Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Candidatul PD-L pentru Camera Deputaţilor, Dumitru Mihalescul, militează pentru transferul deciziei la nivelul comunităţilor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul Partidului Democrat-Liberal pentru Camera Deputaţilor, Dumitru Mihalescul, a prezentat, în întâlnirile pe care le-a avut cu membrii administraţiilor locale din colegiul electoral Vicov-Solca, oportunitatea unui alt mod de guvernare.

Mai exact, Mihalescul a arătat că Partidul Democrat-Liberal se angajează să realizeze un mod de guvernare caracterizat prin

transferul deciziei la nivelul comunităţilor locale, prin descentralizarea  reală a administraţiei publice şi prin introducerea planificării strategice multianuale şi a managementului bazat pe rezultate.

În acelaşi timp, reforma sistemului bugetar axată pe eliminarea risipei cheltuielilor în sectorul public şi planificarea riguroasă a veniturilor şi cheltuielilor, dar şi separarea clară a funcţiilor de reglementare de cele de execuţie şi administrare a politicilor publice reprezintă o parte dintre direcţiile strategice impuse de noul mod de guvernare.

După discuţiile purtate de candidatul Dumitru Mihalescul cu primarii şi consilierii locali din localităţile colegiului D7, aleşii locali au fost de acord cu necesitatea consolidării statutului şi demnităţii funcţionarilor publici, prin aplicarea strictă a criteriilor tehnocrate de evaluare, angajare şi promovare, cât şi cu simplificarea legislaţiei, diminuarea birocraţiei instituţionale şi îmbunătăţirea serviciilor publice oferite cetăţenilor şi firmelor.

 

„Eliminarea gravelor disfuncţionalităţi instituţionale face parte din priorităţile unui alt mod de guvernare”

În acelaşi timp, s-a arătat că eliminarea gravelor disfuncţionalităţi instituţionale care au generat o ruptură între stat şi cetăţeni, corupţia generalizată, politizarea administraţiei publice, incompetenţa, dispreţul faţă de contribuabili, fac parte priorităţile unui alt mod de guvernare.

Mihalescul a insistat pe promovarea utilizării instrumentelor societăţii informaţionale ca un element cheie al creşterii eficienţei guvernării şi al realizării descentralizării, dar şi pe promovarea consecventă a interesului României în construcţia europeană, pe absorbţia şi utilizarea eficientă a fondurilor europene.

Candidatul PD-L a mai arătat că informarea publică regulată asupra progreselor în realizarea proiectelor publice şi în folosirea fondurilor comunitare, precum şi cooperarea guvernului cu sectorul privat şi societatea civilă în realizarea parteneriatului cu acestea în modernizarea societăţii reprezintă un gen aparte de strategii pentru care Partidul Democrat-Liberal se angajează să realizeze un alt mod de guvernare.

Omul de afaceri Dumitru Mihalescul va candida pentru Camera Deputaţilor in colegiul D7, Vicov-Solca, colegiu unde sunt arondate mai multe localităţi din zonă, Poieni-Solca, Marginea, Suceviţa, Brodina, Horodnic de Sus, Voitinel, Gălăneşti, Bilca, Brodina, Putna, Straja şi Ulma.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul PD-L pentru Camera Deputaţilor, Dumitru Mihalescul, militează pentru transferul deciziei la nivelul comunităţilor locale.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Candidatul PD-L pentru Camera Deputaţilor, Dumitru Mihalescul, militează pentru transferul deciziei la nivelul comunităţilor locale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei