Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iun 2008 - Anul XIII, nr. 134 (3815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vot negativ

Consilierii PSD se opun majorării preţului apei potabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii PSD vor vota împotriva majorării cu 32% a preţului la apa potabilă şi la canalizare în municipiul Suceava şi iau în calcul chiar părăsirea sălii de şedinţă. Anunţul a fost făcut ieri de liderul social democraţilor din municipiul reşedinţă de judeţ, consilierul local Virginel Iordache.

Iordache a catalogat propunerea de majorare făcută de Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii de apă şi canalizare ACET drept „una dintre cele mai aventuroase propuneri făcute vreodată în Consiliul Local”, precizând că aleşii social democraţi nu pot participa la „jecmănirea populaţiei”.

„Dacă s-ar duce la îndeplinire un asemenea proiect de hotărâre, Suceava ar fi municipiul cu cea mai scumpă apă potabilă. Cel mai mic preţ îl găsim la Baia Mare, 1,57 lei metrul cub, iar cel mai mare la Suceava - 2,68 lei. Este inacceptabil, cel puţin din punctul nostru de vedere, ca cetăţenii să plătească pierderile care se înregistrează în celelalte municipii şi oraşe Fălticeni, Siret, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei”, a declarat Iordache.

El a spus că cei doi consilieri locali PSD care se regăsesc printre semnatarii proiectului de hotărâre privind majorarea preţului apei potabile şi canalizării, Jeni Mandachi, respectiv Neculai Bosancu, vor fi supuşi discuţiei forurilor de conducere ale organizaţiei municipale Suceava a PSD, care vor hotărî „soarta lor”.

 

„Nu suntem de acord cu intrarea pe supraprofit a ACET-ului şi la intrarea în faliment a bugetului cetăţenilor”

Iordache a criticat atitudinea primarului reales, Ion Lungu, care a convocat în şedinţă extraordinară vechiul Consiliul Local pentru a decide într-o problemă de viitor a municipiului Suceava. El consideră că primarul s-a folosit de „o şmecherie ieftină” pentru ca măsura nepopulistă de majorare a preţului apei potabile şi a canalizării să nu cadă în cârca noului deliberativ compus majoritar din PD-L-işti. „Constatăm că nu s-au epuizat toate modalităţile de a optimiza activitatea în cadrul ACET. Sub nici o formă nu putem fi de acord ca sucevenii să participe la salarii ale conducerii ACET de zeci şi zeci de milioane. Nu putem fi de acord  cu intrarea pe supraprofit a ACET-ului şi la intrarea în faliment a bugetului cetăţenilor”, a spus preşedintele PSD Suceava.

El a subliniat că PSD va continua politica socială făcută în ultimii ani „şi, aşa cum s-a opus măririi impozitelor, aşa cum s-a opus creşterii preţului la gigacalorie, suntem împotriva creşterii metrului cub de apă”.

Proiectul de hotărâre privind majorarea preţului la apă şi canalizare va fi discutat astăzi în şedinţa extraordinară a Consiliului Local.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii PSD se opun majorării preţului apei potabile.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii PSD se opun majorării preţului apei potabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ati tacut MALC trimis de
(10 iun 2008, 12:32:19
Hai, pd-leilor, nu va mai bateti cu pumnul in piept si cu isprava aceasta? La astea , tacere. Dar parca in campanie erati milostivi
2.   Ipocrizia PSD trimis de
(10 iun 2008, 12:59:37
Din ziarele de azi am putut vedea ca proiectul care se voteaza astazi este semnat de reprezentantii PSD la ACET. Pai cum vine asta? Ei initiaza si dupa asta tipa ca nu stiu ce si nustiu cum. Mizerie! Explicati domnilor, cum vine asta? Ipocrizia PSD.
3.   REGRET !!! trimis de
(10 iun 2008, 13:04:43
L-am votat pe d-nul Lungu, dar acum imi pare rau . Ce sa va intampla in viitorii ani, daca la asa scurt timp de la alegeri incepe cu scumpiri ? De ce nu a facut acest lucru inaintea campaniei electorale ? Pentru ca era sigur ca nu va mai avea atatea voturi in favoarea sa !!! Acum doreste sa cada vina pe vechiul consiliu municipal . RUSINE !!!
4.   Rusine trimis de
(10 iun 2008, 16:03:11
initiatorul proiectului cine sunt:madam jeni si restul,pai bineinteles era in aga la acet si lua jde.....money sa-si vada de afacerea de precupeata la vandut "gogosi" la M&M,spatiu pe care l-a obtinut stim noi cum,pe spatiu verde.la spalatorie si la hotel nu curge tot apa de acet?mai duceti-va naibii!
5.   Hotii PSD/PCR trimis de
(10 iun 2008, 16:23:02
Jecmanitorii Consilieri PSD/PCR sunt istorie acum. Au suficient timp liber sa-si roada ce-au manglit tovaraseste.

Rusine, derbedeilor! Voi nu aveti dreptul sa vorbiti de corectitudine, decenta si demnitate, pentru ca voi ati incalcat, fara nici un pic de rusine, increderea de bine a cetateanului. dijectiilor comuniste!
5.1  RE: Hotii PSD/PCR trimis de
(10 iun 2008, 16:50:08
Du-te ba undeva. Tu vorbesti de corectitudine! Dupa o campanie murdara, cu o cumparare de voturi masiva pe pomeni ai tupeul sa-i �njuri pe altii? Du-te si te clateste la gura. Ti-e prina de dejectii.
6.   Flashnetele PSD/PCR cu dejectiile'n bot trimis de
(10 iun 2008, 18:11:33
PSD/PCR este un partid infect care trebuie sa dispara din administratia statului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei