Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2008 - Anul XIII, nr. 224 (3905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Lansare

Liberalii au anunţat că sunt pregătiţi să câştige alegerile parlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala Polivalentă din Bucureşti a găzduit, în cursul zilei de ieri, Conferinţa Naţională a PNL, la care a avut loc prezentarea oficială a candidaţilor acestui partid la alegerile parlamentare care se vor desfăşura în data de 30 noiembrie 2008.

Evenimentul a avut loc în prezenţa a peste 6.000 de membri şi simpatizanţi PNL, Sala Polivalentă dovedindu-se neîncăpătoare pentru toţi cei care au venit să fie prezenţi la lansarea candidaţilor. La conferinţa Naţională a PNL au fost prezenţi liberalii din întreaga ţară, delegaţia PNL Suceava fiind formată din peste 200 de membri, veniţi din toate colţurile judeţului.

Conferinţa Naţională a PNL a început pe acordurile melodiei „We are the champions”, a formaţiei Queen, pe care şi-a făcut apariţia în sală preşedintele PNL şi prim-ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu.

După ce acesta s-a aşezat la locul său, „maestrul de ceremonii” al evenimentului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, l-a prezentat pe Nicolae Furdui Iancu, care a intonat imnul naţional al României.

La evenimentul de lansare a candidaţilor liberali au fost prezenţi toţi liderii acestei formaţiuni politice, printre care şi „veteranii” Radu Câmpeanu, Mircea Ionescu Quintus, dar şi fostul lider al Forţei Democrate din România, Petre Roman, care va candida la „parlamentare” din partea PNL.

 

„PNL este singurul partid de dreapta din România”

Primul care s-a adresat liberalilor prezenţi la eveniment a fost preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, care în discursul său s-a axat în principal pe realizările şi neîmplinirile Guvernului pe care îl conduce. Din punct de vedere politic atenţia acestuia a fost îndrepată în special spre diferenţele dintre PNL şi PSD.

De remarcat faptul că în discursul său, Călin Popescu Tăriceanu a lăsat PD-L la capitolul „şi alţii”, referirile la această formaţiune politică fiind extrem de puţine. Astfel, în opinia lui Tăriceanu, în România există doar două politici de conducere, dreapta şi stânga, reprezentate prin PNL, respectiv PSD.

„Mă bucur că PNL este în momentul de faţă o forţă politică de referinţă în România. Iar în momentul de faţă PNL este singurul partid de dreapta din România, partidul care promovează o Românie mândră şi prosperă”, a declarat preşedintele PNL Suceava.

Tăriceanu a arătat că România a înregistrat cea mai mare creştere economică dintre ţările membre ale Uniunii Europene. El a apreciat că această creştere este rezultatul măsurilor luate de Guvernul pe care îl conduce, cea mai importantă dintre acestea fiind introducerea cotei unice de impozitare.

„În anul 2004, stânga politicii din România susţinea că după introducerea acestei cote, economia va intra în colaps. Nu a fost aşa, iar acum România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte creşterea economică înregistrată. Suntem partidul care poate să asigure o dezvoltare sigură a României, în comparaţie cu PSD, care dacă va reveni la putere nu va face decât să tragă ţara în jos, va majora taxele şi impozitele şi va elimina cota unică de impozitare. Şi să nu mai vorbim că unul dintre liderii PSD consideră şi a declarat că România este o ţară de doi lei”, a declarat Tăriceanu.

 

„Am convingerea că PNL poate să câştige alegerile”

Tăriceanu a mai adăugat că printre obiectivele viitoarei guvernări liberale se numără dezvoltarea infrastructurii rutiere, în special prin construcţia de autostrăzi, scăderea impozitelor şi taxelor, promovarea investiţiilor, şi încurajarea celor autohtone, continuarea investiţiilor în educaţie şi sănătate, precum şi creşterea pensiilor şi a numărului de locuri de muncă.

„La 30 de noiembrie 2008 românii trebuie să aleagă între stânga şi dreapta, între PNL şi PSD. Nu există cale de mijloc. Şi am convingerea că PNL poate să câştige aceste alegeri parlamentare. Eu cred în victorie, şi vă cer tuturor să credeţi în ea”, a mai spus liderul PNL.

 

Tăriceanu susţine că PD-L şi PSD formează „coaliţia ruşinii”

În singura referire la PD-L, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că democrat liberalii, împreună cu PRM, formează „coaliţia ruşinii”, pe motiv că încearcă prin elemente obscure să blocheze votul uninominal.

„În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi, PD-L şi PRM, i-aş numi pe scurt . Şi asta pentru că în ultimul timp s-au aliat şi prin elemente obscure încearcă să blocheze votul uninominal, promovat de PNL prin Ordonanţă de Urgenţă”, a declarat Tăriceanu.

 

Antonescu: Geoană, Băsescu, Boc, Stolojan sunt politicieni de doi lei

Cel care i-a atacat direct pe liderii PD-L, dar şi pe cei ai PSD şi pe preşedintele Românei, Traian Băsescu, a fost liberalul Crin Antonescu, care i-a catalogat drept „politicieni de doi lei”. "România domnului Geoană nu e o ţară de doi lei, România nu are încă haine scumpe, dar poate să aibă haine curate. Îmi pare rău să vă spun, domnule Geoană, asemenea domnului Băsescu, domnului Boc, domnului Stolojan, sunteţi politicieni de doi lei", a afirmat Crin Antonescu.

În acelaşi context, referindu-se la reforma constituţională propusă de PD-L, liderul PNL a spus că ştie că lui Emil Boc îi plac lucrurile mici şi că Traian Băsescu ar dori un Parlament format din trei persoane.

"Ar trebui să facem în aşa fel încât cei dintre noi, cei dintre voi care veţi fi aleşi să daţi demnitate instituţiei parlamentare, deci României. Ştiu că domnului Boc îi plac lucrurile mici. Ştiu că domnului Băsescu i-ar conveni un Parlament format din trei persoane, nu spun care", a declarat Crin Antonescu.

El a ţinut să precizeze că dintre cele trei partide care revendică astăzi prim-planul scenei politice româneşti – unul de dreapta, unul de stânga şi altul "definitiv incert" - PNL nu şi-a schimbat niciodată numele, principiile şi valorile.

Pe de altă parte, Antonescu i-a sfătuit pe candidaţii PNL la alegerile parlamentare să nu cerşească voturi din partea electoratului.

"Vă rog din suflet, nu cerşiţi voturi. Nu le spuneţi oamenilor ceea ce credeţi că vor să audă, ci spuneţi-le ceea ce aveţi de spus. Luaţi cât mai multe voturi, dar nu le luaţi cu orice preţ", a fost mesajul lui Crin Antonescu către candidaţii liberali.

Liderul PNL i-a sfătuit pe candidaţi să nu se teamă "de succesul demagogilor". "Votul nu e un ciubuc pe care-l bagi în decolteu când te apleci să faci curat. (...) Nu vrem vot-ciubuc, ci vot-investiţie", a mai apreciat Antonescu

 

PNL Suceava şi-a prezentat în mod oficial candidaţii

Printre discursurile liderilor PNL, Bogdan Olteanu a prezentat liberalilor candidaţii acestui partid din toate judeţele României.

Pentru judeţul Suceava au fost prezentaţi 13 dintre cei 14 candidaţi, singurul care urmează a fi anunţat ulterior fiind actualul prefect Alexandru Băişanu.

În aplauzele celor peste 6.000 de liberali şi cu susţinerea puternică a delegaţiei sucevene au fost prezentaţi la Senat Mihai Sandu Capră în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, Tiberiu Prodan în colegiul Siret – Rădăuţi – Solca, Aurel Burciu în colegiul Suceava şi Ghiorghi Cornia – Fălticeni.

Pentru Camera Deputaţilor vor candida Philip Rozopol- colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Cezar Ioja- colegiul Vatra Dornei, Dan Fîrţescu – colegiul Fălticeni 2 (localităţile rurale), Gheorghe Aldea – colegiul Fălticeni 1 (municipiu), Brînduşel Nichitean – colegiul Suceava 2 (Burdujeni), Dorel Guliciuc – colegiul Suceava 3 (Şcheia), Iulian Angheluş – colegiul Siret, Gheorghe Coroamă – colegiul Rădăuţi 2 (Vicov), Mircea Irimescu- colegiul Rădăuţi 1 (municipiu).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii au anunţat că sunt pregătiţi să câştige alegerile parlamentare.
 Vizualizări articol: 1173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii au anunţat că sunt pregătiţi să câştige alegerile parlamentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pnl trimis de
(23 sep 2008, 11:37:59
daca nu-l eliminati pe tariceanu ve-ti intra la naftalina
2.   SFAT trimis de
(23 sep 2008, 13:08:22
CE SA CAUTE UNUL CA IRIMESCU DEPUTAT? EL SE OCUPA DE CULTURA. SA LASE POLITICA. DEJA RADAUTENII INCEP SA ISI SCHIMBE IMPRESIA DESPRE EL. MAI BINE SI-AR VEDEA IN CONTINUARE DE CULTURA. ACOLO E LOCUL LUI
2.1  RE: SFAT trimis de
(24 sep 2008, 21:32:56
Si la Volovat PNL este la pamint cu organizatia ............pacat de partidul istoric.............SUCCES PARTIDULUI dar faceti curatenie domnilor in organizatiile din intreaga tara.............este NECESAR acest lucru ca sa nu ajungeti ca PNTCD...........ADICA>>>>>>>>> BAFTA

3.   VOTEZ PNL CA E SINGURUL SERIOS trimis de
(23 sep 2008, 13:46:26
RESTUL NISTE LICHELE CARE VORBESC SI NU FAC NIMIC
4.   LICHELE< LICHELE trimis de
(23 sep 2008, 15:21:44
Cu cine sa castigati alegerile , liberalilor?CU ALDEA, CORNEA , BULBOACA, FARTESCU? V-ati inteles pe colegii intre voi PD-L, PSD, PNL. Asa conducatori, asa vremuri ,Mizati pe electoratul flamand care va manca si bea gratis doar de alegeri.
5.   Subjugarea trimis de
(23 sep 2008, 15:42:47
e destul de ciudat cum a reusit sa faca anghelus pasu asa de repede de la tineret la seniori; cei din interiorul partidului stiu cu ce se ocupa el de fapt; nu lasa organizatia de tineretsa se dezvolte ; mai ieri parca se lua la tranta cu studentii si elevii si cu ceilalti si acuma candideaza impotriva unor adevarati barbati ; a innebunit lupu, e o reclama; a innebunit pnl- e realitatea fratilor:)); pacat ca incercau ei sa faca ceva candva;m-ati convins am sa votez cu pdl;
5.1  RE: Subjugarea trimis de
(23 sep 2008, 15:58:14
dar in colegiul suceava rasa cine candideaza?caci acolo am vazut burdujeni,scheia ......dar nu si centru ,obcini,g,enescu
6.   PNL trimis de
(23 sep 2008, 16:11:42
Macar fata de celelalte partide politice asta ceea ce a promis la alegerile din 2004 a si facut. Ganditi-va ca cele mai optimiste voci nu credeau intr-o crestere economica mai mare de 5% si iata ca dupa o guvernare pnl romania a avut in primul trimestru al anului 2008 o crestere de peste 8%, aproape 9%. Pe langa asta in astia 4 ani (2005-2006 impreuna cu pd la guvernare) au introdus taxa unica de impozitare de 16%, au marit salariile in multe domenii, au marit pensiile si o fac chiar si acum inainte de alegeri (ca de obicei in romania) si au mai construit si 75 km (intre 2007-2008) de autostrada din care sunt momentan in constructie 24, dar fata de perioada 1990-2004 cand s-au construit doar 88km este un progres serios. Astea ar fi cam ceea ce au facut ei in cei 4 ani la guvernare dar fata de guvernele anterioare sunt cu mult peste. Pe mine unul m-au convins si bine inteles am sa-i votez.
7.   E bine trimis de
(23 sep 2008, 16:19:22
Cu adevarat este o echipa valoroasa , cu mici exceptii ( aldea,cornea si anghelus ) vor castiga cel putin 5 deputati si 2 senatori

MULT SUCCES PNL
8.   Comunistii de ieri, liberalii de azi trimis de
(23 sep 2008, 16:22:00
Nea Comane, care liberali bre? Liberalii adevarati sunt in groapa. Astea sunt niste zdrente comuniste cu palarie de liberali, ca da bine. Ba mai mult, se ard cu comunistii din PSD/PCR de 3 ani de zile.

Din aceasta pricina la locale au obtinut doar 2 posturi de consilieri, si asta din gratia unor lideri PDL care i-a ajutat.

La parlamentare n-o sa obtina nici macar rezultatul de la locale.

Simplu, prostitutia politica cu PSD/PCR se va taxa.

La ora actuala liberalismul national a devenit o boala psihica.
8.1  RE: Comunistii de ieri, liberalii de azi trimis de
(24 sep 2008, 09:16:23
bai briceag-mai bine "lama tocita" cu cat te plateste flutur sa stai toata ziua si sa injuri pnl-ul, psd-ul si deloc pd-l?

Pui de c urva ce esti! onanistule!
9.   Cu baesanul trimis de
(23 sep 2008, 17:40:28
castiga sigur! Interlopii este cu el!
10.   Votez PNL trimis de
(23 sep 2008, 18:41:39
e serios
11.   Mincinosul din zona Radauti trimis de
(23 sep 2008, 20:42:47
prodan castiga zona Radauti pentru ca stie sa spuna minciuni si prostii il cred.
12.   Cascadorii rasului trimis de
(23 sep 2008, 23:19:59
iti spun eu cum sta treaba pe suceava unu pe suceava unu le da teapa cineva si ei nu au inca candidat stim cu totii pe cine vor sa bage dar nu o sa le mearga; sa le fie rusine ne-au dus de nas ne duc de nas si sper ca nu ne vor mai duce depinde de noi adevaratii liberali sunt in pedel(pdl) si ei au facut ce a scris colegu de mai sus; eu am fost membru pnl si mam lasat de politica din cauza unor ca tariceanu ca olteanu sau ca anghelus cum poti sa nominalizezi pe cineva ca anghelus sa ma reprezinte in parlament sa imi decida viitorul cand el stie la fel de multe ca unu cu 4 clase; poate o fi aratos si da bine pe televizor da in schimb scoala ioc; e un agramat noroc ca erau la putere si la ajutat angela sa termine si el facultatea daca e un adevarat barbat ar trebui sa iasa din cursa
13.   Lasati copiii in pace trimis de
(23 sep 2008, 23:29:25
am o rugaminte nu va mai luati de anghelus mai sunteti culmea pe forumul asta stiu ca intra numai barbati hai sa lasam copilasii in pace vreti cumva sa isi ia jucariile si sa plece sa nu mai candideze am un prieten care lucreaza la circ si promit fata de voi formistilor ca ii pun o pila lui anghelus ca au astia nevoie acolo la circ de cineva care sa dea mancare la animale cica cu diploma de gimnaziu poti sa mergi la interviu hai sa incercam sa il ajutam ca nah toti la vremea noastra cand am fost copii am primit un ajutor mai mare sau mai mic din partea celor in varsta hai ca e baietel simpatic si merita ajutat
14.   Cum vreti voi trimis de
(23 sep 2008, 23:32:34
auzi mia ramas de la asta micu pampers si lapte praf daca vrei si daca cineva il cunoaste sa lase un nr de tel sa ii dau astea poate il aducem cu picioarele pe pamant si mai am am o carte misto ursul pacalit de vulpe si am sa ii dau si asta
15.   Numai invidiosi trimis de
(25 sep 2008, 13:57:52
sunteti o adunatatura de prosti pusi de flutur si lunganu sa va luati de cei din pnl ,chiar daca am fost loviti ,injurati,noi la pamant nu am cazut ,incet ,incet ne ridicam si va dam la **** ,daca tot sunteti asa de tari candidati voi fraierilor,HAI PNL

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei