Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Liberalii vor spital universitar la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii suceveni vor solicita Guvernului aprobarea înfiinţării unui spital universitar în municipiul Suceava.

Anunţul a fost făcut de prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Aurel Burciu, care a precizat că atât conducerea acestei unităţi de învăţământ, cât şi parlamentarii PNL vor face lobby la Guvern în vederea aprobării unui astfel de proiect.

Burciu a spus că în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii Publice a aprobat şi va finanţa construcţia unui nou spital de urgenţă în Suceava, această unitate spitalicească ar putea fi transformată în spital universitar.

Aurel Burciu a spus că un astfel de proiect ar putea fi posibil şi în condiţiile în care Universitatea „Ştefan cel Mare” intenţionează să înfiinţeze o Facultate de Medicină. „Este un proiect mai vechi pe care îl avem la universitate şi sper ca în perioada următoare el să devină realitate. Şi în aceste condiţii, dacă vom face lobby şi la Bucureşti, putem spera că viitorul spital de urgenţă poate fi declarat spital universitar. Oricum, ideea înfiinţării unui spital universitar este un proiect pe termen lung, dar sper să se realizeze”, a precizat prorectorul universităţii sucevene.

El a mai adăugat că în momentul de faţă, la Suceava există un „nucleu” de medici cu titlu ştiinţific de doctor, care ar putea preda la viitoarea Facultate de Medicină.

Mai mult, Burciu a precizat că în situaţia în care în Suceava va exista un spital universitar, numărul medicilor cu titlu de doctor ar putea să crească.

„Există interes şi din partea unor medici din Iaşi sau Cluj să vină la Suceava în condiţiile în care va exista un spital universitar. Important este ca acest spital de urgenţă să fie construit. Şi credem că medicii vor fi interesaţi să vină la Suceava să lucreze într-un spital cu dotări de ultimă oră şi în condiţii moderne”, a mai spus Aurel Burciu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii vor spital universitar la Suceava.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii vor spital universitar la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Conte de trimis de
(29 feb 2008, 12:15:39
Cu doctorii din Suceava, recunoscuti pe plan national ca foarte "priceputi" se poate infiinta, eventual o morga ultramoderna. Daca reusiti sa faceti Facultate de medicina, puneti-l decan pe Contele Dracula.
2.   O idee fantastica trimis de
(29 feb 2008, 12:52:08
dar ar trebui adusi medici mai buni din alte orase ca ai nostri suceveni lasa de dorit
2.1  RE: O idee fantastica trimis de
( 1 mar 2008, 00:56:04
Poti sa fii sigur ca vor fi adusi copiii acestora, care nu au luat un rezidentiat prin concurs, carora li s-au cumparat posturi si titluri universitare,si care acum se trezesc mari valori incat pretind ca ii pot invata si pe altii....dar la suceava city, ca in adevaratele centre universitare nu fac fata!!!!!!!!!
3.   Ce idee ! trimis de
(29 feb 2008, 13:01:41
scoala profesionala de ingineri avem ne mai trebuie o scoala de felceri !
4.   Facultate trimis de
(29 feb 2008, 13:04:15
La cat se invata in ziua de azi, daca ajungi pe mina lor esti ca si mort...
5.   O k trimis de
(29 feb 2008, 14:56:10
Face.ti oameni buni spital de urgenta.! Alaturi un crematoriu pt cei ce vor sa devina cenusa...ca indata n.o sa mai avem cimitire...si poate sint doritori care n.o sa vrea sa fie mincati de viermi...si bineinteles servicii funerare...! Asa o sa mai fie si locuri de munca .Sint de acord si va votez fiindca sint adepta crematoriului.Prea ma maninca de vie toti,macar sa nu ma manince si viermii. Tare v.as ajuta la constructii,dar nu am bani ca.s mica, necajita si a nimanui !Si daca vor unii sa mai invete,sa invete si sa respecte juramintul lui Hypocrate ! Doamne ajuta !
5.1  RE: O k trimis de
(29 feb 2008, 15:15:23
a probleme la scafarlie !cauta-te !
5.2  RE: O k trimis de
(29 feb 2008, 15:36:29
tocmai de aceea vreau spital de urgenta, poate si pt tine ,ce crezi ca n.o sa.ti vina rindul ...? Nu..., am uitat...! tu o sa te inalti la cer...si n.o sa fii bolnav niciodata..., dormi linistit in birlogul tau ca nu m.am adresat tie ...Cerv..icita ...!
6.   Pnl, poseta psd/pcr trimis de
(29 feb 2008, 15:39:08
PNL face spital universitar la Suceava

PSD vrea sa faca din Lunca Sucevei un ,,aqua parc".

PRM promite ca va conduce cu Suceava cu responsabilitate.

Bacilul electoral e'n toti.

Cred ca lumea va vota ce trebuie, PDL.

Multumesc!
6.1  RE: Pnl, poseta psd/pcr trimis de
( 1 mar 2008, 09:21:53
PDL vrea sa fure ot caci toti sarlatanii s-au adunat acolo.
7.   Pt hotii mai mari trimis de
(29 feb 2008, 15:44:38
campania electorala ati inceput o deja cum nu se putea mai bine,promisiuni ca in toti anii,iar dupa ce va vedeti alesi CANCI realizari. nu o sa va mai voteze lumea .toti sunteti hoti de la hotul cel mare Lungu pana la cel mai mic consilier.nu ne mai lasati nimic nous de furat , luati voi tot ..............................
8.   Di tati la Suseava trimis de
(29 feb 2008, 21:52:55
Acum cand Universitatea scoate pe banda ingineri, economisti, profesori cu miile si ajung argatii unor insi cu 8 clase ce au facut parnaie prin UE ,dar sunt boss-i, am gasit pe inteleptul inteleptilor sa scoata si medicinisti ,ca nu e tara plina de faliti ce termina medicina si lucreaza pe 8-9 mil lei pana jumatate de cap, e alb.Dar stiti voi in tara orbilor ,................e imparat. Completati voi.
9.   Cooperativa "mama sau tata si fiul" trimis de
( 1 mar 2008, 00:46:50
MEDICINA SRL-va fi o afacere de familie, in care vor "preda" toti copiii de "mari"doctori cu nume sonore din targ, care nu s-au putut realiza prin forte proprii in alte orase,si care, vor incerca sa va convinga ca, daca vin din iasi sau cluj sau mai stiu eu de pe unde, sunt neaparat si mai destepti sau mai seriosi decat alti medici mult mai bine pregatiti ,dar care nu si-au cumparat titluri universtare;care tanar de perspectiva adevarata se intoarce sa profesesze la marea universitate de medicina din suceava?vor fi la fel de" capabili "ca si parintii lor?si ce daca sunt medici cu titlul de doctor in medicina in suceava, inseamna ca sunt neaparat si profesori universitari?ce are asta cu activitatea didactica?vor preda la studenti doar o singura tema, aceea pe care si-au facut doctoratul!
10.   Vorbe-n vant trimis de
( 1 mar 2008, 08:28:22
Asta-i doar un vis! Si o sa ramana la nivel de vis!

Ca sa faci o universitate de medicina intr-un oras trebuie indeplinite niste conditii:

- sa existe cel putin 3 spitale universitare

- laboratoare (genetica, anatomie, etc. etc.)

- morga + bazin de conservare a cadavrelor etc. etc.

- personal didactic

- personal auxiliar specializat

Pai aici e vorba de sume de ordinul a sute de milioane de euro!

Si chiar daca s-ar realiza toate astea aceasta facultate de medicina ar intra in colaps financiar chiar din primnul an.

Nici macar in marele centre universitare de profil locurile nu se ma ocupa in totalitate (acu cativa ani erau si cate 10 pe un loc si acu raman neocupate!).

Elevii se indreapta spre altfel de profile acum, cautate pe piata. Cine mai este prost sa invete 6 ani + 5 ani pt a castiga o paine ... si asta incerta !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte