Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2008 - Anul XIII, nr. 199 (3880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunere PSD

Dezbatere publică pentru a găsi soluţii de prevenire a inundaţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim vicepreşedintele PSD Suceava, europarlamentarul Cătălin Nechifor, propune o dezbatere publică pentru a se găsi soluţii în vederea prevenirii inundaţiilor.

Nechifor a declarat că guvernul nu are un plan foarte serios de prevenire a inundaţiilor şi nici o strategie pe termen lung, situaţie alarmantă, spune el, în condiţiile în care schimbările climaterice se petrec zi de zi, iar inundaţiile apar an de an.

Europarlamentarul social democrat a ţinut să remarce că printre puţinii oameni politici din ţară care discută despre aceste soluţii de prevenire a inundaţiilor este Ion Iliescu, „un om preocupat de dezvoltarea durabilă”.

„Rezolvarea ar trebui să constea într-o dezbatere publică la nivel naţional pentru a găsi o soluţie de prevenire a inundaţiilor, pentru că România nu este un stat atât de bogat încât să plătească pagubele produse de inundaţii. PSD susţine acordarea de ajutoare pentru sinistraţi, a demonstrat acest lucru, însă suntem preocupaţi ca România să găsească soluţia corectă ca inundaţiile să fie limitate în viitor şi chiar să nu mai apară”, a declarat Nechifor.

El a ţinut să dea şi un sfat, acela de a se finaliza lucrările canalului de irigaţii spre Bărăgan începute înainte de 1990, canal care ar putea prelua o parte din debitul râului Siret.

„Ştiu că în vremea odioasei dictaturi s-a creat acel canal de irigaţii spre Bărăgan, canal care ar fi trebuit să absoarbă o parte importantă din debitul râului Siret, canal şi care stă neterminat şi nefolosit de 19 ani. Acesta ar putea rezolva o parte din presiunea exercitată de apele care vin în fiecare vară”, a spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbatere publică pentru a găsi soluţii de prevenire a inundaţiilor.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezbatere publică pentru a găsi soluţii de prevenire a inundaţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Orez trimis de
(25 aug 2008, 14:28:12
D/l Nechifor a propus orezarii la noi in tara. vrem si in Moldova si atunci apa siretului o sa fie folosita cum trebuie ca la cat costa un kg. de orez e bine sa avem noi in gradina nu?

2.   Sa dea banii inapoi psd istii care au taiat paduri trimis de
(25 aug 2008, 14:30:43
hoti securisti
3.   Nechifor baga banu'n tonomate pt. parlament trimis de
(25 aug 2008, 17:03:30
Chelnerul se pricepe si la hidrologie acum, n-am stiut. Nu stiu de ce vrea el sa aiba o intalnire cu publicul pentru a gasii solutii la problema, si nu doreste o intalnire cu membrii PSD/PCR, zoaie care au o mare parte din vina pt. inundatii.

Banda PSD/PCR au taiat padurile sa-si faca vile, tot ei au napadit in balastiere si si-au carat tot balastru acasa din locuri care au pricinuit bunul mers al apelor. Tot PSD/PCR, cat a fost la putere in Suceava au furat banii de infrastructura a raurilor. Tot PSD/PCR nu a avut in schema fonduri pentru calamitati si urgente majore.

S-a furat si s-a furat si iar s-a furat...Iar acum tu cu tonomatele ceri mandat...marsh de aici lepra comunista la khakat!
4.   Politicianism ieftin! trimis de
(25 aug 2008, 18:05:25
Cati ani a stat PSD la putere, unde este programul national de prevenire si combatere a inundatiilor intocmit de guvernul PSD? Aud ca abia acum s-ar intocmi la nivelul judetului harta zonelor inundabile! De unul singur, nici un om nu poate realiza un program atat de amplu, chiar daca se numeste Ion Iliescu, dupa cum nici Catalin Nichifor, de unul singur, nu poate reforma organizatia judeteana PSD Suceava, chiar daca ar vrea!
5.   Bravo domnule trimis de
(25 aug 2008, 18:37:11
Imi place ca sunteti receptiv. In timpul inundatiilor din iulie a.c. ati venit cu oidee nastrusnica cu orezariile. V-am explicat atunci ca aceasta este neproductiva si v-am explicat ca sistemul de irigatii paralel cu Siretul , care in anul 1989 era terminat in proportie de 80 la suta, nu a fost un proiect comunist. Presedintele Ceausescu a solicitat un proiect pentru irigatii si care sa fie capabil sa preia debitul in exces. Ministrul Agriculturii ,Miculescu a gasit un proiect al prof. Ion Ionescu de la Brad din anul 1898 pe care l-a prezentat si seful statului a fost de acord . In anul 1989 mai erau de facut 2 ecluze pentru acel canal. Noroc de Stanca Costesti caci altfel jalea ar fi fost mai mare. Inca o solutie: sa fie cedate luncile raurilor Suceava, Moldova, Prut si apoi sa se indiguiasca. Domnule europarlamentar, nu asa ati vazut in Franta, Germania, Belgia, Olanda? Cand mergeti in afara incercati sa luati cei bun si sa aplicati in tara. Asa s-ar justifica cheltuielile dumneavoas
5.1  RE: Bravo domnule trimis de
(26 aug 2008, 11:06:32
nu cred ca europarlamentarul s-a plimbat pe albiile rurilor din europa ca sa vada indiguirile (in primul rand nu cred ca ai acces, in al doilea timp), tocmai de asta e extraordinar daca ati accepta sa mergeti la o asemenea intalnire si sa colaborati cu idei bune pentru gasirea unei solutii viabile

propunerea dmneVOSTRA E SUPER , DOAR CA PENTRU IMPLEMENTARE CONSIDER CA E nevoie de un proiect national , care sa prevada indiguirea pe tot traseul raurilor, evident de unde este cazul
6.   Unde dai si unde crapa trimis de
(25 aug 2008, 18:41:21
eu spun asa dati-l jos intai pe Ungureanu de la ape ca este de al vostru si dupa aceea mai dezbatem in public
7.   Niste incapabili.. trimis de
(25 aug 2008, 23:57:03
ar fi mai bine sa lasa-ti dezbaterile si toate campaniile electorale mascate si sa face-ti ceva concret pt. oameni.Face-ti niste controale indeosebi in sate si comune si vede-ti cat din banii alocati (si aia praf in ochi) s-au folosit la curatat albiile raurilor si consolidari de diguri...dupa ce ve-ti constata ca 0 face-ti niste vizite pe la vilele primarilor (asta daca nu-s plecati in concediu prin strainatate pe undeva)..si cred ca o solutie mai viabila ar fi sa amenajati niste gropi de gunoi sa nu se mai arunce tot gunoiul in albiile raurilor (in mediul rural)
7.1  RE: Niste incapabili.. trimis de
(26 aug 2008, 10:58:40
stiti ca si bunica lui nechifor a ramas fara casa dupa aceste inundatii?!!!!!!!!!!!!!

poate ca e chiar binevenita o cumulare masiva de pareri si propuneri, poate se va gasi o solutie totusi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei