nivel naţional, în Parteneriatul pentru România”, a afirmat Gavril Mîrza.

Întrebat cum comentează situaţia de la Rădăuţi, liderul PSD a spus că interesul pentru deblocarea situaţiei din Consiliul Local este în primul rând al primarului Aurel Olărean şi implicit al PD-L, iar PSD „este dispus la discuţii pentru reglementarea acestei probleme”.

„La această oră interesul nu este a se plăti poliţe în continuare, ci de a face administraţie”, a mai spus Gavril Mîrza.

 

Flutur declară că n-are restricţii de colaborare cu alte partide, în afara PSD

De cealaltă parte, preşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat că „Parteneriatul pentru România” nu-i impune nici un fel de restricţii în a avea protocoale de colaborare cu alte partide.

„A fost o propunere de la PD-L Rădăuţi, pe care o consider bună şi o respect. Este o soluţie bună, pe care o susţin. Vom avea discuţii şi cu alţii, în mai multe zone. Fiecare partid din Parteneriat are dreptul la propriile sale construcţii”, a precizat preşedintele PD-L Suceava.

Fostul candidat al PNŢCD pentru Primăria Rădăuţi, acum deputat PNL de Suceava, Mircea Irimescu, a apreciat că parteneriatul ţărăniştilor cu PD-L de la Rădăuţi „nu este în regulă”, cu atât mai mult cu cât organizaţia locală rădăuţeană nici măcar nu a fost consultată. „La PD-L protocolul este semnat şi de cei de la organizaţia locală, la PNŢCD colaborarea s-a decis la Suceava. Organizaţia locală merita ca măcar să fie consultată”, a spus deputatul Mircea Irimescu.

Acesta a candidat la alegerile parlamentare din partea PNL Suceava, în urma unui acord stabilit la nivel naţional, înainte de alegerile parlamentare, între PNL şi PNŢCD.

 

Eforturi pentru majoritate împotriva unui singur om, liberalul Constantin Galan

Ţărăniştii suceveni, prin preşedintele organizaţiei judeţene, Petru Juravlea, au semnat în data de 13 ianuarie a.c. un „Protocol de colaborare între Organizaţia PD-L Suceava şi Organizaţia PNŢCD Suceava în vederea constituirii majorităţii în Consiliul Local al municipiului Rădăuţi”. Pentru PD-L au semnat preşedintele Gheorghe Flutur, liderul PD-L Rădăuţi, Aurel Olărean şi secretarul Dan Strutinschi. Dacă şi PSD Rădăuţi va adera la protocolul pentru majoritate în CL, dintre democrat-liberali şi ţărănişti, în virtutea „Parteneriatului pentru România”, toată această construcţie politică are ca opoziţie un singur om: viceprimarul PNL Constantin Galan.

În urma alegerilor din vara trecută, în CL Rădăuţi, din 19 consilieri, PD-L are 9, PNŢCD are 2, PSD are 7 consilieri şi PNL unul singur. Iniţial, opoziţia a fost formată din PSD, PNŢCD şi PNL, acum a rămas doar liberalul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Situaţia lui Galan naşte tensiuni între PD-L şi PSD.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Situaţia lui Galan naşte tensiuni între PD-L şi PSD1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei