Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Cei şapte parlamentari ai PD-L Suceava vor păstori toate colegiile electorale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Parlamentarii PD-L de Suceava vor reprezenta câte două colegii, în loc de unul. Anunţul a fost făcut de deputatul Ioan Bălan, care a precizat că liderul PD-L Suceava a solicitat noilor parlamentari ai acestui partid ca pe lângă colegiul în care au fost aleşi, să „preia în grijă” şi o altă zonă a judeţului.

„Fiecare parlamentar PD-L de Suceava trebuie să mai preia câte un colegiu în care nu avem parlamentar, pentru ca tot judeţul să aibă parte de o distribuţie echitabilă din partea PD-L. Consider că este corect, având în vedere că şi anul viitor vom avea alegeri. Şi lucrul acesta nu face decât să ne ajute”, a spus Ioan Bălan după ce Biroul Electoral Judeţean a înmânat certificatele doveditoare pentru mandatele de parlamentar.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Municipale a PD-L Suceava, primarul Ion Lungu, a declarat că democrat-liberalii suceveni au reuşit să-şi atingă obiectivul propus înaintea alegerilor parlamentare, şi anume obţinerea a cel puţin şapte mandate.

Lungu a apreciat că actuala lege a votului uninominal a privat PD-L de obţinerea a încă trei mandate de parlamentar, în colegiile unde candidaţii acestui partid au câştigat alegerile.

„Începând de astăzi aceşti şapte parlamentari ai PD-L sunt în slujba comunităţii. Şi aşa cum am promis, împreună aleşii locali, cu domnul Gheorghe Flutur, cu mine, cu parlamentarii, şi suntem optimişti că vom avea şi Guvernul, vom reuşi să schimbăm în bine judeţul şi municipiul Suceava în următorii patru ani”, a spus Lungu.

În acelaşi timp, senatorul PD-L Orest Onofrei a precizat că una dintre priorităţile parlamentarilor acestui partid este de a modifica actuala legislaţie privind alegerile prin sistemul uninominal.

 

„PD-L are parlamentari votaţi şi nu făcuţi”

Onofrei a subliniat că PD-L Suceava va trimite în Parlament jumătate dintre senatorii şi deputaţii judeţului. El a arătat că actuala lege a votului uninominal a împărţit parlamentarii în două categorii, aleşi şi făcuţi.

„PD-L are parlamentari votaţi şi nu făcuţi. Toţi parlamentarii de Suceava ai PD-L au câştigat în colegiile lor, unii cu peste 50%, iar alţii au câştigând detaşat în faţa celorlalţi candidaţi”, a spus Onofrei.

Prezent la înmânarea mandatelor, deputatul Dumitru Pardău a subliniat faptul că rezultatul obţinut de PD-L în judeţul Suceava se datorează şi performanţelor celorlalţi candidaţi ai acestui partid, care, deşi nu au reuşit să obţină mandatele, au câştigat detaşat în colegiile în care au candidat.

„Vreau să le mulţumesc, pentru că prin munca depusă de ei au adus voturi pentru partid şi am reuşit să obţinem un scor bun”, a spus Pardău.

Atât el, cât şi ceilalţi parlamentari ai PD-L Suceava, senatorul Sorin Fodoreanu şi deputaţii Sanda Maria Ardeleanu şi Dan Gabriel Gospodaru, au precizat că în următorii patru ani îşi vor duce la îndeplinire proiectele cu care au câştigat voturile electoratului sucevean.

„Astăzi încep o nouă carieră, cea de parlamentar, plină de responsabilităţi. M-am prezentat în faţa alegătorilor cu nişte proiecte, pe care doresc ca în următorii patru ani să le duc la îndeplinire”, a spus Gospodaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei şapte parlamentari ai PD-L Suceava vor păstori toate colegiile electorale.
 Vizualizări articol: 1560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Cei şapte parlamentari ai PD-L Suceava vor păstori toate colegiile electorale1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei