Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2008 - Anul XIII, nr. 142 (3823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Reconfirmare

73 de primari au fost realeşi în funcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma alegerilor locale din această lună, 73 de localităţi din judeţul Suceava nu şi-au schimbat primarii.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor, 73 dintre cei 114 primari din perioada 2004 – 2008 au fost reconfirmaţi în funcţie prin votul dat de alegătorii din localităţile pe care le-au condus.

Fie că a fost vorba de investiţiile pe care le-au realizat cu fondurile de care au beneficiat în ultimii patru ani, de popularitatea lor în rândul alegătorilor, sau de lipsa altor contracandidaţi mai buni, 64% dintre primarii judeţului care au dorit să obţină un nou mandat au avut câştigat în faţa celor cu care au concurat.

Din cele opt localităţile urbane vechi ale judeţului, în nu mai puţin de cinci au fost realeşi vechii primari, respectiv Ion Lungu – Suceava, Vasile Tofan – Fălticeni, Marius Ursaciuc – Gura Humorului, Gabriel Şerban – Câmpulung Moldovenesc şi Valeruţ Hofnăr Ţăranu – Solca.

În ceea ce priveşte celelalte oraşe din judeţ, doar în patru au fost aleşi aceiaşi primari, şi anume Steliean Chirilă – Broşteni, Gheorghe Tomăscu – Cajvana, Maria Cojocariu – Dolhasca, Mircea Laurus la Milişăuţi, Ilie Lungu – Salcea şi Gheorghe Schipor – Vicovu de Sus.

Primarii care au reuşit să rămână în funcţie, dar după ce au trebuit să treacă şi de cel de-al doilea tur de scrutin sunt cei din Fălticeni, Broşteni, Solca, Capu Câmpului - Gheorghe Cajvan, Breaza - Gheorghe Lesenciuc, Brodina - Vasile Popescu, Cornu Luncii - Petru Vodă, Dorneşti - Gheorghe Luţă, Frătăuţii Noi - Constantin Galan, Fundu Moldovei - Tudor Zdrob, Grăniceşti - Gheorghe Nuţu, Ipoteşti - Dumitru Corjuc, Muşeniţa - Filip Niculăev, Ostra - Grigore Coperza, Panaci - Vasile Cozan, Pătrăuţi - Dragoş Jureschi, Pârteşti de Jos - Marcel Strugaru, Putna - Vasile Hotnogu, Slatina - Ilie Gherman, Volovăţ - Ioan Halip, Suceviţa - Ioan Onufrei, Vultureşti - Cătălin Ciubotariu şi Zamostea - Neculai Achihăii.

 

50 de primari şi-au recâştigat funcţiile după primul tur

Demn de remarcat este faptul că în nu mai puţin de 50 de localităţi sucevene primarii din perioada 2004 – 2008 nu au avut nevoie decât de un singur tur de scrutin pentru a fi reconfirmaţi. În această situaţie sunt primarii din Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Cajvana, Dolhasca, Milişăuţi, Salcea, Vicovu de Sus. La aceştia se mai adaugă Adîncata – Dorel Filip, Bălăceana - Nichita Babor, Bălcăuţi - Vasile Ursachi, Berchişeşti – Violeta Ţăran, Bilca - Zaharia Rusu, Boroaia - Vasile Berariu, Buneşti - Gheorghe Beraru, Burla - Gheorghe Papuc, Calafindeşti - Loghin Saviuc, Ciocăneşti - Gheorghe Tomoioagă, Ciprian Porumbescu - Dumitru Nimiţan, Dolheşti - Petru Agafiţei, Dorna Arini - Ioan Moraru, Dorna Candreni – Mihai Carp, Drăgoieşti - Vasile Petroaie, Drăguşeni - Vasile Cepoi, Fîntîna Mare - Vasile Mucileniţa, Fîntînele - Gheorghe Cornea, Forăşti - Brăduţ Avramia, Gălăneşti - Liviu Mironescu, Grămeşti - Vasile Şuleap, Hînţeşti - Filaret Galan, Horodnic de Sus - Gheorghe Sbiera, Iaslovăţ - Ion Cotoară, Ilişeşti - Paraschiva Savu, Marginea- Dumitru Lungu, Mălini - Petru Nistor, Păltinoasa - Cristian Carpiuc, Poiana Stampei - Ilisei Todaşcă, Poieni Solca - Simion Jucan, Preuteşti - Alexandru Aniţă, Rădăşeni - Paul Buhlea, Rîşca- Neculai Rusu, Sadova - Gheorghe Rusu, Satu Mare – Valerian Cramarciuc, Siminicea - Gheorghe Haliţă, Straja – Vasile Juravle, Şaru Dornei - Cătălin Iordache, Şcheia – Vasile Andriciuc Valea Moldovei - Constantin Moroşan, Voitinel - Maria Pleşca, Zvorîştea - Constantin Barariu.

 

Primarul din Mălini, Petru Nistor, a fost reales cu 89% din voturi

Candidatul la funcţia de primar care a reuşit să obţină cel mai mare scor în judeţul Suceava este social democratul Petru Nistor. Acesta a reuşit să obţină un nou mandat de primar al comunei Mălini, fiind votat de nu mai puţin de 89% dintre alegători.

Pe lângă primarul din Mălini, scoruri record au obţinut alţi 18 candidaţi în alegerile locale din această lună. Printre fruntaşi se numără actualii primari din Boroaia – Vasile Berariu, cu 88,9% din voturi, Dumitru Nimiţean, din Ciprian Porumbescu, cu 87,45%, Simion Jucan, din Poieni Solca, cu 85,91%; Vasile Cepoi, din Drăguşeni – 84,44%, Marius Ursaciuc, din Gura Humorului – 82,8%, Brăduţ Avrămia, din Forăşti – 81,81%, Liviu Mironescu, din Gălăneşti – 81,5%, Mihai Carp, din Dorna Candreni – 81,33%, Cătălin Iordache, din Şaru Dornei – 80,2% şi Dan Chidoveţ, din Dărmăneşti – 82,3% (acesta din urmă a fost ales în urma celui de-al doilea tur de scrutin).

Între 70 – şi 80% din voturile alegătorilor din localităţile în care au candidat au obţinut şi primarii din Suceava – Ion Lungu, Şcheia - Vasile Andriciuc, Cajvana – Gheorghe Tomaşcu, Bălăceana – Nichita Babor, Dorna Arini - Ioan Moraru, - Hînţeşti - Galan Filaret, Voitinel – Pleşca Maria şi din Ostra – Grigore Coperza, şi acesta din urmă câştigând primăria după al doilea tur.

 

Primari cu mai puţin de 500 de voturi

Dacă în cele mai multe localităţi ale judeţului primarii au fost aleşi cu un număr însemnat de voturi, au existat cazuri în care această funcţie a fost obţinută, chiar după primul tur de scrutin, cu mai puţin de 500 de voturi. Aceasta, deoarece, fie în localităţile respective numărul alegătorilor este extrem de redus, fie prezenţa la vot a fost una foarte slabă. În această situaţie se află primarii din trei localităţi sucevene, Moldova Suliţa, Ciocăneşti şi Burla.

Astfel, la Moldova Suliţa, actualului primar, Petru Jecalo, i-au fost suficiente 440 de voturi, din cele 863 valabil exprimate, pentru a obţine mandatul. Situaţii asemănătoare s-au înregistrat şi la Ciocăneşti, unde primarul Gheorghe Tomoioagă a fost ales cu 447 de voturi, dar şi la Burla, unde Gheorghe Papuc a obţinut 476 de voturi, suficiente pentru a fi primar în următorii patru ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 73 de primari au fost realeşi în funcţie.
 Vizualizări articol: 2030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
73 de primari au fost realeşi în funcţie4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CRISTI trimis de
(19 iun 2008, 12:49:14
A REUSIT IN SFARSIT SA DEA JOS PSD-UL DIN ACEASTA COMUNA ATAT D FRUMOASA DAR CARE ERA CONDUSA DOAR D COMUNISTI D LA PSD.... LASA K LA CUM IL STIU EU SI DAK REUSESTE SA FACA CE SI-A PROPUS, PESTE 4 ANI IESE SIGUR CU 90 LA SUTA...
2.   FELICTARI PRIMARULUI DIN HORODNICENI trimis de
(19 iun 2008, 12:50:47
A REUSIT IN SFARSIT SA DEA JOS PSD-UL DIN ACEASTA COMUNA (HORODNICENI) ATAT D FRUMOASA DAR CARE ERA CONDUSA DOAR D COMUNISTI D LA PSD.... LASA K LA CUM IL STIU EU SI DAK REUSESTE SA FACA CE SI-A PROPUS, PESTE 4 ANI IESE SIGUR CU 90 LA SUTA...
3.   Felicitari primarului din Darmanesti trimis de
(19 iun 2008, 18:25:34
Va dorim sanatate, putere de munca in folosul comunei si asteptam cu nerabdare sa ,,neteziti" ulitele satului (in care vin saptamanal la parinti si bunici)....si-au batut joc cu pietroaiele pe care le-au aruncat peste tot...
4.   Bravo primarito trimis de
(19 iun 2008, 20:33:29
felicitari , dar alege vice pe cineva tanar si cu multa carte..fa curatenie in primarie,caci sant multi care te barfesc ...fa din centru o bijuterie si totul va fi bine.. VREAU SA FII O A DOUA MARIA GIJU DE LA CUMPANA-CONSTANTA
5.   ART. 4 ESTE PT.PRMARITA DIN DOLHASCA trimis de
(19 iun 2008, 20:36:14
BRAVO COJOCARU
6.   S-a confirmat plecarea zbengosului trimis de
(19 iun 2008, 22:26:05
si la moara primarul laurentie a fost confirmat...asa de confirmat a fost laurentie ca acum este primar constantin prodaniuc.ha ha ha !!!regele a murit, traiasca regele!!!

felicitari dom primar prodaniuc! se pare ca le-ati cam tras-o la psd-isti si pnl-isti.
7.   Harmasaru biat trimis de
(19 iun 2008, 22:31:49
bai da' ce va laudati cu primarita din dolhasca! e bunaciune? e sexy? cati ani are? ceva poze cu ea? poate ii facem cunostinta armasarului laurentie cu primarita din dolhasca sa-i dea fimeia ceva meditatii si lu laurentie si lu polonu, poate mai candideaza si peste 8 ani, ca peste 4 ani tot prodaniuc iese primar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei