Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Satisfacţie

Preoţii-consilieri locali, pe placul lui Ion Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PD-L la Primăria Suceava, primarul în funcţie Ion Lungu, s-a declarat, ieri, bucuros că Biserica Ortodoxă Română a decis să permită preoţilor să candideze la alegerile locale ca independenţi.

Lungu s-a arătat nedumerit de invitaţia adresată de PSD prelaţilor suceveni, de a candida independenţi pe listele social-democraţilor şi a ţinut să precizeze că el apreciază candidaturile independente.

„Îmi doresc ca preoţii să poată candida independenţi, nu pe liste de partide, să facă parte din consiliul local, pentru că sunt convins că pot aduce un echilibru în consiliul local. Noi deja avem dezvoltate proiecte de asistenţă socială cu unele parohii precum Sfânta Vineri şi Trei Ierarhi din cartierul George Enescu şi cu Sfântul Andrei din cartierul Burdujeni. Vrem să ducem asistenţa socială de pe legea 416 în această colaborare cu unităţile de cult. Cu toată sinceritatea, apreciez că este corect ca preoţii să poată candida independent”, a declarat, în conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

 

Se felicită că nu mai candidează pentru PNL

În ceea ce îl priveşte pe preotul pe care PD-L îl are candidat la Primăria Solca, Lungu a spus că este „altă speţă”, iar între preoţii candidaţi la mandatele de consilier pe liste de partid şi preoţii candidaţi la primării explicit din partea unui partid nu există nici o legătură.

„Preotul, ca orice cetăţean, poate candida şi, dacă va ieşi primar, va trebui să opteze, primar sau preot. Părintele de la Solca azi nu este membru PD-L, dar candidează din partea PD-L. Dacă dă Dumnezeu şi iese primar va trebui să opteze”, a afirmat Lungu.

În legătură cu propria candidatură din partea PD-L, primarul s-a felicitat că a decis să nu mai candideze pentru PNL, ci pentru PD-L la un nou mandat.

„Mă felicit că am luat o decizie bună, având în vedere colaborarea care se conturează la nivel naţional între PSD şi PNL. Chiar dacă nu am luat de la început decizia, azi mă felicit, având în vedere că în 2000-2004 am fost unul dintre cei hăituiţi de PSD, împreună cu senatorul Flutur şi cu alţii. Ce situaţie ingrată aş fi avut mâine, să fac campanie PSD, să merg să conving lumea, aşa cum se prefigurează, să-l voteze la preşedinţie pe Adrian Năstase...  Adevăraţii liberali sunt în PD-L şi sunt convins că, în perioada următoare, după parafarea acestor acorduri, foarte mulţi liberali vor veni la adevăraţii liberali, adică la PD-L”, a mai spus fostul preşedinte al PNL Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoţii-consilieri locali, pe placul lui Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preoţii-consilieri locali, pe placul lui Ion Lungu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Precizare necesara trimis de
(12 mar 2008, 21:09:43
Prea sfiintiile lor,cred ca n-au inteles dezlegarea care li s-a dat(dupa cum noi la rindul nostru nu intelegem de ce li s-a dat) : a candida independent ,nu inseamna pe liste de partid,cum s-au grabit si niste corifei politici sa le faca propuneri(indecente!?),la care li s-au zburlit barbile de speranta unor purtatori de sutane(Goras,Fediuc,Nutu s.a.),profitori politici,ce oricum,dupa atita post politic fortat,simt iar suflindu-le-n pulpane vintul pricopsirii(macar de i-ar lasa si pe cei cu tuleie sa ajunga la borcane).Incercase IPF Teoctist sa-i lepede de satana politica ,dar nici aici macar minunea n-a tinut prea mult si-acum in postul mare sa vedeti ce paruieli si afurisenii se vor indrepta spre adversarii politici.Vorba unui amic : in materie de politica ,cel cu coarne-i mai intelege pe popii astia ,doamne iarta-ne !(sint curios dac-o sa-i ierte si pe ei.....
2.   Consilieri trimis de
(13 mar 2008, 03:21:20
preoti consilieri ,bine!dar cei mai buni liberali la PDL......cum ramane cu toti cei din psd ce i-ati luat in barca voastra? spuneti pe sleau ,fuga dupa ciolan. credeti ca veti mai prosti lumea cu fluturasul vostru?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte