Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Optimism

Bălan: „Problemele ridicate de oameni îşi găsesc soluţiile în programul de guvernare al PD-L”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul PD-L la Camera Deputaţilor în colegiul Suceava 2 (Burdujeni), Ioan Bălan, s-a aflat ieri în localităţile Ipoteşti, Adâncata şi Pătrăuţi, unde a stat de vorbă cu oamenii veniţi în număr mare la întâlnirile electorale, a luat contact cu problemele lor şi şi-a prezentat proiectele sale pentru zonele respective.

Bălan a constatat că problemele punctuale ridicate de cetăţeni îşi găsesc rezolvarea prin programul de guvernare al PD-L pentru perioada 2008-2012, care oferă soluţiile concrete.

El a adăugat că democrat-liberalii au pregătite pentru satul românesc o serie de măsuri care vor genera dezvoltare şi creşterea nivelului de trai. Bălan a amintit de creşterea subvenţiilor până la nivelul de 300 de euro la hectar în 2012, reducerea accizelor la motorină de circa 12 ori, astfel încât pământul să fie lucrat cu motorină la preţ redus, dublarea rentei viagere pentru vânzarea terenurilor agricole de la 50 de euro la 100 de euro/an/hectar.

„Vom introduce cadastrul unitar gratuit şi vom asigura intabularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere şi vom susţine produsele tradiţionale şi ecologice prin programe şi finanţări speciale, mai ales pe pieţele europene”, a spus Bălan.

Alte măsuri cu impact pozitiv pentru lumea satului prinse în programul de guvernare al PD-L se referă la mărirea alocaţiei de stat pentru copii la 100 de lei noi, introducerea pensiei minime garantate astfel încât din 2009 nici o pensie să nu fie mai mică de 350 de lei, inclusiv pensiile agricultorilor, majorarea pensiei medii la 405 euro până în 2012 şi creşterea salariului mediu brut de la 487 de euro la 905 euro până în 2012, iar a salariului minim brut de la 152 de euro la 452 de euro. Se are în vedere, de asemenea, extinderea reţelelor de apă şi canalizare şi înfiinţarea de servicii rurale de colectare a deşeurilor.

 

Flutur garantează pentru candidaţii PD-L

„Locuitorii satelor au dreptul la condiţii de viaţă şi la şanse egale cu ale celor de la oraş. Din cauza guvernării PNL-PSD, satele româneşti sunt într-o stare deplorabilă, cu o infrastructură aproape inexistentă, cu servicii publice proaste, fiind o destinaţie deloc dorită de cei care termină o facultate. Mai mult decât atât, din cauza salariilor mici şi a condiţiilor proaste de muncă, tot mai mulţi medici şi profesori de la sate aleg drumul străinătăţii”, a spus Bălan.

De menţionat că alături de Bălan s-a aflat ieri liderul judeţean al PD-L,  Gheorghe Flutur, şi prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PD-L, Orest Onofrei, candidat la Senat în colegiul Suceava.

Flutur a venit pentru a garanta calitatea candidaţilor democrat-liberali şi a solicitat cetăţenilor să mai facă un pas, dând votul acestora pentru a instala un guvern condus de Theodor Stolojan, „prietenul sucevenilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan: „Problemele ridicate de oameni îşi găsesc soluţiile în programul de guvernare al PD-L”.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bălan: „Problemele ridicate de oameni îşi găsesc soluţiile în programul de guvernare al PD-L”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei