Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2008 - Anul XIII, nr. 67 (3748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Reacţii

PSD reclamă „tupeul” lui Gheorghe Flutur faţă de Biserică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, consideră că senatorul Gheorghe Flutur, liderul PD-L Suceava, dă dovadă de „tupeu, fariseism şi neruşinare”, atunci când şi-a reînnoit promisiunea de a sprijini retrocedarea pădurilor către Fondul Ortodox Bisericesc al Bucovinei.

Afirmaţia lui Mîrza vine după ce Gheorghe Flutur a declarat, într-un interviu, că se bazează pe sprijinul bisericii ortodoxe din Bucovina şi că va face tot ce îi stă în putinţă pentru ca Fondul Bisericesc să primească în proprietate 192.000 hectare de pădure.

„Nu pot să cred că are atâta tupeu şi neruşinare să spună că îl preocupă problema averilor mănăstirilor şi a Fondului Bisericesc din Bucovina”, a spus Mîrza. El a adăugat că Gheorghe Flutur ar fi putut să rezolve această problemă în perioada când a ocupat funcţia de ministru al agriculturii, însă în cele din urmă a uitat „promisiunile şi jurămintele făcute la Putna”.

„El citea jurământul lui Ştefan cel Mare la Putna şi spunea că va sprijini Biserica Ortodoxă din Bucovina să primească aceste păduri. Iar acum, listele lui de candidaţi sunt pline de oameni din alte culte. Ăsta e adevărat fariseism”, a arătat liderul social democraţilor suceveni.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, a declarat că prin astfel de declaraţii, Gheorghe Flutur încearcă, din nou, să folosească Biserica Ortodoxă din Bucovina pentru a obţine voturi.

„Acum şi-a readus aminte că există şi Biserica Ortodoxă, şi apare ca un adevărat salvator al ei. În realitate el vrea să folosească Biserica ca trambulină politică. Şi prin astfel de acţiuni, Gheorghe Flutur demonstrează că este un nou ciocoi şi un Dinu Păturică al Bucovinei”, a spus Iordache.

 

Flutur spune că Mîrza nu are căderea să vorbească despre proprietate

În replică, liderul DP-L Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că Gavril Mîrza şi PSD „nu au căderea morală de a vorbi despre proprietate şi despre restituirea proprietăţii”. Flutur a spus că înaintea alegerilor din anul 2004, PSD a împroprietărit Biserica din Bucovina cu 90.000 hectare de pădure, printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, iar după şase luni parlamentarii social democraţi au atacat la Curtea Constituţională această ordonanţă, „iar Biserica a pierdut tot”.

„Pentru deblocarea situaţiei am avut mai multe întâlniri la nivel înalt cu reprezentanţi ai Bisericii şi ai Guvernului, iar în toamna anului 2006, personal, în prezenţa acestora am iniţiat un proiect de ordonanţă pentru recunoaşterea Fondului Bisericesc. Au fost lucruri care au depins de mine şi le-am demarat, dar Guvernul pe care Gavril Mîrza şi PSD îl susţin le-a blocat”, a spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD reclamă „tupeul” lui Gheorghe Flutur faţă de Biserică.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
PSD reclamă „tupeul” lui Gheorghe Flutur faţă de Biserică3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fluturas + pocaitii trimis de
(20 mar 2008, 11:47:05
Fluturas s-a aliat cu pocaitii pentru a distruge valorile din Bucovina , manastirile renumite in toata lumea.......

Fluturas le face sectantilor CENTUL NATIONAL AL SECTANTILOR LA SUCEAVA, FACULTATE, SPITAL SI PREFECT POCAIT INCA 4 ANI LA SUCEAVA.

Pdpl + pocaitii = PIERZATORI IN BUCOVINA CRESTIN ORTODOXA
1.1  RE: Fluturas + pocaitii trimis de
(20 mar 2008, 15:58:12
wa tu nu sti nimic ce sa votezi scimbarea daca vrei schimbare sa vina altii sa ne fure si sa isi faca plinul,tot mai bine era pe vreamea pes
2.   Lasa-ne trimis de
(20 mar 2008, 13:45:12
psd e imbatranit nu face nimic pentru tineret ....gata cu ei ..sa votam schimbarea ..
3.   RUSINE FLUTUR!! trimis de
(20 mar 2008, 13:45:47
Afara cu pocaitii lui FLutur!!!!!Pacat ca noi ortodocsii nu suntem asa de uniti, sa le dam o lectie!!
4.   Asa este trimis de
(20 mar 2008, 14:53:37
Asa este ei se unesc cand e vorba de interesul lor. Trebuie sa fim mai uniti ca niciodata sa-i aratam d-lui Fluturas ca traieste in Bucovina crestin ortodoxa, nu in sectarism , avand prefect pocait.
5.   Au acaparat puterea sectantii trimis de
(20 mar 2008, 21:17:03
Toata platforma ind. Scheia si nu numai este a lor, obtinuta cu ajutorul "perfectului", prin santaj si presiune. Iar Flutur le tine hangul pt. ca are nevoie de multe voturi iar sectantii reactioneaza ca o turma la comanda sefului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu gutui 8 porţii - 70 minute 4 gutui 2 căni făină 2 ouă 1 cană zahăr 50g unt 1 cană lapte 1/2 cană ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Puneţi într-un castron făina împreună cu jumătate din... Citeşte