Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Determinare

Liberalii anunţă că „vor lupta” pentru toate mandatele de parlamentar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Organizaţia Judeţeană a PNL Suceava şi-a înregistrat, ieri, la Biroul Electoral Judeţean, dosarele de candidatură ale celor 14 liberali care intră în cursa electorală pentru un mandat de parlamentar la alegerile din data de 30 noiembrie 2008.

La depunerea candidaturilor au fost prezenţi 13 dintre cei 14 candidaţi ai PNL Suceava, singurul absent fiind candidatul pentru Camera Deputaţilor în colegiul Rădăuţi 1, Mircea Irimescu.

Cel care a înmânat dosarele spre înregistrare a fost noul preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Alexandru Băişanu. Sigura problemă întâmpinată de liberali a fost lipsa unor copii la dovezile de plată a garanţiei de participare la alegeri, în sumă de 2.500 de lei pentru fiecare candidat în parte. Lipsa acestor copii a fost rezolvată imediat de liberali, care au completat în câteva minute dosarele de candidatură.

De remarcat a fost şi faptul că intrarea candidaţilor liberali în sala Biroului Electoral Judeţean Suceava s-a făcut pe acordurile imnului naţional al României, „Deşteaptă-te române”. Şi asta deoarece în sala alăturată BEJ Suceava se făceau pregătirile pentru ceremonia de instalare a noului prefect al judeţului, care s-a desfăşurat tot în cursul zilei de ieri.

Candidaţii PNL Suceava pentru Camera Deputaţilor sunt Alexandru Băişanu – colegiul Suceava, Philip Rozopol - colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Cezar Ioja - colegiul Vatra Dornei, Dan Fîrţescu – colegiul Fălticeni 2 (localităţile rurale), Gheorghe Aldea – colegiul Fălticeni 1 (municipiu), Brînduşel Nichitean – colegiul Suceava 2 (Burdujeni), Dorel Guliciuc – colegiul Suceava 3 (Şcheia), Iulian Angheluş – colegiul Siret, Gheorghe Coroamă – colegiul Rădăuţi 2 (Vicov), Mircea Irimescu – colegiu l Rădăuţi 1(municipiu).

La Senat vor candida Aurel Burciu – colegiul Suceava, Valică Gorea - Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, Tiberiu Prodan în colegiul Siret – Rădăuţi – Solca, şi Ghiorghi Cornia – Fălticeni.

 

„Nu ne-am propus să renunţăm la nici un mandat”

Preşedintele PNL Suceava şi candidat la o funcţie de deputat în colegiul Suceava, Alexandru Băişanu, a subliniat că liberalii se vor lupta pentru fiecare mandat de parlamentar din judeţ.

„Nu ne-am propus să renunţăm la nici un mandat. Şi în funcţie de capacitatea noastră, a fiecăruia dintre noi, vom reuşi să demonstrăm că adevărata dreaptă la Suceava se va detaşa foarte mult de stânga, care a demonstrat până acum ce a putut să facă. În ceea ce priveşte celălalt partid, care nu prea are orientare politică, care nu prea are oameni, sunt convins că ne vom detaşa total de candidaţii pe care îi are”, a declarat Băişanu, după fotografia de grup a candidaţilor PNL Suceava care a fost făcută pe treptele Palatului Administrativ.

Alexandru Băişanu a subliniat că echipa de candidaţi a PNL Suceava este una puternică, şi care va prezenta proiecte viabile de dezvoltare a comunităţilor locale din colegiile în care candidează. Liderul PNL Suceava a precizat că liberalii vor reuşi să obţină, în judeţul Suceava, „mai multe mandate decât îşi imaginează contracandidaţii noştri”.

Băişanu a mai spus că PNL este singurul partid care va putea asigura dezvoltarea judeţului Suceava şi a României.

„După alegeri vom începe munca în Parlament, acolo unde vom promova legi serioase, care să vină în sprijinul cetăţeanului, pentru ca acesta să nu mai fie aburit şi încurcat de toate iţele pe care le provoacă legile lăsate la voia întâmplării. Vom câştiga, sunt convins, mai multe mandate decât îşi imaginează contracandidaţii noştri. Colegii mei din PNL Suceava sunt valori individuale, care au demonstrat până acum că au fost capabili să aibă o evoluţie corectă, dreaptă, verticală, nu numai în politică, ci şi în viaţa de toate zilele”, a spus Alexandru Băişanu.

 

Cezar Ioja şi-a înregistrat candidatura în ziua în care a împlinit 40 de ani

Candidatul PNL Suceava pentru un mandat de deputat în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Philip Rozopol, a declarat că înregistrarea candidaturii la BEJ reprezintă, pentru el, un început în activitatea sa politică.

„Este o nouă etapă în viaţa mea şi sper să fie de bun augur. Înregistrarea candidaturii înseamnă, cel puţin pentru mine, un legământ cu electoratul, pe care îl voi reprezenta corespunzător şi voi face ceea ce trebuie pentru el”.

La rândul său, candidatul pentru Camera Deputaţilor în colegiul Vatra Dornei, Cezar Ioja, care ieri a împlinit 40 de ani, a precizat că înregistrarea candidaturii a reprezentat „cel mai frumos cadou pe care puteam să-l primesc din partea PNL. Sunt convins că în data de 30 noiembrie voi întoarce acest cadou colegilor liberali, care au avut încredere în mine”.

Ioja a precizat că este convins că va câştiga alegerile în colegiul în care candidează pe motiv că  „am o anumită experienţă în ceea ce priveşte prezenţa mea în administraţia şi judeţeană. Apoi mă bazez şi pe faptul că cetăţenii din zona Dornelor s-au săturat de demagogie de populism. Şi sunt convins că populaţia este nemulţumită de rezultatele actualilor parlamentari care reprezintă zona de patru ani”.

 

Liberalii vor să aducă investitori

Candidatul PNL Suceava pentru un mandat de senator în Colegiul Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului, Valică Gorea, a precizat că experienţa pe care o are în administraţie, atât locală, cât şi centrală, dar şi în promovarea de relaţii internaţionale îl va ajuta  să ajute comunităţile locale din zona de munte a judeţului.

„Voi şti să aduc zonei investitori, să aduc investiţii, ceea ce în zona de munte, îmi pare rău să spun, dar nu prea s-a întâmplat. Voi lupta pentru oamenii din această zonă, şi sper ca şi ei să înţeleagă că sunt omul potrivit pentru a-i reprezenta. Sunt dornean, sunt bucovinean, sunt de-al locului. Ce îi doare pe ei mă doare şi pe mine. Ce îi bucură pe ei mă bucură şi pe mine. Şi sper să ne bucurăm împreună”, a spus Gorea.

De asemenea, senatorul PNL Tiberiu Prodan, candidat pentru un nou mandat în colegiul Rădăuţi – Siret, consideră că liberalii vor reuşi să continue proiectele începute în ultimii patru ani, în timp ce Aurel Burciu, care candidează în colegiul de Senat Suceava, a subliniat că votul uninominal reprezintă un avantaj atât pentru el, cât şi pentru ceilalţi liberali.

La rândul său, candidatul la Camera Deputaţilor din colegiul Siret, Iulian Angheluş, a precizat că s-a decis să candideze „pentru că România are nevoie de o clasă politică nouă, de oameni tineri, activi, dinamici şi pentru a sprijini atragerea de investiţii în infrastructură”.

Nu în ultimul rând, liberalul Brînduşel Nichitean, candidat în colegiul Suceava 2 (Burdujeni) a declarat că „m-am decis să candidez pentru toţi oamenii de bună credinţă care sunt alături de mine, pentru bunul mers al judeţului Suceava şi mai ales pentru a demonstra că ceea ce s-a întâmplat în 2004 a fost doar un simplu incident. Şi voi demonstra acest lucru prin ceea ce voi face în viitor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii anunţă că „vor lupta” pentru toate mandatele de parlamentar.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Liberalii anunţă că „vor lupta” pentru toate mandatele de parlamentar3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Care Dreapta? trimis de
(21 oct 2008, 14:19:38
Despre care dreapta vorbeste Baisanu, ca el tot prin Stinga a umblat?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei