Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Andreica: „Fălticeniul trebuie să devină un important punct de atracţie pentru turismul cultural”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deputatul PD-L de Suceava Romică Andreica consideră că municipiul Fălticeni trebuie să devină, în următorii ani, unul dintre cele mai importante puncte de atracţie pentru cei care practică turismul cultural.

Candidat pentru un nou mandat de deputat în colegiul Fălticeni, Andreica a precizat că acest municipiu are un potenţial deosebit pentru dezvoltarea turismului cultural, amintind aici obiective precum Muzeul de Artă Ion Irimescu, Muzeul Apelor, Galeria oamenilor de seamă, Casa memorială Mihail Sadoveanu, precum şi un impresionant număr de case legate de viaţa şi opera unor mari personalităţi ale culturii naţionale.

„Aici,  în aceste case, au trăit şi au creat scriitori, artişti plastici, actori, oameni de ştiinţă ale căror nume şi opere sunt astăzi cunoscute şi apreciate în ţară şi în lume. În plus, zona Fălticeni oferă şi alte numeroase atracţii turistice. Este vorba despre mănăstirile din această zonă, Râşca, Slatina, Probota, Slătioara, dar şi de o serie întreagă de monumente şi case memoriale, precum şi de farmecul deosebit al peisajului din această zonă”, a declarat Andreica.

În opinia deputatului PD-L, pentru a înscrie municipiul Fălticeni în circuitul turismului cultural trebuie rezolvate o serie de probleme, cea mai urgentă fiind modernizarea infrastructurii rutiere, respectiv a Drumului European 85, precum şi a mai multor drumuri comunale şi judeţene care asigură legătura între obiectivele turistice din zona Fălticeni.

„Această modernizare face parte din programul pe care îl propune Partidul Democrat-Liberal pentru următorii patru ani şi sperăm că din decembrie, aflaţi la guvernare, vom putea să îl punem în aplicare”, a spus deputatul PD-L.

 

Preocupare pentru atragerea de fonduri

Romică Andreica a mai adăugat că o altă problemă care trebuie rezolvată este alocarea fondurilor pentru reabilitarea muzeelor şi caselor memoriale din Fălticeni, cu prioritate pentru Muzeul de Artă Ion Irimescu şi Muzeul Apelor.

„Pentru aceasta este nevoie însă de fonduri însemnate şi singura soluţie viabilă rămâne aceea a atragerii de fonduri europene, prin elaborarea de programe speciale în această direcţie. În calitate de parlamentar, în actuala legislatură, am încercat şi am reuşit să contribui la accesarea unor asemenea fonduri prin mijlocirea relaţiilor cu Regiunea Abruzzo din Italia. De asemenea, este pregătit şi va fi depus, în decembrie, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, un program privind finanţarea lucrărilor de la Muzeul Irimescu. Încă este puţin, dar există posibilitatea de a atrage, prin programe bine întocmite, fonduri pentru reabilitarea patrimoniului cultural al oraşului şi al zonei. Ca viitor parlamentar, consider aceasta o prioritate absolută”, a subliniat Andreica.

 

Promovare susţinută a zonei

El a arătat că pentru dezvoltarea turismului cultural sunt necesare investiţii în industria hotelieră, precizând că rolul unui viitor parlamentar este şi de a atrage investitori în turism şi de a-i sprijini pe investitorii locali în accesarea, prin programe adecvate, de fonduri europene pentru acest domeniu. Nu în ultimul rând, Andreica a spus că pentru o dezvoltare reală a turismului cultural este nevoie de o promovare susţinută a acestei zone, problemă de care se va ocupa personal în următorul mandat.

„Sunt sigur că, în următorii ani, Fălticeniul va deveni un punct de atracţie pentru turismul cultural şi siguranţa mea se bazează şi pe faptul că fac parte dintr-o echipă politică care îşi propune dezvoltarea durabilă a acestei zone. Este vorba despre echipa Partidului Democrat-Liberal care, în acest moment, deţine conducerea Primăriei Municipiului Fălticeni şi conducerea Consiliului Judeţean Suceava, prin preşedintele Gheorghe Flutur şi consilierii noştri judeţeni, iar după alegerile din această toamnă, sunt sigur că va deţine şi conducerea guvernului, printr-un prieten al sucevenilor, Theodor Stolojan”, a încheiat Romică Andreica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andreica: „Fălticeniul trebuie să devină un important punct de atracţie pentru turismul cultural”.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Andreica: „Fălticeniul trebuie să devină un important punct de atracţie pentru turismul cultural”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei