Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Angajamente

Spitalul Frasin şi tabăra Bucşoaia, promisiuni de relansare din partea doctorului Gospodaru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Două instituţii cu utilitate socială, Spitalul de boli profesionale din Frasin şi tabăra şcolară Bucşoaia, au intrat în atenţia candidatului PD-L în colegiul Gura Humorului- Câmpulung Moldovenesc, dr. stomatolog Dan Gabriel Gospodaru.

Dr. Gospodaru a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este îngrijorat că cele două instituţii ar putea dispărea, din cauza lipsei de finanţare şi s-a angajat să facă lobby pentru salvarea lor.

Stomatologul sucevean a arătat că, în 2007, unitatea spitalicească din Frasin a devenit secţie exterioară a Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, iar salariaţii au fost transferaţi de la Ministerul Sănătăţii Publice la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

„Clădirea spitalului este proprietatea MIN Bucovina, companie care printr-o hotărâre de guvern din 2007 a fost transferată de la Ministerul Economiei şi Comerţului la AVAS, Autoritate care a decis intrarea societăţii în procedură de dizolvare şi lichidare deoarece nu a putut returna un ajutor de stat acordat în 2005. Această procedură presupune vânzarea clădirilor, inclusiv a clădirilor în care funcţionează secţia din Frasin a spitalului”, a declarat dr. Gospodaru. El a apreciat că imobilul ar trebui să rămână în proprietatea statului sau la administraţia locală a oraşului Frasin şi aici să se desfăşoare în continuare activitate medicală.

 

Gospodaru vrea spitalul din Frasin la administraţia locală

„Frasin este oraş, are nevoie de un spital orăşenesc şi ar fi foarte bine dacă această clădire ar fi în proprietatea CL Frasin sau a Consiliului Judeţean. Fosta administraţie de la judeţ şi cea locală au manifestat un dezinteres major faţă de clădirile care s-au degradat din ce în ce mai tare în timp. Ca viitor parlamentar voi face demersuri ca această clădire să intre în proprietatea statului, fie printr-o hotărâre de Guvern să treacă la MSP fie, ideal, în proprietatea oraşului, apoi să găsim fonduri să reabilităm clădirile şi să dăm oraşului Frasin spitalul orăşenesc de care are nevoie”, a afirmat Dan Gospodaru.

În ceea ce priveşte tabăra Bucşoaia, cea mai mare tabără montană din ţară, candidatul PD-L a declarat că în ultimele 3 luni aceasta n-a mai funcţionat pentru că administraţia nu a avut bani s-o amenajeze astfel încât să obţină autorizaţia de funcţionare.

 

Tabăra Bucşoaia, în administrarea viitorului Minister al Tineretului

Tabăra este în administrarea Agenţiei Naţionale de Turism, dar n-a beneficiat de foarte mare interes din partea forului tutelar. Gospodaru s-a arătat nemulţumit că nici măcar în perioada în care ministrul Educaţiei a fost un sucevean, respectiv Cristian Adomniţei, Bucşoaia nu a avut parte de o finanţare mai bună, deşi tabăra beneficiază de un cadru natural prielnic vacanţelor şi cantonamentelor sportive pentru copii şi tineri.

„În programul de guvernare al PD-L se prevede reînfiinţarea Ministerului Tineretului şi Sportului şi eu cred că ar fi o soluţie ca acestă tabără să treacă la acest minister. Dacă nu, eu mă voi ocupa, indiferent de ministerul de care va ţine această instituţie de interes public, să o repunem în funcţiune, să o reabilităm”, a fost promisiunea candidatului PD-L pentru un mandat de deputat în colegiul Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Frasin şi tabăra Bucşoaia, promisiuni de relansare din partea doctorului Gospodaru.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Frasin şi tabăra Bucşoaia, promisiuni de relansare din partea doctorului Gospodaru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei