Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paleta candidaţilor

41 de pensionari şi doi şomeri vor să devină consilieri judeţeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr de 412 suceveni, din cele mai diverse categorii profesionale, s-au înscris în cursa pentru obţinerea unui mandat de consilier judeţean. Opt dintre ei au optat şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Inginerii sunt cel mai bine reprezentaţi printre cei care vor să facă parte din deliberativul judeţean, să aibă o indemnizaţie brută lunară de 25 la sută din salariul preşedintelui CJ, adică  9,39 milioane lei vechi, să fie membri în consiliile de administraţie de la instituţiile subordonate contra altor indemnizaţii de câteva milioane de lei vechi şi să fie cei care decid cum se împarte bugetul judeţului.

Printre cei peste 400 de suceveni care candidează la Consiliul Judeţean sunt 78 de ingineri, 49 de profesori, 45 de economişti, 21 de jurişti, 18 medici şi 3 medici veterinari.

 

Preoţii, arhitecţi, dirijori şi cântăreţi, în plutonul candidaţilor

De asemenea, mai vor să fie printre cei care au un cuvânt de spus asupra destinelor judeţului 41 de pensionari şi doi şomeri, unul candidat al Partidului Forţa Democrată şi unul al PNŢCD.

Dacă PNL şi PRM au doar câte un pensionar pe listele de candidaţi, PSD, PD-L, Pentru Patrie, Forţa Democrată şi Partidul Ecologist câte doi, PNG-CD are 3, PNDC 5, iar PNŢCD şi PC candidează cu nu mai puţin de 9 pensionari, iar PC cu 11.

În plutonul candidaţilor la Consiliul Judeţean mai sunt un preot, independent, un cântăreţ bisericesc pe lista PNG-CD, un administrator de biserică la PC, un sculptor la UDMR, un arhitect la PNG-CD, un dirijor la PSD, un şef de tren şi un morar pe lista PNL, o cosmeticiană la PC şi 3 bucătari, unul la Partidul Ecologist şi doi la PNG-CD, câţiva studenţi, muncitori, sub 10 specialişti în administraţia publică şi câţiva agricultori. Toţi aceştia se bat pentru unul din cele 37 de mandate de consilier judeţean, dintre care unul este de preşedinte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 41 de pensionari şi doi şomeri vor să devină consilieri judeţeni.
 Vizualizări articol: 971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
41 de pensionari şi doi şomeri vor să devină consilieri judeţeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei