Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 oct 2008 - Anul XIII, nr. 234 (3915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Perspectivă

Absorbţia fondurilor europene, pusă în pericol de lipsa forţei de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
România riscă să nu poată absorbi cele 31 de miliarde de euro pe care Uniunea Europeană le va aloca până în anul 2013 din cauza lipsei forţei de muncă, în special în zona construcţiilor, a declarat prim vicepreşedintele PSD Suceava, europarlamentarul Cătălin Nechifor.

El estimează că în prezent circa patru milioane de români lucrează în ţări ale Uniunii Europene şi în SUA, lăsând un gol imens pe piaţa muncii din România.

„Banii pe care îi vor aloca UE până în 2013 nu vor fi cheltuiţi nu pentru că nu avem capacitate administrativă, nu pentru că la nivel local nu s-ar găsi proiecte bine făcute, ci pentru simplul motiv că în România aceste proiecte nu vor fi puse în practică pentru că lipseşte într-un mod foarte acut forţa de muncă, în special în zona construcţiilor, iar aici discutăm de foarte mulţi bani care vor fi alocaţi pentru construcţia de drumuri judeţene, comunale, miliarde de euro care vor fi alocaţi pentru construcţia de autostrăzi, iar această chestiune ne preocupă pe noi, cei din PSD, foarte serios”, a spus Nechifor.

 

PSD dă 25.000 de euro pentru fiecare român care munceşte „afară” ca să revină acasă

El a declarat că PSD are soluţia pentru ca românii care muncesc în străinătate să revină în ţară şi să pună umărul la reconstrucţia ei: acordarea unui ajutor guvernamental de 25.000 de euro pentru fiecare român care revine acasă. 

„E un proiect în care credem, e o variantă foarte ieftină, pentru că s-a discutat deja de faptul că 25.000 de euro ar fi foarte mult. Lucrul acesta este fals, pentru că discutăm şi avem raportul ONU care spune foarte clar că va trebui, dacă nu vom reuşi să aducem românii acasă, să încercăm să importăm forţă de muncă din ţări îndepărtate care nu au acelaşi profil cultural cu România, din ţări care au religii diferite, iar integrarea lor în spaţiul românesc va fi foarte dificilă. Practic costul de integrare va depăşi cu mult suma de 25.000 de euro alocată pe român care doreşte să se întoarcă în ţară. Va fi bine şi pentru ei şi pentru familiile lor, pentru că acum sunt foarte multe drame care se petrec  în familiile lor, sunt copii care au rămas în grija bunicilor, rudelor, sunt copii care nu frecventează şcoala”, a mai spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absorbţia fondurilor europene, pusă în pericol de lipsa forţei de muncă.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Absorbţia fondurilor europene, pusă în pericol de lipsa forţei de muncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei