Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Idei

Democrat liberalii suceveni lansează proiectul „deşeurile menajere sunt o materie primă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Democrat–liberalii suceveni, prin vocea vicepreşedintelui organizaţiei judeţene, Eugen Constantin Uricec, lansează proiectul „Deşeurile menajere sunt o materie primă”.

Uricec a declarat că proiectul se bazează de fapt pe un concept european potrivit căruia deşeurile menajere sunt o materie primă importantă pentru producerea de energie electrică şi termică. „Gradul de procesare a deşeurilor prin tehnologii de ultimă oră face ca reziduurile rezultate să fie total inerte, iar ca volum aproximativ 2-3% din cantitatea deşeurilor prelucrate.

În acest context, noi, în judeţul Suceava, nu dorim să ţinem cont de concesia Uniunii Europene referitor la implementarea unor proiecte ce folosesc tehnologii care în ţările dezvoltate din apusul Europei sunt deja interzise, ci dorim să racordăm judeţul la realitatea europeană prin  crearea unor instalaţii care folosesc procesul de gazeificare astfel încât în urma procedeelor chimice să obţinem energie electrică şi termică”, a explicat Uricec.

El a precizat că gropile de gunoi din localităţile urbane ale judeţului trebuie închise până la finele anului, subliniind că este necesară urgentarea procedurilor pentru crearea a două depozite ecologice de deşeuri, care să folosească ultimele tehnologii în materie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democrat liberalii suceveni lansează proiectul „deşeurile menajere sunt o materie primă”.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Democrat liberalii suceveni lansează proiectul „deşeurile menajere sunt o materie primă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cata intelepciune domnule.. trimis de
( 8 oct 2008, 15:15:47
Si ce lucru nou ai spus dle Uricec? Asta spun ecologistii de ani si ani! Si daca o sa gazeifici deseurile nu produci alt tip de poluare? Orice proces chimic genereaza alte probleme ecologice. Important este sa alegi varianta cea mai putin periculoasa pentru mediu. Ma indoiesc ca stii ce vrei si sunt sigur ca veti accepta orice ineptie ti-ar vinde-o strainii pentru ca oricum nu stii despre ce este vorba!
2.   Pentru Moromete trimis de
(10 oct 2008, 14:15:32
Stii ce propun? Sa mutam toate deseurile la tine acasa ca de moment ce vii cu critica sigur ai si o solutie care functioneaza, in felul asta nu o sa mai avem probleme cu mediul. Pai si normal ca trebuie sa cautam solutii la cei de afara pentru ca daca ai iesit si tu din tara ceea ce nu cred, ai fi vazut ce bine arata tari ca Austria, Germaina, tari care iau aceasta problema in serios. Asa ca draga Gelu daca esti specialist lasa-ti nr de telefon ca sa fii contactat la momentu de concepere a proiectului si da-ne solutia salvatoare. Pana atunci fa bine si nu mai arunca gunoaie pe jos cand esti pe strada.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei