Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2008 - Anul XIII, nr. 49 (3730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuze

PNL şi PSD acuză PD-L de înşelăciune şi plagiat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PNL şi PSD au lansat noi atacuri la adresa PD-L. De această dată cele două formaţiuni politice acuză PD-L la unison de înşelăciune şi plagiat.

Liberalii şi social-democraţii susţin că Ghidul Popular scos de democrat-liberali, care conţine informaţii despre accesarea fondurilor europene şi pe care şi-l arogă ca fiind al lor, a fost copiat de fapt de pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Mihai Aurel Steiciuc, a prezentat într-o conferinţă de presă extrase de pe site-ul Ministerului Agriculturii, din care reiese că informaţiile din ghidul solicitantului nu pot fi utilizate în scopuri comerciale şi că distribuirea materialului se face doar cu acordul Agenţiei pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Steiciuc consideră că PD-L a făcut un act de comerţ vânzându-şi imaginea prin acest ghid şi că şi-a sumat un drept pe nedrept.

 

Steiciuc sesizează faptul că PD-L a încălcat legea

Mai mult, viceliderul liberal crede că ceea ce a făcut PD-L reprezintă un furt.

„Este bine ca cetăţenii să ştie că acest ghid este gratuit, şi că nu este un aport adus de PD-L pentru grija cetăţeanului. PD-L a făcut un act de comerţ şi şi-a vândut imaginea prin intermediul acestui ghid. Doar cu acordul acestei Agenţii puteau să împartă aceste ghiduri. Dar atunci când îl iau de pe site şi anunţ populaţia că eu dau aceste ghiduri consider că este o înşelăciune. Legea românească penalizează acest lucru.

Eu sesizez acum faptul că PD-L a încălcat legea. Şi-a asumat un drept pe nedrept. Dacă spuneau că noi vă dăm ghidul Ministerului cu acordul lor şi vrem să venim în sprijinul dumneavoastră, este ceva. Şi altceva este să spui că e al nostru.

Acesta este un mod clar de a fura. Consider că este un furt făcut de PD-L dintr-un bun public care aparţine tuturor”, a declarat Steiciuc.

 

Mîrza : „La copiat se pricep toţi neşcoliţii”

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Gavril Mîrza, consideră că ceea ce au făcut PD-L-iştii reprezintă „o plastografie ordinară”. El condamnă atitudinea democrat-liberalilor menită să inducă în eroare cetăţenii.

„Am văzut zilele trecute o plastografie ordinară, grosolană de tot. Un anume partid, nu-i pronunţ nici numele, că îmi vine greu, a scos o broşurică de pe site-ul Ministerului Agriculturii copiată pur şi simplu şi care şi-o arogă ca fiind a lor. Le aduc aminte de vremea când dădeau consultanţă pentru proiecte şi am trimis o delegaţie care a găsit acolo doi jucători de şah şi doi de table şi cu cafe-bar. Este ruşinos ce se întâmplă. E ruşinos şi cât se poate de condamnabilă o asemenea atitudine care să inducă în eroare cetăţeanul că uite, domnule, ăştia sunt deştepţi. De unde deşteptăciune, pentru că la copiat se pricep toţi neşcoliţii”, a declarat Mîrza.

 

Vatavu: „Este ipocrizie ca după ce nu faci nimic să-i critici pe cei care au realizat un lucru serios şi constructiv”

Reacţia PD-L Suceava a venit din partea secretarului general al organizaţiei judeţene, Marius Vatavu. El apreciază ca regretabil faptul că „PNL şi PSD n-au teme de conferinţe de presă” şi atacă Ghidul Popular elaborat de PDL.

„În loc ca un partid politic aflat la putere să facă ghiduri pentru informarea populaţiei, critică şi ceea ce este constructiv şi util, dar este realizat de opoziţie”, a precizat Vatavu.

El a spus că PD-L, văzând lipsa de reacţie a autorităţilor şi a partidelor aflate la putere, PNL şi PSD, imediat după aprobarea Planului Naţional de Dezvoltare Rurală, a trecut la un program de informare a populaţiei din mediul rural cu privirea la posibilitatea accesării fondurilor europene.

Vatavu le recomandă celor de la PNL să citească şi să constate că pe ghidurile PD-L este imprimat următorul înscris: „Parte din informaţiile conţinute în acest ghid au fost obţinute în urma consultării site-urilor de internet ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit”. „Proiectele tip referitoare la exemple concrete sunt realizate de către noi. Este ipocrizie ca după ce nu faci nimic să-i critici pe cei care au realizat un lucru serios şi constructiv. Nu ne vom opri aici cu ghidurile, iar în zilele viitoare vom lansa alte ghiduri utile pentru proiecte de investiţii, intitulate „Femeia din mediul rural””, a încheiat Marius Vatavu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL şi PSD acuză PD-L de înşelăciune şi plagiat.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
PNL şi PSD acuză PD-L de înşelăciune şi plagiat3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taci trimis de
(28 feb 2008, 12:18:07
Umflatul de Vatafu ar fi bine sa taca,sa se spele pe dinti,pe picioare si apoi sa vorbeasca cu cei de la ORAS. Parvenitule,tu si taranii din pdleu mergeti la pascut ca a dat firul ierbii. Pacat de Gospodaru,Ieremie si alti citiva , putini de altfel ca s-au bagat in aceasta troaca cu porci. Dar vorba proverbului ,, daca te bagi... te maninca.,,
1.1  RE: Taci trimis de
(28 feb 2008, 16:43:45
Bai Boule!!! Ti-am zis sa inveti sa scrii si dupa aia sa comentezi articolele despre PDL. Simt ca nu ma mai asculta nimeni din echipa mea si ca toti vor sa plece la PDL. Nu mai am nicio sansa la CJ.crying((
2.   Pdl e de kkt trimis de
(28 feb 2008, 13:29:38
Saracu domnu vatavu, era un om mai inteligent inainte sa devina sclavul lui flutur, dar acum s-a indobitocit de tot...cat despre ceilalti din pdl, toti sunt o apa si-un pamant, nu se gandesc ca uricec isi ascute cutitele si dupa alegeri o sa il taie pe flutur rau de tot!!!
3.   Frate miu e nebun trimis de
(28 feb 2008, 15:50:56
nu il bagati in seama pe gigi ...e nebun de legat ...a scapat de la sasca. ....PSD-istilot ...vi se apropie sfarsitul ....la gunoi cu PSD!
4.   AU BATUT PALMA!!! trimis de
(28 feb 2008, 16:50:25
este evident ca in cele din urma PSD si PNL au recunoscut ca nu mai au nicio sansa impotriva PDL si doresc sa pice impreuna de pe metereze. Nici macar uniti nu vor reusi sa faca faca nimica. Mirza este la capatul puterilor.
5.   PD minus L trimis de
(28 feb 2008, 21:49:31
cu f. mici exceptii PD minus L este un partid al obraznicilor, oportunistilor, securistilor, satanistilor, incultilor, parvenitilor si mai pot continua in acest sens.....
6.   Traim in Romania trimis de
(29 feb 2008, 10:48:50
uite ca am ajuns sa vedem cu iar, PSD si PNL se iau de PD-L .cei de la PD-L au facut un lucru bun,informeaza lumea, de exemplu am rude la izvoarele sucevei am fost in vizita la ei si ghici ce aveau acasa? Ghidul popular lansat de PD-L un ghid care i-a minunat pe cei de acolo. si vreau sa va mai zic ceva PNL si PSD in judetul se duc la vale de ce uite ca se tot iau de cei care informeaza lumea, asta e doar unul din motive...........
7.   Gasca lui Flutur trimis de
(29 feb 2008, 11:03:21
Flutur si cu gasca lui, sa se duca dracului. La pascut de porci si boi ca la asta se pricep.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci 4 porţii - 40 minute 450g ciuperci 2 linguri ulei de măsline1 ceapă300ml lapte 850ml supă de legume8 felii de pâine de secară sau neagră50g unt topit2 căţei de usturoi75g caşcaval ras± sare, piper ... Citeşte