Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

CJ clarifică pentru PD-L consultanţa în proiectul „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, Petru Ştirbu, infirmă acuzele aduse de democrat liberalii suceveni cu privire la existenţa unor nereguli privind raporturile dintre această instituţie şi firma care asigură consultanţă în cadrul proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Reacţia lui Ştirbu vine după ce reprezentanţii PD-L Suceava au solicitat să li se explice de ce pe facturile emise de CJ Suceava către consultant apar două firme, respectiv una germană, care a câştigat licitaţia, IGR, şi cea care ulterior adjudecării licitaţiei a preluat 88% din acţiunile IGR, SC Contrax SRL Bucureşti.

În aceste condiţii, Petru Ştirbu a explicat că încheierea contractului de consultanţă cu firma germană IGR a fost făcută cu respectarea tuturor procedurilor legale, iar ulterior, aceasta a convenit un parteneriat cu SC Contrax SRL Bucureşti.

 

”Nu ne interesează cine sunt acţionarii firmei germane”

El a explicat că obligaţiile părţilor au fost stabilite prin mai multe acte adiţionale, cu respectarea legislaţiei în vigoare, inclusiv sub aspectul cotelor de încasat din valoarea contractului de consultanţă de 1,812 euro, respectiv 2,1% din creditul de 86,3 milioane de euro contractat de CJ Suceava pentru realizarea primei etape a proiectului „Utilităţi şi mediu”.

„În legătură cu acţionarii firmei germane, nu ştim cine sunt aceştia şi nici nu ne interesează, deoarece noi am discutat întotdeauna cu reprezentanţii legali ai acestei societăţi. Din presă am reţinut că firma germană ar avea acţionari şi din Suceava. Nu cunoaştem pe nici unul, dar e posibil să fie unii din conducerea PD-L, pentru că altfel nu ar cunoaşte o asemenea situaţie”, a declarat Ştirbu.

El a explicat că toate plăţile către firma germană şi SC Contrax Bucureşti se efectuează de către SC Bucovina Ecotermgaz SA, care implementează proiectul „Utilităţi şi mediu”, pe bază de documente legale, iar CJ Suceava asigură doar fondurile necesare.

„Ambele firme au sedii în Bucureşti şi la Suceava, cu angajaţi proprii. Relaţiile dintre firma germană şi Contrax Bucureşti sunt stabilite prin acte juridice clare, cu respectarea legislaţiei româneşti şi, până în prezent, au fost verificate în nenumărate rânduri de către organele abilitate”, a mai explicat directorul CJ Suceava.

 

Salariile angajaţilor Bucovina Ecotermgaz au fost plătite legal

Nu în ultimul rând, Petru Ştirbu a ţinut să clarifice şi modul în care sunt plătiţi salariaţii Bucovina Ecotermgaz, în condiţiile în care reprezentanţii PD-L Suceava au acuzat că acestea sunt achitate ilegal de către Consiliul Judeţean Suceava. Astfel, Ştirbu a precizat că salariaţii firmei care implementează proiectul „Utilităţi şi mediu” s-a făcut până din fondurile asigurate drept capital social, din prestări de servicii şi alte activităţi.

„Urmează ca după ce societatea va deveni operator să asigure salariile din operarea sistemelor de distribuţie gaze naturale şi exploatarea sistemelor de termoficare, într-un cuvânt din încasări de la beneficiarii serviciilor”, a încheiat directorul CJ Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ clarifică pentru PD-L consultanţa în proiectul „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
CJ clarifică pentru PD-L consultanţa în proiectul „Utilităţi şi mediu”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar asta....! trimis de
( 2 apr 2008, 15:28:36
Dar pe consultantul economic Doina Blaj, pensionara, fosta director general �n CJ, fosta director economic la Ecoterm, de unde o platesti domnul Stirbu. Poate o fi angajata nemtilor si noi nu cunoastem....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei