Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mai 2008 - Anul XIII, nr. 122 (3803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adevărul

Lungu desfiinţează cu documente acuzele lui Donţu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Suceava, Ovidiu Donţu, s-a ales cu o nouă plângere penală pentru calomnie şi insultă. Plângerea a fost depusă ieri dimineaţă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava de către contracandidatul său de la PD-L, primarul în exerciţiu, Ion Lungu.

Lungu a declarat într-o conferinţă de presă că a recurs la acest gest pentru a-şi apărea onoarea şi pentru a demonstra că afirmaţiile făcute de Donţu vizavi de activitatea sa în calitate de primar sunt „minciuni şi exagerări”.

Primarul a spus că Donţu „minte cu neruşinare” deşi ştie că realitatea este cu totul alta.

„Nu vreau să mai comentez răutatea domnului Donţu, având în vedere că minte şi exagerează în cunoştinţă de cauză. Am onoarea mea, sunt un om demn, corect şi sunt convins că justiţia o să facă dreptate, iar domnul Donţu va răspunde pentru acuzaţiile grave şi nefondate pe care le face. În plângerea depusă la Parchet am trecut acele sintagme calomniatoare pe care le-a folosit domnul Donţu „S-a furat garantat”, „cinci ţepe”, „jaful este cuvântul de ordine când vine vorba de Ion Lungu”. Sunt convins că domnul Donţu va răspunde în faţa legii, pentru că am încredere în justiţie”, a declarat Lungu.

 

Primarul arată că PSD a pus pavele la preţ dublu faţă de cel actual

Primarul s-a referit la ultima afirmaţie a lui Donţu despre „jaful” făcut la montarea pavelelor pe trotuare, demonstrând cu documente că preţul de 1,3 milioane de lei vechi pentru montarea unui metru pătrat de pavele este cel corect şi real, şi nu de 600.000 de lei vechi, cum a spus contracandidatul său.

Mai mult, el a arătat că pe vremea administraţiei PSD un metru pătrat de pavele a costat 3 milioane de lei vechi.

„Un metru pătrat de pavele, conform situaţiei de lucrări din luna martie a.c. este 374.700 de lei vechi. Mai departe sigur un metru pătrat de trotuar cu pavele costă 1,33 de milioane de lei vechi, aşa cum am spus, pentru că lucrarea cuprinde 11 operaţii. Spre a avea o bază de comparaţie am luat ca exemplu o lucrare asemănătoare pe care a făcut-o PSD la Curtea Domnească în guvernarea trecută, când un metru pătrat de pavele pe trotuare a costat 3,021 milioane de lei vechi, de două ori şi ceva mai mult ca acum. Sunt documentele care vorbesc. Ce este trist e că domnul Donţu cunoaşte realitatea, dar în mod intenţionat fabulează, exagerează şi minte cu neruşinare”, a precizat primarul.

El i-a demonstrat şi că apa din Burdujeni este apă care provine numai din sursa Berchişeşti şi nu este amestecată cu apă de Mihoveni, aşa cum susţine Donţu. Lungu s-a folosit de un document de la ACET care spune clar acest lucru.

 

„Probabil domnul Donţu are o problemă personală cu mine”

Ion Lungu susţine că Donţu continuă să se comporte iresponsabil şi a spus că nu va mai comenta „toate tâmpeniile” spuse de acesta. El a menţionat că social democratul nu are platformă electorală şi că nu ştie decât un singur lucru, acela de a-l schimba pe Ion Lungu din funcţie.

„Nu am văzut nici o platformă electorală, iar la o emisiune televizată a spus clar să voteze sucevenii pe oricine, numai pe Lungu nu. Probabil că este un act de vendetă, o problemă personală pe care domnul Donţu o are cu mine şi nu pot să înţeleg de ce. Sigur nu am văzut nici un fel de program electoral. Ba cred că am văzut ceva legat de „Suceava- oraş european”, unde domnul Donţu cu un consilier german pe probleme europene propunea să vândă în faţa primăriei ouă în rulote şi boi mai mici de o tonă. Asta a spus atunci domnul consilier german al lui Donţu. Îl rog pe domnul Donţu ca şi pe ceilalţi candidaţi să avem discuţii pe proiecte şi programe”, a mai spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu desfiinţează cu documente acuzele lui Donţu.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lungu desfiinţează cu documente acuzele lui Donţu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu merita atentie... trimis de
(27 mai 2008, 13:46:50
Domnule primar,i-ati dat prea multa atentie acestui inchipuit Dontu.Este bine ca ati explicat locuitorilor Sucevei anumite lucruri.Dontu este disperat si nu stie ce tertipuri sa mai foloseasca.RUSINE DONTULE!!!(CE NUME SUGESTIV.....)
1.1  RE: Nu merita atentie... trimis de
(28 mai 2008, 08:53:29
Nu e atentie, e frica ,frica de moarte. Se teme de Dontu ca de dracu. Se teme ca atunci cand va fi primar va da in vileag toate furaciunile lui si nu va mai putea scoate capul in lume. Toti ati scos din calcul si posibilitatea ca nici Lungu si nici Dontu sa nu iasa primari. Si totusi.....Lungu ar trebui sa se care inainte sa-l agate D.N.A-ul, pentru ca sigur va fi cercetat. Va garantez.
2.   Lungu strica pe bani multi, face Dontu ori Flutur! trimis de
(27 mai 2008, 14:25:50
Lungu a stricat pe bani multi (mita)...dar poate face Dontu daca considera ca este apt!

Daca Fluture promite ca amenajeza un parc in G Enescu il votez si pe el. Lugu a stricat singurul loc cu verdeata bun de PARC :CARToDROMUL. A luat multi bani,sarcacu'!

3.   S-a umblat la structura de rezistenta a blocului!! trimis de
(27 mai 2008, 14:30:30
Sunt tare suparat pe primarul LUNGU si pe JITARIUC, arhitectu', ca a aprtobat modificari imporatne la apartamentul de sub mine si stam cu frica tot timpul cu ,,drobul de sare'', cum se spune! Daca va fi cutremur, si va fi.. sigur, va cadea apartamentele de deasupra. Suntem speriati si ne gindim cum a putut sa ia bani si sa aprobe asa mare nenorocire pentru noin si SV!!
4.   De verificat blocurile cu pricina! trimis de
(27 mai 2008, 14:41:16
Dca e asa, trebuie de refacut toate blocurile la care s-a creat pericolul de prabusire... Stringeti bani si dati-le ca sa se verifice toate blocurile! Pacat sa moara oameni nevinovati!
5.   ... trimis de
(27 mai 2008, 15:43:05
Ceea ce nu spune Lungu este faptul ca pavelele de la Curtea Domneasca sunt pavele de trafic, si sunt montate pe strada si nu pe trotuare. Au alta compozitie (sau cel putin asa ar trebui sa aiba), mult mai dura decat pavelele care se monteaza pe trotuare. Din aceasta cauza sunt mai scumpe. Binenteles, ca si acolo s-a furat destul de mult (aici ii dau dreptate lui Lungu).
6.   Lungu... trimis de
(27 mai 2008, 20:23:36
Ce mecla de taran cu cureaua sub burta...Lasa-ne,Lasa-ne,ne-ai plictisit...
7.   Peste tot se ia spaga din greu! trimis de
(27 mai 2008, 21:35:24
Cinci blocuri in loc de parc pe malul Lacului Baneasa iar la Sv. doua blocuri in loc de parc pe CARTODROM! Peste tot se ia spaga din greu!

8.   Lungu... trimis de
(28 mai 2008, 02:43:03
MACAR LUNGU A DEMONTAT CU ACTE CARE SUNT DOVEZI FOARTE CLARE CA COMUNISTU DE DONTU MINTE CU NERUSINARE NU STIU CE MAI VRETI PROBABIL SA VINA LA FIECARE DIN VOI ACASA SA VA ARATE SI VOUA CA DONTU MINTE MINTE MINTE... PAREREA MEA CA DEOCAMDATA SUCEAVA NU ARE UN OM MAI BUN PENTRU PRIMARIE SI DE ASTA O SA-L VOTEZ PE LUNGU CAND O SA APARA ALTUL PROBABIL NU O SA-L MAI VOTEZ DAR PANA ATUNCI BRAVO LUNGU SI SUCCES IN CONTINUARE
8.1  RE: Lungu... trimis de
(28 mai 2008, 09:00:34
Sunt curioasa sa vad aceste documente si sa vedem daca sunt si cele reale. Cat timp detii o functie poti face multe mismasuri prin acte, dar va veni si vremea sa le prezinte si pe cele reale. De ce nu le-a prezentat de la inceput?? Si-a lasat timp sa poata maslui documentele ????? Daca sunteti atat de cinstit cum spuneti , faceti un portofoliu cu copiile acestor documente si prezentatile public intr-un loc unde sa aiba acces fiecare cetatean.
8.2  RE: Lungu... trimis de
(28 mai 2008, 09:31:15
Dar de unde stii?Ai facut mismasuri?Ar fi bine sa te uiti in oglinda,sa vorbesti cu constiinta ta (daca mai ai)iar mai apoi sa scrii sau nu aici.
8.3  RE: Lungu... trimis de
(28 mai 2008, 11:08:12
Draga DANDANA, poti solicita si lui TONTU (Dontu , sa ma scuzi) sa-ti arate actele in baza carora il acuza aiurea pe Lungu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei