Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aviz negativ

Lungu nu acceptă desprinderea Burdujeniului de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava a transmis aviz negativ către Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) în ceea ce priveşte posibilitatea separării cartierului Burdujeni de municipiul Suceava.

MIRA a solicitat punctul de vedere al primăriei, după ce deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, l-a interpelat pe ministrul Cristian David şi i-a cerut să precizeze dacă intenţionează să declanşeze proceduri de desprindere a cartierului Burdujeni de municipiul Suceava şi înfiinţarea unui nou oraş.

Ion Lungu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa deputatului Bejinariu nu are nici o justificare şi a argumentat acest lucru şi în punctul de vedere al Primăriei Suceava, transmis la MIRA, pe tema înfiinţării oraşului Burdujeni prin desprinderea de municipiul Suceava.

„Municipiul Suceava are actuala configuraţie de peste o sută de ani.

Această iniţiativă a deputatului Bejinariu nu este decât o şmecherie ieftină, prin care PSD vrea să ajungă la administrarea municipiului Suceava”, a spus Lungu, arătând că dacă se înfiinţează un nou oraş, până la organizarea de alegeri, primarul interimar este numit.

Lungu a arătat proiectele pe care municipalitatea le-a pus în practică în Burdujeni, precum şi pe cele care sunt acum în derulare, unitar cu restul oraşului, argumentând astfel atenţia de care se bucură acest cartier din partea administraţiei locale.

 

Primarul nu se teme de referendum

Primul pas în înfiinţarea unei noi unităţi teritorial-administrative este referendumul, când locuitorii sunt chemaţi la urne să se pronunţe în favoarea sau împotriva separării, implicit să crediteze ce vrea PSD sau ce vrea PD-L.

Primarul Ion Lungu a mai declarat, ieri, că nici din punct de vedere politic iniţiativa deputatului PSD nu-i dă emoţii, deoarece la alegerile locale din iunie el a obţinut cele mai multe voturi în majoritatea secţiilor de votare din Burdujeni, în unele dintre acestea înregistrând scoruri de peste 80 la sută.

 

Interpelarea lui Bejinariu

În interpelarea adresată ministrului de Interne şi al Reformei Administrative, Cristian David, deputatul Eugen Bejinariu a arătat că în cartierul Burdujeni trăieşte aproape 40 la sută  din populaţia municipiului Suceava şi se află la 5-6 km faţă de centrul oraşului.

„Răspunzând cerinţelor cetăţenilor, Primăria Suceava a hotărât modernizarea şi adaptarea clădirii cinematografului din cartier şi înfiinţarea în acest cartier a unei microprimării. Studiile efectuate înainte de decizia achiziţionării fostului cinematograf Burdujeni şi de efectuarea lucrărilor de reabilitare demonstrează nevoia înfiinţării unei noi unităţi administrativ-teritoriale - oraşul Burdujeni", se arată în interpelarea lui Bejinariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu nu acceptă desprinderea Burdujeniului de Suceava.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Lungu nu acceptă desprinderea Burdujeniului de Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tine de educatia...de acasa !!! trimis de
(21 aug 2008, 12:30:29
Poate va alipi si Prelipca de Suceava, pentru a spune ca locuieste la oras. Strazile sunt murdare, trotuarele vechi, firma lui Prigoana nu-si va mai face nici atat datoria pentru ca este in acelasi partid cu Lungu! Suceava a ajuns dintr-un oras curat si ingrijit, vestit in tara si de aerul curat din zona, un oras trist, cenusiu si cu multa taraneala... Aveti ce ati votat: Botosana si Prelipca-etaloane de Suceava!!! Nu uitati insa ca influienta este a imperiului austro-ungar, nu a cuplului de taranoi Flutur-Lungu!!!
2.   Care este trimis de
(21 aug 2008, 13:15:23
Care este justificarea desprinderii de Suceava, sunt considerente de ordin economic, istoric, social, ce altfel de considerente sunt?
3.   Doar atat pot psd istii sa faca trimis de
(21 aug 2008, 16:01:24
si Lungu are de facut enorm de mult,strazi pline cu gropi de ne face de ras in toata tara,dar besina aruncata de psd ist e jenanta.....astia psd istii ca de ei vorbim pe langa ca au furat tot din tara de au plecat aprope toti tinerii din cauza lor,vin cu o astfel de IDIOTENIE de ideea ca pe ei nu ii duce capul ca de obicei...de la ei numai la cretinitati ne putem astepta....ca atat pot...e cea mai mare prostie auzita vreodata.....tot ei au facut din sate orase sa le ia bani oamenilor la impozite mai multi si facilitati 0.....exemplu Milisauti,Cajvana unde le sug bani la greu si nu au decat strazi de pamant....cu cei mai multi plecati la munca in afara ca psd istii au vandut si distrus fabricile noastre
4.   Dor atat pot psd istii sa faca trimis de
(21 aug 2008, 20:42:35
vorbesti de parca le stii pe toate dar de exemplu cajvana cind face un proiect la u.e si se prezinta un proect se discuta despre alte sume de bani alocati daca e considerat oras si oameni bine au facut ca au plecat afara pentu ca era singura solutie sa prospere tara asa au facut sinemti ,spanioli ,portugeji.... acuma 20....30 ani dealfel economia tari se bazeaza pe euroi care vin in tara
5.   VAI DE VOI trimis de
(22 aug 2008, 14:53:55
Vai de voi cei de la comentariul 3 si 4 habar nu aveti, nu stiti ce-i cu voi, ce stiti voi de administrarea unei urbii, stati cuminti nu va amestecati unde nu va fierbe oala!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei