Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mai 2008 - Anul XIII, nr. 108 (3789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie de presă

Administraţia Frunză, între poveste şi minciună

Preşedintele PDL Rădăuţi, Aurel Olărean, candidat de primar al municipiului Rădăuţi, a analizat acţiunile din ultima perioadă a primarului în funcţie Mihai Frunză.

Olărean a declarat faptul că tot ceea ce face în această perioadă domnul Frunză nu are nimic în comun cu problemele cetăţenilor, fiind doar o propagandă politică ieftină.

Domnia sa a catalogat asfaltările din ultima vreme ca fiind un preş deasupra gunoiului din casă.

“Nu se poate că într-un oraş atât de frumos aşa cum este Rădăuţiul, să circulăm prin astfel de gropi! (vezi foto) Primarul spune că “se fac plombări”, însă acestea vor ţine fix până după alegeri, când municipiul va redeveni un oraş ciuruit de craterele formate în asfalt încă patru ani, aşa cum ne-a obişnuit acest primar! De asemenea, nu este posibil ca în secolul XXI să spunem că apa caldă este un lux, un lux de care rădăuţenii beneficiază datorită programului “Utilităţi şi mediu”, aşa cum l-am ascultat la un post de radio pe primarul Frunză! Acest primar cosemnatar al contractului de credit bancar, alături de Consiliul Judeţean, a îndatorat comunitatea cu 25 de milioane de euro, dând dovadă de incompetenţă crasă prin simplul fapt că acest proiect se putea finanţa prin atragerea de fonduri structurale nerambursabile. Probabil că administraţia Frunză nu este informată că România a aderat la Uniunea Europeană şi că este membră cu drepturi depline şi unde fiecare cetăţean român plăteşte o sumă pentru a intra în vistieria Uniunii, iar mai apoi aceşti bani, dar şi alţii, se întorc pentru dezvoltarea durabilă a zonei. Astfel de proiecte se văd realizate în foarte multe localităţi precum Piatra Neamţ, Întorsura Buzăului şi altele, unde într-o perioadă foarte scurtă de timp lucrurile arată altfel.

M-am interesat dacă Primăria Rădăuţi a depus spre aprobare măcar un proiect, însă, spre surprinderea mea, am aflat că nu există un astfel de proiect.

Revenind la faptul că primarul Frunză declară că programul Utilităţi şi Mediu este un real succes, vreau să-l contrazic şi să-i argumentez printr-un exemplu: la Întorsura Buzăului, unde ştim cu toţii că este un pol al frigului, s-au investit 4 milioane de euro, nu 25 de milioane, prin intermediul unui proiect, într-o centrală termică care funcţionează pe bază de deşeuri lemnoase.

Astfel s-au rezolvat mai multe probleme precum: preţul gigacaloriei care se ridică la 80 lei, nu 160 lei, cum este în Rădăuţi; poluarea mediului, pentru că se utilizează deşeuri lemnoase ce sunt recuperate de la gaterele din zonă, astfel deşeurile nu mai ajung în albiile râurilor sau în alte locuri, aşa cum se întâmplă în acest moment la ieşirea din municipiul nostru şi, cel mai mare avantaj, faptul că banii investiţi nu se mai înapoiază. La noi o să ajungă nepoţii noştri să se nască datori pentru proiectul Utilităţi şi mediu”, a declarat Preşedintele PDL Rădăuţi.

Totodată, Aurel Olărean a mai declarat pentru biroul de presă faptul că nu acceptă ca şi concetăţenii dânsului să mai fie păcăliţi de programele de extindere de apă şi canal a octogenarului primar. “Vreau să vă spun că aşa cum nu s-a mişcat 22 de ani nimic în Rădăuţi, nu o să se mişte nici în luna aceasta. Personal, am impresia că Administraţia Frunză funcţionează între poveste şi minciună. Am vizitat în nenumărate rânduri străzile de la periferia Rădăuţiului şi am văzut oameni gospodari care nu au mai suportat să tragă apa din fântânile mereu inundate şi au pus bani fiecare pentru a trage ţeava de apă şi pe strada lor, de canal nici nu se pune vorba, căci am găsit, în zona Habitat, oameni care deversează dejecţiile din fosa septică direct în câmp. Acest lucru m-a uluit şi am întrebat unde este primarul să vadă. Întrebarea mea a rămas fără răspuns, poate că acesta era în birou “lucrând” la proiectul de extindere a reţelei de apă şi canal” – a concluzionat Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administraţia Frunză, între poveste şi minciună.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administraţia Frunză, între poveste şi minciună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(10 mai 2008, 13:14:53
Ce sa mai caute in zona Habitat, banii au fost luati demult! Ce mai conteaza acum - poate doar inca vreo citeva case construite, ca de-acolo vine cascavalul...Dl. Sorin Habitat stie bine...
2.   SORINE,SORINE trimis de
(12 mai 2008, 10:10:14
AI GRIJA SORINEL DNAul te cauta unde esti.frunza lasaneeee.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei