Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2008 - Anul XIII, nr. 271 (3952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes

Contractul lui Ioan Bălan cu sucevenii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul PD-L la Camera Deputaţilor în colegiul Suceava 2, Ioan Bălan, şi-a stabilit cinci priorităţi pentru zona sa, care cuprinde cartierul Burdujeni, oraşul Salcea şi comunele Adîncata, Ipoteşti, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei, parafând un fel de contract cu locuitorii.

Apă şi canalizare pentru toate localităţile, circuit turistic între Cetatea de Scaun şi Mănăstirea Dragomirna, infrastructură pentru şcolile şi căminele rurale, extinderea spaţiului verde şi rezolvarea problemelor legate de trafic şi de poluare sunt obiectivele pe care candidatul democrat-liberal le va susţine în calitate de deputat.

Bălan sprijină înfiinţarea a două rute ocolitoare a municipiului Suceava, una pe traseul Moara-Mihoveni-Pătrăuţi şi cealaltă prin zona Salcea-Ipoteşti. El este de părere că cele peste 38.000 de autoturisme din municipiu, la care se adaugă şi sutele de autoutilitare ce tranzitează Suceava „duc la ceea ce vedem acum pe străzi”.

„Studiile de trafic au arătat foarte clar că soluţia este înfiinţarea celor două rute ocolitoare pe care le-am menţionat şi care, cu siguranţă, vor da o altă faţă traficului rutier şi de persoane din municipiu”, a explicat Ioan Bălan.

 

Proiectele comunităţilor, „literă de lege” pentru candidatul PD-L

Democrat-liberalul sucevean a mărturisit că săptămâna trecută a parcurs toate localităţile colegiului în care candidează şi a luat notă de problemele pe care oamenii le ridică în fiecare comunitate în parte. Bălan a spus că la Salcea, spre exemplu, primarul are în vedere o serie de proiecte ce vizează extinderea reţelei de apă, problemă ce trebuie concomitent soluţionată cu cea legată de asfaltările localităţilor Văratec, Plopeni şi Prelipca.

În ce priveşte comuna Adâncata, probleme sunt în satul Feteşti, oamenii solicitând investirea de bani în aducerea drumurilor comunale la un nivel bun de utilizare, iar în satul Călugăreni reclamaţiile cele mai multe au vizat lipsa unui mijloc de transport pentru elevii care locuiesc la distanţă de şcoală.

Ioan Bălan a pomenit şi despre localitatea Pătrăuţi, acolo unde ar trebui să continue asfaltarea drumurilor comunale şi refacerea unor podeţe distruse.

„Şi în comuna Mitocu Dragomirnei problema apei curente şi a canalizării este pe ordinea de zi şi va fi o prioritate pentru mine, la fel cum va fi şi continuarea programului de asfaltare. Acum lucrurile acolo sunt făcute pe jumătate şi nu vor rămâne aşa”, a explicat candidatul PD-L pentru Camera Deputaţilor.

În privinţa comunei Ipoteşti, Bălan a apreciat că este extrem de importantă realizarea canalizării la casele în număr foarte mare care s-au construit în ultimii ani în zonă.

„Nu vom uita nici proiectele de asfaltare a satelor Tişăuţi şi Lisaura”, a mai spus Ioan Bălan

 

Două parcuri în cartierul Burdujeni

În ce priveşte cartierul Burdujeni, care este parte din Colegiul 2, Ioan Bălan a spus că aici înfiinţarea „a cel puţin două parcuri este imperioasă. Toată lumea cere să aducem mai mult verde în zonă ca să oferim oamenilor şi altceva decât sticlă şi betoane. Vom face asta şi vom încerca, împreună cu Ion Lungu, primarul oraşului, să găsim acele locuri dintre blocuri care pot fi transformate din cenuşiu în verde”.

În această zonă rămân ca priorităţi şi terminarea asfaltării tuturor aleilor, precum şi izolarea termică a blocurilor de locuinţe.

„Vom ţine cont de toată această paletă de probleme. Soluţiile, în cele mai multe dintre cazuri, sunt de competenţa primarilor,  dar din postura mea de parlamentar de Suceava  voi avea grijă să-i sprijin pentru urgentarea rezolvării lor”, a conchis Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contractul lui Ioan Bălan cu sucevenii.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Contractul lui Ioan Bălan cu sucevenii1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Contracte, contracte, contracte! trimis de
(17 nov 2008, 12:22:39
Parca si prin 1996 existau numai contracte si specialisti. Dar au fugit cu totii in vest, imediat dupa alegeri, ca dupa aia nu i-am mai vazut. Pe specialisti ma refer, ca aceste fete palide (portocaliul e o culoare palida, nu?) le vedem tot din 4 in 4 ani, cersind mila electoratului. Si acum mai vin si cun contracte, verbale, ca astea sunt cele mai bune, nu te trage nimeni la raspundere dupa ce ai spus. Ca doar nimic nu ramine negru pe alb. Oare cind se vor trezi toti oamenii si vor da un NU clar lachiosilor astora?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei