Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2008 - Anul XIII, nr. 252 (3933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solicitare

Popovici îi cere lui Onofrei să nu mai amestece Biserica în lupta politică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Secretarul executiv al organizaţiei judeţene a PSD, Corneliu Popovici, candidat la Senat în colegiul Rădăuţi, îi cere prim vicepreşedintelui PD-L Suceava, Orest Onofrei, candidat la Senat în colegiul Suceava, să nu mai folosească Biserica în lupta politică.

Popovici s-a referit la ultimele declaraţii ale lui Onofrei, potrivit cărora pregăteşte un proiect de hotărâre de Guvern prin care să rezolve definitiv, corect şi legal problema Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina (FBOR), mai exact problema celor 192.000 de hectare de pădure revendicate de FBOR.

„Domnia sa vrea urgent, „că arde”, un proiect de lege care să rezolve problema Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina. Dacă această vrere a sa ar veni aşa, din dorinţa unui haiduc modern de a face bine Bisericii, poate l-am înţelege. Dar ne amintim noi, cu profundă emoţie, că fraţi întru sânge politic ai domnului Orest au  jurat la mormântul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt la Putna şi au lăcrimat că (dacă le va sta în putinţă) vor rezolva instant această problemă. Le-a stat şi au minţit”, a spus Popovici.

 

„Atitudinea lui Orest Onofrei poate fi numită blasfemie”

El a amintit de faptul că Onofrei a avut posibilitatea să rezolve problema Fondului Bisericesc Ortodox al Bucovinei cât timp a fost prefect, însă a arătat că, în loc să o rezolve sau să o înţeleagă, „a stigmatizat această iniţiativă şi, diabolizând-o părinteşte, a afirmat revoltat că acceptarea cererii actualei structuri a Fondului Bisericesc Ortodox este cel mai mare act de corupţie din România, iar cererile şi marşul preoţilor sunt lipsite de obiect şi este o formă de presiune asupra Comisiei judeţene de Fond Funciar pentru a forţa o soluţie ilegală”.

„Asistăm astăzi la o basculare a situaţiei generată de două posibile situaţii: toamna electorală lungă şi toamna electorală lungă şi nervoasă. Altfel nu se poate explica acest comportament oportunist, cameleonic, dar şi lipsit de bărbăţie, sinceritate şi verticalitate politică. Ipocrizia domniei sale este fără îndoială o golăneală ieftină, vulgară, găunoasă, care nu are nici o legătură cu oamenii politici valoroşi care au proiecte serioase pentru Suceava şi Bucovina. Cu siguranţă că acest demers va fi demascat de toţi cei care cunosc această Odisee”, a spus secretarul executiv al PSD Suceava.

Popovici consideră că această atitudine a lui Orest Onofrei poate fi numită „blasfemie”.

„După ce aţi batjocorit intenţiile bisericii atâta timp cât aţi fost la putere, 4 ani de zile, veniţi acum să-i plângeţi de milă? Prea mult domnilor, prea mult. Nu vă mai crede nimeni din cei implicaţi, inclusiv oamenii bisericii. Nici Biserica Ortodoxă în ansamblul ei”, a menţionat Popovici.

 

„Luaţi ghearele de pe Biserica Ortodoxă Română” 

El i-a transmis lui Onofrei că nu e drept, moral şi sănătos să implice Biserica în campania electorală, amintindu-i că a fost singura care a ţinut neamul unit şi este „coloana vertebrală a templului supravieţuirii lui”.               

„Echilibrul şi stabilitatea, aproape genetică, de la Biserică vine. Nu de la politicieni şi de la mercenarii lor. Chiar dacă şi mercenarii, de orice culoare ar fi, au o deontologie proprie pe care o cultivă şi o respectă, dar, până la a te apropia periculos de erezie, este prea mult. Nu poţi pretinde turism religios în Bucovina când tu lucrezi împotriva patrimoniului acesteia şi o acuzi de cel mai mare abuz şi act de corupţie din istorie”, a precizat Corneliu Popovici.

El a recomandat tuturor politicienilor să-şi ia „ghearele” de pe Biserica Ortodoxă Română  şi să-şi revendice puterea prin adevăr şi nu prin diversiuni ieftine care compromit speranţele a sute de mii de credincioşi.

„Atâta demagogie şi atâta minciună, pe un segment de timp aşa de scurt, sunt unice în istoria post-decembristă românească. Este incredibil câtă cruzime pot avea unii în raniţă, încât ajung la blasfemii fără nici cea mai mică remuşcare şi tresărire. Insultele lasă urme ca fierul roşu, urmate de un şantaj perfid de genul „ca acest proiect să fie sprijinit de toţi parlamentarii de Suceava , indiferent de culoarea politică”. Incredibil!”, a încheiat Popovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popovici îi cere lui Onofrei să nu mai amestece Biserica în lupta politică.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Popovici îi cere lui Onofrei să nu mai amestece Biserica în lupta politică3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei