Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2008 - Anul XIII, nr. 253 (3934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambiţie

Fodoreanu: “În patru ani trebuie create toate condiţiile pentru ca românii să se întoarcă din Spania şi Italia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sorin Fodoreanu, candidatul PD-L pentru Senat în colegiul de munte, consideră că în următorii ani bucovinenii ar putea câştiga la fel de bine în Suceava ca în Spania sau Italia. „Criza economică din Spania, cu efecte puternice şi în Italia, va determina tot mai mulţi români să se întoarcă acasă. Trebuie să ne mişcăm rapid, să atragem investiţii şi să le dăm posibilitatea oamenilor să îşi găsească slujbe bine plătite acasă, în Bucovina”, arată Sorin Fodoreanu. În opinia candidatului PD-L, judeţul Suceava nu are pentru moment probleme cu şomajul pentru că foarte mulţi oameni activi sunt plecaţi la muncă în statele din Europa de Vest. „Dacă la recensământul din 2002 erau plecaţi aproximativ 25.000 de suceveni la muncă în străinătate, acum cifra ajunge aproape de 200.000. Foarte mulţi dintre aceştia se vor întoarce la un moment dat şi vor căuta un loc de muncă. Atunci vom avea probleme mari, dacă nu începem să luăm măsuri încă de acum”, a explicat Sorin Fodoreanu.

Fostul preşedinte al Agenţiei Române de Dezvoltare este de părere că în Bucovina şi mai ales în zona de munte a judeţului Suceava, statul trebuie să se implice în dezvoltarea unor domenii unde există deja forţă de muncă bine pregătită. „Avem în zona de munte a Bucovinei oameni foarte bine pregătiţi în zootehnie, în exploatarea lemnului, sau chiar în unele ramuri industriale, cum sunt textilele şi pielăria. Nu cred că este deloc o laudă pentru autorităţi faptul că aceşti oameni sunt nevoiţi să îşi caute un loc de muncă în alte părţi”, menţionează Sorin Fodoreanu.

 

„Din fermele familiale se poate câştiga poate mai bine decât în Spania sau Italia”

„De la Gura Humorului în sus avem toate condiţiile pentru creşterea bovinelor de rasă. Trebuie să mergem în două direcţii complementare. Să sprijinim şi fermele mici, cele familiale – cum a încercat Gheorghe Flutur la un moment dat când a fost ministru, dar şi să creăm condiţii pentru investiţii în ferme mari şi unităţi de procesare a laptelui şi a cărnii. De aceste lucruri vom avea nevoie în permanenţă şi sunt investiţii de viitor. Se pot realiza, sigur, prin muncă, venituri de 1.500 de euro pe familie din aceste activităţi, poate mai mult decât se câştigă acum în Spania şi Italia. Produsele ecologice sunt foarte căutate pe piaţă şi oricum au preţuri de două-trei ori mai mari decât cele neecologice”, indică Sorin Fodoreanu.  

Candidatul PD-L pentru Senat este interesat de atragerea investitorilor în Bucovina, menţionând că prin experienţa acumulată în Guvernul României şi prin cunoştinţele pe care le deţine poate contribui la dezvoltarea Bucovinei. „M-am ocupat de atragerea investiţiilor în România într-un moment când toţi investitorii fugeau de noi. Şi am avut rezultate bune, recunoscute şi acum. Tot atunci am făcut parte, alături de Traian Băsescu, din Comisia Guvernamentală de Negocieri cu Banca Mondială. Am cunoscut foarte mulţi oameni importanţi din cercurile economice internaţionale. Voi folosi această experienţă şi aceste cunoştinţe pentru a atrage investitori în Bucovina”, a spus democrat-liberalul.

Sorin Fodoreanu a ocupat în trecut funcţia de preşedinte al Agenţiei Române de Dezvoltare şi a fost consilier de stat pentru politici industriale şi transporturi în Guvernul României. Din aceste funcţii, Fodoreanu a promovat nu mai puţin de 60 de acte normative – ordonanţe, hotărâri de Guvern şi legi – în domeniul privatizării, al investiţiilor şi în plan economic general.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fodoreanu: “În patru ani trebuie create toate condiţiile pentru ca românii să se întoarcă din Spania şi Italia”.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fodoreanu: “În patru ani trebuie create toate condiţiile pentru ca românii să se întoarcă din Spania şi Italia”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei