Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2009 - Anul XIV, nr. 11 (3997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Promovare

Popovici şi Girigan, validaţi ca subprefecţi de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cele două funcţii de subprefect de Suceava, care în urma negocierilor au revenit PSD, vor fi ocupate de Eugen Girigan şi de Corneliu Popovici. Biroul Permanent Judeţean al PSD s-a întrunit, ieri, şi a validat cele două nominalizări.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a confirmat că cei 15 membri ai BPJ au căzut de acord că Girigan şi Popovici sunt cei mai potriviţi pentru a ocupa cea de-a doua poziţie din Instituţia Prefectului.

BPJ a avut de ales dintre şapte candidaţi: Ovidiu Milici, Virginel Iordache, Eugen Girigan, Corneliu Popovici, Gheorghe Cotin şi Dragoş Ungureanu, de la PSD, şi Costel Ignătescu de la PC.

Primii doi s-au retras din cursă, primul pentru că vrea să devină director la Direcţia pentru Tineret sau la cea pentru Sport, iar cel de-al doilea a optat pentru funcţia de inspector adjunct la Inspectoratul Şcolar.

Cel mai mare număr de voturi l-a avut Eugen Girigan, 13 din 15. Acesta ne-a declarat că speră să facă echipă bună cu colegul său Popovici, dar şi cu viitorul prefect PD-L, cel mai probabil Sorin Popescu.

„Sunt mulţumit că majoritatea colegilor din BPJ a avut încredere în mine. Mi-am dorit asta şi sunt mulţumit că m-au desemnat. Sper să fac faţă provocării şi să reuşim să ne ridicăm la înălţimea acestor funcţii”, a spus Eugen Girigan.

 

S-au eliberat două mandate de consilier

Girigan are o oarecare experienţă în administraţie, a fost două mandate consilier judeţean şi, după alegerile din iunie 2008, consilier local în Suceava. Ca manager, a gestionat societatea de drumuri şi poduri, fosta Regie de Drumuri şi Poduri de sub autoritatea Consiliului Judeţean, cu rezultate foarte bune. În PSD s-a înscris în 2004, venind de la PNŢCD.

Cornel Popovici este economist şi la al doilea mandat de consilier judeţean. „Nominalizarea mea a fost un vot de încredere acordat de colegi pentru a reprezenta PSD la nivelul prefecturii”, a spus Popovici. Atât Eugen Girigan, cât şi Corneliu Popovici vor trebui să demisioneze din PSD, dacă nu se schimbă legislaţia. Popovici a arătat că i se pare mai logic ca prefecţii şi subprefecţii să nu mai fie obligaţi să demisioneze deoarece ei sunt nominalizaţi politic şi implementează un program politic.

„Nu cred că România este pregătită deocamdată ca prefecţii şi subprefecţii să fie înalţi funcţionari publici, dar dacă legea va rămâne în forma de acum mă voi supune şi voi demisiona din partid”, a precizat Cornel Popovici.

Ambii subprefecţi vor trebui să renunţe şi la mandatele de consilier judeţean, respectiv consilier local. În CL Suceava, locul lui Eugen Girigan va fi luat de directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, iar în CJ, în locul lui Cornel Popovici va veni Titi Petrea. Acesta şi-ar fi dorit postul de director al Oficiului de Cadastru, pe care l-a mai ocupat, dar în urma negocierilor instituţia a revenit PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popovici şi Girigan, validaţi ca subprefecţi de Suceava.
 Vizualizări articol: 1267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Popovici şi Girigan, validaţi ca subprefecţi de Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei